Lifestyle & Design Cluster 
Se nyhedsbrevet i din browser
Indlæg Arrangementer

sylab åbning med minister-
og borgmester-deltagelse

Lifestyle & Design Clusters sylab åbnede d.23.05 i lokalerne hos Claire Group i Ikast under stor festlighed for de mange fremmødte fra mode- og tekstilbranchen, partnerne fra Robo Cluster, Innovationsnetværket for Produktion (Inno-Pro) samt VIA Design, de ti iværksættere og øvrige specielt inviterede.

Til stede var både uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs og borgmester for Ikast-Brande Kommune Carsten Kissmeyer, som sammen med initiativtagerne til sylab, direktør Nikolaj Hust fra Claire Group og direktør Betina Simonsen fra Lifestyle & Design Cluster, alle holdt personlige og vedkommende taler om sylab-projektets opståen og mulighederne for tekstilproduktionens comeback til Midtjylland - især til glæde for de mange små iværksættere, designere og andre med  behov for små tekstilproduktioner og hurtige kollektionsprøver.

Samtidig blev sylabs officielle logo, designet af en af iværksætterne fra sylabJulie Skall, afsløret ved begivenheden. 

Den store interesse fra pressen omkring sylab har bl.a resulteret i artikler i Jyllandposten, Herning Folkeblad foruden TV-indslag på DR og i TV2 Midtvest. Artiklerne og TV-klip vil senere blive lagt på ldcluster.com, når tilladelserne er på plads.

Læs hele artiklen fra åbningen inkl. links til webartikler 
 

Grøn business modelling workshop med individuel sparring

Aarhus Universitet og Lifestyle & Design Cluster udbyder i samarbejde denne workshop - den første er fælles og derefter individuelle - omkring bæredygtig forretningsudvikling og grønne forretningsmodeller som emne. Formålet med projektet er at give viden, inspiration og værktøjer til virksomhederne, så de kan skabe nye og grønne forretningsmuligheder og målbare resultater igennem bæredygtig forretning.

Livsstilsvirksomheder og organisationer inden for alle størrelser, da projektet henvender sig til alle typer og størrelser af virksomheder og organisationer.
Du ansøger ved at downloade og udfylde skemaet i flyeren herunder og indsende skemaet til svea@ldcluster.com senest d. 15. juni 2016.

Herefter udvælges de virksomheder, som får mulighed for at deltage I forløbet. 

Det er gratis at deltage i projektet.

Download flyer her
 

Indfang tendenserne fra detailmarkedet på en master class i New York

Lifestyle & Design Cluster, Service Platform, Dansk Mode & Textil samt FDIH  inviterer 15 danske livsstils-brands til at deltage i en master class og studietur til New York i efteråret 2016. Vi ønsker at besøge førende tænkere fra det amerikanske marked og lære af best practice på området; herunder erfaringerne fra da eksperterne selv begyndte deres spæde, digitale rejse.

Målgruppen er danske livsstils-brands, og vi forventer plads til 15 deltagende virksomheder - tilmeldte med ledelsesbaggrund har fortrinsret.

Tid: d.31.10-03.11 2016
Sted: New York, USA
Pris: Programmet er gratis, bortset fra dag 4, hvis du ønsker at have en tilpasset matchmaking*)
Du forventes selv at dække transport, indkvartering og forplejning.

Læs mere om program og baggrund her

Få mere information og tilmeld dig senest 01.07.2016 hos:
Projektleder Heidi Svane Pedersen: heidi@ldcluster.com, tlf  20747683
*) For ekstra Matchmaking-dag kontakt Michael Hillmose, DM&T: mhi@dmogt.dk, tlf. 2222 0408

Citychef 2020 - netværksmøde omkring fremtidens detailforretninger

Detailforeningerne er afhængige af ildsjæle, drivkraft og en fælles medvilje til at ville fremtiden. Foreningerne er stærkt udfordret af ressourcemangel, nytænkning samt den digitale 'forstyrrelse' af detailhandlen og manglende synergi med online-handlen. Service Platform har derfor etableret et netværk, der stiller skarpt på de radikale forandringer, som kan bringes i spil for at løfte detailhandlens aktivitetsniveau i bymidten.

