Copy
GEOFF BERNER (Kan) på Norgesturné

GEOFF BERNER
& DEATHBARREL
& NITE SPRITE
& ELISE VATSVAAG


GEOFF BERNER
NORGESTURNE
3. - 19. Mai

www.geoffberner.com
Norsk facebookgruppe

Geoff Berner - Victory Party


Vår gode venn Geoff Berner fra Kanada er tilbake i Norge!

May 3 - Kristiansand, Norway - Javel (Trashpop)
May 4 - Stavanger, Norway - Cementen
May 5 - Bergen, Norway - Chagall
May 6 - Bergen, Norway - Logen
May 8 - Bryne, Noway - Thime Stasjon
May 10 - Trondheim, Norway - Familien
May 12 - Oslo, Norway - Manefisken
May 13 - Halden, Norway - Siste reis
May 16 - Arendal, Norway - Cafe Lindvedske
May 18 - Alta, Finnmark, Norway - Barlia Pub
May 19 - Hammerfest, Finnmark, Norway - Verk


Geoff Berner har rykte på seg for å være en svært underholdende live-artist med en veldig tilstedeværelse og humor på scenen. Første gang geoff besøkte Norge var på invitasjon fra Real Ones. Senere har han gjestet Norge flere ganger, blant annet som oppvarmer for Kaizers Orchestra som han også har turnért med i Norge og utlandet. Vi kan trygt se frem til en kveld spekket med unik musikk, skarpe, humoristiske tekster og en energisk liveartist.

Ingen vår uten et besøk av vår etterhvert så kjære brennevinsjøde Geoff Berner. Og denne gang slår bandet hans, Wayne Adams og Diona Davies også følge. Er du en av dem som ikke har fått med deg denne sylskarpe klezmer-satirikeren er det absolutt på tide!

- En kveld i selskap med med Geoff Berners musikk er, i ordene til den gode Dr. Hunter S. Thompson, “en vill kombinasjon av trusler, galskap og geni … fragmentert sammenheng som tærer på sinnet av enhver lytter.” – Vue Weekly , Edmonton

Trekkspiller og singer/ songwriter Geoff Berner tilnærmer seg den instrumentale musikktradisjonen klezmer på en eksperimentell og åpen, tidvis punkete måte. Kanadieren debuterte med albumet We Shall Not Flag or Fail, We Shall Go On to the End i 2003. Etter å ha fullført sin Whiskey Rabbi-triologi (gitt ut av CCAP i Skandinavia) var tiden klar for Berner å gå videre.

Jeg vet dette høres ekstremt, men med produsent Josh Dolgin hjelp, og Mint Records ‘backing, var jeg endelig i stand til å realisere mitt potensial gjennom innspilt musikk. Jeg ønsket å lage et album som hørtes større ut, mer klezmer-aktig, og mer overskridende samtidig. Og jeg visste jeg kunne ikke gjøre det alene. Faktisk visste jeg at jeg ikke kunne gjøre det uten Josh.

Josh Dolgin, aka Socalled, er et anerkjent geni av moderne jødisk musikk. Han er berømt for sine egne album, som blander hip-hop og klezmer. En spillefilm om ham, The Socalled Movie, ble sluppet internasjonalt i 2010 av Canadas National Film Board. Og det er altså Josh Dolgin som har produsert Geoff Berners siste album Victory Party, som ble gitt ut på Mint Records i fjor. Resultatet er en livlig, eksperimentell og spennende plate med røtter i klezmermusikk og grener ut til folk og sigøynerpop.VI MINNER OM:

DEATHBARREL
"Merciless Winds"
CCAP150
Ute nå!

Deathbarrel

Deathbarrel cover


“Ottar’s voice is deep as a coal mine and his songs echo like a silver dagger thrown at a speeding train. Amazing stuff.” - Rennie Sparks (Handsome Family). “Herlig låtskriving men er ikke vant til det varme lydbildet” -Fenriz (Darthrone). "E det ein mann med et vell av røverhistorier og faenskap å hente inspirasjon til ei køntriskjeva, så e det Ottar Stangeland" - Bjarte Lund Rolland (Kvelertak). "Ottar si køntriskjeva e gullfine, Johnny Cash, ta deg eit stev!" – Erlend Hjelvik (Kvelertak).  “I could easily see Ottar in a cowboy bar, making the biggest 10 gallon hat wearing son of a bitch, tear for his mama” - Tim Morse (Anal Cunt). “My dad likes this!” - Wattie Buchan (The Exploited)

Merciless Winds er første singel fra det kommende albumet til Deathbarrel. Deathbarrel er country babyen til Ottar B. Stangeland, kjent fra det notoriske punkbandet Haggis. Deathbarrel ble født under ett fengeselsopphold i 2010; Med 36 dommer under beltet, nok en unge, x-kone, 90 dager i fengsel og en vinter som slår alle rekorder ble outlaw country det neste logiske steget for Ottar.

