Copy
Goedenavond beste lezer, welkom bij een nieuwe editie van mijn nieuwsbrief. Over influencers, Borgen, muziek uit New Orleans en het betrekken van je partner (als je die hebt) bij financiële onafhankelijkheid.

Ik schrijf over intentioneel leven, en hoe dat tot uiting komt in onder andere creativiteit, productiviteit en financiële onafhankelijkheid. 

Dat doe ik in de vorm van korte aanbevelingen – mooie boeken, podcasts, apps, films – en links naar artikelen van mijn hand. 

Daar gaan we!

Aanbevelingen

📖 Boek: Gouden Bergen. Portret van de digitale generatie. Doortje Smithuijsen volgde een jaar lang influencers – van stijliconen tot een gevallen mommy blogger. Ze wisselt hilarische observaties af met filosofische bespiegelingen. Ik snap de ongrijpbare wereld van influencers nu een stuk beter. (Bonus: Alexander Klöpping en ik interviewden Doortje ook in onze podcast)
📺 Serie: Borgen! De beste serie die ik nooit zag staat sinds kort op Netflix. In Borgen volg je de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Jarenlang hoorde ik lyrische verhalen van vrienden over de 'statsminister', maar ik kwam er nooit aan toe. Nu ben ik vier afleveringen bezig en zijn diezelfde vrienden jaloers dat ik voor het eerst kennismaak met de personages waar zij van zijn gaan houden. Maar ook goed nieuws voor hen: er komt na zeven jaar een nieuw seizoen!
💬 Citaat van Ryan Holiday waar ik de laatste tijd veel aan heb:

"When someone tells you something is wrong, they're almost always right. When someone tells you how to fix it, they're almost always wrong".
🎺 Muziek: New Orleans Brass playlist. New Orleans is zwaar getroffen door de coronacrisis, omdat de stad leeft van muziekliefhebbers die nu niet op bezoek komen. Om donaties op te halen, stelde Spotify een playlist samen waarin muziek van de beroemde brass bands en jazzlegendes op heerlijke wijze samensmelt. Ik word al weken heel vrolijk van deze lijst.

Wat ik zelf publiceerde

Op pfauth.com schrijf ik geregeld over mijn pad naar financiële onafhankelijkheid.

Niet omdat ik zo graag rijk wil worden, maar omdat ik onafhankelijkheid van de markt, rust en veiligheid belangrijk vind.

Mijn nieuwste artikel gaat over het betrekken van je partner (als je die hebt) bij financiële onafhankelijkheid.

Ik denk dat binnen een relatie de beste geldgesprekken niet over geld gaan.

Tikkie cryptisch wellicht. Wat ik ermee bedoel: praat met je partner in eerste instantie niet over de centen zelf, maar over de gevoelens die geld bij je oproepen, de rol van geld in jullie levens en de doelen die je ermee wil bereiken. Het liefst ook in die volgorde:
  • Gesprek 1: Deel je motivatie. Bedenk eerst voor jezelf waarom je wilt werken aan financiële onafhankelijkheid. Waarom spreekt het je aan? Welke verlangens en angsten spelen ermee? Deel vervolgens met je partner dat je graag eens een gesprek over geld zou willen voeren en waarom dat zo belangrijk voor je is.
  • Gesprek 2: Bespreek samen je tien wekelijkse geluksfactoren. Schrijf allebei de tien activiteiten op die je op wekelijkse basis het gelukkigst maken. Lees die lijstjes daarna voor en bespreek ze met elkaar. Vergelijk vervolgens jullie geluksfactoren met jullie bestedingspatroon en bespreek waar je meer of minder aan wilt uitgeven.
In het artikel deel ik meer tips en overwegingen! 💙
Lees verder op pfauth.com
Ik ben benieuwd of deze nieuwsbrief wel of niet waardevol voor je was en waar je graag meer over zou willen lezen. Je kunt gewoon reageren op deze mail, ik lees alles.

Tot de volgende editie!
👋

Ernst-Jan Pfauth
PS. Kreeg je deze mail van iemand doorgestuurd? Je kunt je hier inschrijven.
Ernst-Jan Pfauth
Barentszplein 7
Amsterdam, 1013NJ
Netherlands

Add us to your address book


Je kunt hier je mailadres wijzigen of je uitschrijven. Wil je een oude editie teruglezen? Bekijk het archief
.

Alle boekenlinks gaan naar Bol.com. Steun je liever kleine boekhandels? Bekijk dan mijn boekhandelkaart.