Lifestyle & Design Cluster og Service Platform vil meget gerne invitere dig med i et spændende udviklingsforløb via netværk, hvor du kan hente inspiration til fremtidens udfordringer og de strategiske overvejelser samt få sparring i forbindelse med dine daglige udfordringer og hjælp til løsning af disse.

Første møde bliver d. 27.06 i Herning kl. 16:30 - 21:30. Herefter fastsættes de efterfølgende datoer.

Download hele invitationen her

Tilmelding til Heidi Svane Pedersen på heidi@ldcluster.com

Bæredygtig Business - grøn kompetenceudvikling af rådgivere

Bæredygtig Business stiller en gruppe af virksomhedsrådgivere over for markedets nyeste udfordringer, samtidig med at de får adgang til den nyeste viden om grøn forretningsudvikling og -modeller, som f.eks. deleøkonomi, cirkulær økonomi mv. 

Det første af to forløb er i gang, og rådgiverne har deltaget i én af tre workshops. Ud over at få adgang til den nyeste viden på området, er de bl.a. blevet klogere på Business Model Canvas, strategier for netværksbaserede ydelser samt hvordan de kan hjælpe case-virksomhederne med at gentænke og trykprøve deres idé.

Udover Lifestyle & Design Cluster er projektets partnere Innovationsnetværk Service Platform samt innovationsnetværkene INBIOM og InnoBYG. Desuden indgår Alexandra Instituttet, Tænketanken DEA, Arkitektskolen Aarhus, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet i projektet.

Styrelsen for Forskning og Innovation har bevilliget 2,8 mio. kr. til projektet, som løber til august 2017.

Læs hele artiklen på Service Platforms website 

Smart Innovation: Få tilknyttet en DTU forsker til udvikling af din virksomhed

DTU er netop gået i gang med 2. rekrutteringsrunde til Projekt Smart Innovation. Målgruppen er SMV’er i Region Hovedstaden, som har minimum 8-10 ansatte.

Smart Innovation hjælper med effektiv udveksling af viden i forbindelse med udvikling af et højteknologisk koncept eller prototype på baggrund af specialviden fra DTU. Processen understøttes af forretningsrådgivere, der bistår virksomhederne i at opnå kommerciel succes.

Med Smart Innovation får virksomheden:

  • En solid og velafprøvet platform til at opnå et udbytterigt samarbejde med DTU
  • 400 timers målrettet rådgivning fra forskere på DTU
  • Specialiseret forretningsrådgivning, som sikrer kommerciel anvendelse af rådgivningen

Klik her for at gå til projektsiden på DTU samt ansøgningsskema

VIA Erhvervsanalyse - event og minikonference

VIA Erhverv Analysen – den tidligere TEKO-analyse - bliver offentliggjort ved en event eller minikonference på Campus Århus C d.30.05 Det er gratis at komme med til arrangementet, der også byder på andre spændende foredrag og indslag.

Klik her for at læse programmet samt benytte tilmeldingsformularen.

KADK Fashion Design blog

KADK har startet en blog på Fashion Design,  hvor man kan følge med i, hvad der foregår på afdelingen, det vil sige undervisningen, alumner og aktiviteter herunder også forskningsaktiviteter.

Man kan for tiden blive inviteret inden for hos årets afgængere og få indblik i hvad de kommende modedesignere arbejder med.

Klik her for at gå direkte til bloggen

Sommerkursus i digitalt print til beklædningsdesign

Der er stadig ledige pladser på KADK's og Central Saint Martins College of Arts and Designs to-ugers sommerkursus i London og København.

Temaet er "Contemporary Digital Print For Fashion" og kurset henvender sig til designstuderende og professionelle designere.

Her udforskes digitalt print i modeverden og der trækkes på ​begge byers og skolers praksis indenfor feltet. Kurset tilbyder et bredt perspektiv og forskellige tilgange, der giver dig mulighed for at skabe dine personlige projekter.