Norsk outlaw-country springer ut av våre norrøne berserkgener. Det er våre forfedre som taler til oss. Den er rå, uslepen, mandig. Det er musikken til menn som bare har én flaske godlukt, til bruk i brylluper og på bursdagen til mamma. Det er musikken til menn som ikke bruker håndveske, men som liker jakt og fiske. Deathbarrels musikk er skiftenøkler og motorolje, øl i sene nattetimer og traileren som står parkert utenfor veikroen. Den er lyden av lengsel og savn, av lange arbeidsdager og av slitne muskler, av endeløse kystveier og av sjømenn på landlov. Deathbarrel bærer med seg frihetsdrømmen som deles av alle som vet hva ærlig arbeid er.

Havregrøt og tørre sandwicher, telefonsvarere som aldri ringte tilbake, begravelser man ikke rakk. Venner som kom og venner som gikk. Outlaw-country er virkelighetsmusikk, rett fra levra. Den er moderne skaldekvad om livets nattsiuder som alltid trenger seg på. Deathbarrel snerrer selvsikkert til alle konvensjoner, til alt og alle som prøver å tvinge frie menn inn i mainstream-Norge. Det er bråkmakermusikk.

Deathbarrel snakker sant. Spill musikken deres så høyt du kan. Og gi faen i hva dama di sier om den.


NITE SPRITE
"Nite Sprite"
EID001 / CCAP
EP slippes onsdag 25. April

www.eidrecords.com

Nite Sprite cover


'Nite Sprite' oppsto i 1987 etter at et romskip krasjlandet på jorden. Etter ankomsten har en underlig stråling fra vraket så langt påvirket låter fra blant annet Thomas Dybdahl, Shining, Purified In Blood, Chromeo, Veto, Maya Vik etc.'Nite Sprite' er navnet og musikken som beskriver den maskerte antiheltens filmatiske reise gjennom et retro-futuristisk 80-talls drama. Det er muligens den ultimate filmatiske dansbare klubb-orienterte historien du kan få med deg.  I live-setting opplever du synkroniserte VHS-bilder, LED-lyn og et sonisk eventyr som etterlater deg svett og sugen på en lengre fortelling.

Den selvtitulerte EP'en ble utgitt 11.11.2011 på dobbel 7” vinyl. En digital versjon av den soniske prosaen lander 25. April, 2012 - og inkluderer remixer av Proviant Audio, Mitch Murder og Tom Christian Lillebø


ELISE VATSVAAG
"Neighborhood"
Ute nå på:

www.elisevatsvaag.com

Neighborhood cover
"Neighborhood" (lytt / last ned)

"a bright and cheerful song with a delightfully sunny disposition" (Scandipop.com)

Gikk du glipp av de to første singlene kan du lytte til og laste ned alle singlene på Soundcloud

Fredag 10. februar slapp Elise Vatsvaag sin første singel "Safe Play" i prosjektet "This Is Not My Music". Lørdag 10. Mars fulgte hun opp med sin andre (gratis!) singel "Vena Amoris" og i dag er altså tredje singel i rekken, "Neighborhood" sluppet.
Singelen er gratis tilgjengelig på Elises´ hjemmeside, akkompagnert av en video som Elise har laget selv. Den første singelen "Safe Play" ble kåret til Ukas Urørt på NRK P3. Urørt redaksjonen sier: "Med sjeldent god meloditeft, sjarmerende stemme og solid produksjon er Elise Vatsvaag en av de mest spennende nye popartistene Urørt har hørt på lenge."

Coveret til den nye singelen ble plukket ut fra over 30 innsendte bidrag på Elise Vatsvaag sin Facebook side.


 
CCAP logo
Har du kommentarer, spørsmål eller behov for mer informasjon? Ta gjerne kontakt!
tom@ccap.no / telefon kontor 51015766

Copyright © 2012 Checkpoint Charlie Audio Productions a/s (CCAP), All rights reserved.