Kursusdatoer 2016:
London: 4. - 8. juli 2016 & København: 11. - 15. juli 2016
Undervisere: Elisa Palomino, Malene Kristiansen, Ann Merete Ohrt

Læs mere her:
https://kadk.dk/uddannelser/dual-city-london-Copenhagen

http://www.arts.ac.uk/csm/courses/short-courses/dual-city-summer-courses/dual-city-sessions/london-copenhagen-summer-courses/

Arrangementer 

VIA Erhvervsanalyse - event og minikonference

VIA Erhverv Analysen – den tidligere TEKO-analyse bliver offentliggjort ved en event eller minikonference på Campus Århus C den 30. maj. Det er gratis at komme med til arrangementet, der også byder på andre spændende foredrag og indslag.

Klik her for at læse programmet for d. 30.05. samt benytte tilmeldingsformularen.

Rethink Ressources CØ seminar

Kom til seminar og hør mere om den cirkulære økonomi, og hvor de forretningsmæssige perspektiver ligger for danske virksomheder. Lifestyle & Design Cluster er medarrangør som partner i Rethink Resources projektet.

Seminaret foregår d. 13.06 kl. 14.30-18.30 og afholdes på virksomheden H. J. Hansen Genvinding, en af Nordeuropas førende inden for genvinding, hvor der efterfølgende er rundvisning.

Arrangementet er gratis men tilmeld dig her

Læs også mere i programmet 

Innovationsworkshop om træ fra genbrugsstationer 

De danske kommuner og affaldsselskaber står over for en stor udfordring med at genanvende træ fra deres genbrugsstationer.

Dette er baggrunden for at samle forskere, designere, produktionsfolk, materialeeksperter og andre med gode ideer til en innovationsworkshop, hvor eksperter kigger nærmere på udfordringen og forsøger at komme med løsningsforslag.

Workshoppen afholdes d.02.06.2016 kl 11.30-16
Skolestuen, Randers Genbrugsplads
Ørneborgvej 28, 8960 Randers SØ

Download hele programmet her

Spørgsmål og tilmelding til Leise Marud, WASTE-less: lm@wstless.dk eller tlf 2329 0357

Workshoppen er en del af projektet ”Øget lokal genanvendelse af sorteret husholdningsaffald”, som er finansieret af Miljøstyrelsens Kommunepulje og er et samarbejde mellem Vestforbrænding, Renodjurs og Randers Kommune.

Citychef 2020 - netværksmøde omkring fremtidens detailforretninger

Lifestyle & Design Cluster og Service Platform vil meget gerne invitere dig med i et spændende udviklingsforløb via netværk, hvor du kan hente inspiration til fremtidens udfordringer og de strategiske overvejelser samt få sparring i forbindelse med dine daglige udfordringer og hjælp til løsning af disse.

Første møde bliver d. 27.06 i Herning kl. 16:30 - 21:30

Herefter fastsættes de efterfølgende datoer.

Download hele invitationen her

Tilmelding til Heidi Svane Pedersen på heidi@ldcluster.com

Indfang tendenserne fra detailmarkedet på en master class i New York 

Livsstil & Design Cluster, Dansk Mode & Textil samt FDIH  inviterer 15 danske livsstils-brands til at deltage i en master class og studietur til New York i efteråret 2016. 

Målgruppen er danske livsstils brands, og vi forventer plads til 15 deltagende virksomheder. Deltagere med ledelsesbaggrund har fortrinsret.

Tid: d.31.10-03.11 2016
Sted: New York, USA
Pris: Programmet er gratis, bortset fra dag 4, hvis du ønsker at have en tilpasset matchmaking*)
Du forventes selv at dække transport, indkvartering og forplejning.

Læs mere om program og baggrund her

Få mere information og tilmeld dig senest 01.07.2016 hos:
Projektleder Heidi Svane Pedersen: heidi@ldcluster.com, tlf  20747683
*) For ekstra Matchmaking-dag kontakt Michael Hillmose, DM&T: mhi@dmogt.dk, tlf. 2222 0408


Lifestyle & Design Cluster

Birk Centerpark 38
Herning 7400
Tlf.: +45 9616 6200

Forbindelsesvej 4,
2100 København Ø.
Tlf.: +45 9616 6200