Nyhedsbrev fra Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur
Ser mailen forkert ud?
Se den i en browser
Nyhedsbrev

Diakonissestiftelsen - bevaring og udvikling

Kom til gratis arrangement på Diakonissestiftelsen på Frederiksberg den 25. oktober.

Sammen med Diakonissestiftelsen inviterer Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur på Frederiksberg til et besøg, hvor man besigtiger de historiske bygninger inde og ude og hører om de tanker, planprocesser og arkitektkonkurrencer, der har ført frem til det foreløbigt sidste projektforslag med et Sundhedshus, der vil få en stærk faglig profil og byde på kulturelle aktiviteter.

Arrangementet er åbent for alle Landsforeningens medlemmer. Deltagerantallet er begrænset, og tilmelding sker via 'først til mølle'

LÆS MERE OM ARRANGEMENTET OG TILMELD DIG HER

5 kurser - 5 søndage

I efteråret 2015 kan du deltage i en række en-dags-kurser i praktisk bygningsbevaring. Du kan vælge at deltage i alle 5 kurser eller blot et enkelt helt efter behov.

Over 5 søndage tager vi dig med hele vejen rundt om dit gamle hus. Fra stilhistorie og bevaringsværdier over energirenovering, facader og vinduer til indvendig istandsættelse. Du kan tilmelde dig og læse mere om de 5 efterårskurser hos Hverringe Centrum for Restaurering.

De planlagte kurser for efterårets kursusrække er:

  • Bygningsgennemgang - Bevaringsværdierne (Underviser: restaureringsarkitekt og forfatter Søren Vadstrup)
  • Energirenovering af gamle huse (Underviser: restaureringsarkitekt Thomas Hillerup)
  • Murværk, pudsede facader og sokkel (Underviser: restaureringsarkitekt Thomas Hillerup)
  • Vedligehold de gamle vinduer af træ- og støbejern (Underviser: restaureringsarkitekt og forfatter Søren Vadstrup)
  • Indvendig istandsættelse: Historiske interiører med særligt tema om maling med linoliemaling (underviser: Anne Mette Sørensen, restaureringsmaler fra Den Gamle By i Aarhus)

Planlovens potentiale - møde med Erhvervs- og Vækstministeren

Danmarks regering har annonceret en liberalisering af Planloven og Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen er netop nu på vej rundt til kommunerne for at afdække konsekvenserne af den nuværende Planlov og få oplysninger om, hvordan den kan forbedres.

Ministeren får også tid til at lægge vejen forbi Bygningskulturens Hus, hvor Landsforeningen har inviteret en række andre organisationer og interesserede til at drøfte, hvordan loven kan tilpasses og udvikles.

Landsforeningen mener, at tiden er moden til en grundig gennemgang af Planloven og foreningen stiller gerne sin ekspertise til rådighed for det videre arbejde med at få loven tidssvarende.

Først og fremmest venter vi spændt på, hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen siger i sin åbningstale for Folketinget tirsdag den 6. oktober.

Bygningskulturens Dag 2015 - Det der binder os sammen

Bevaringsforeninger i Vordingborg Kommune har holdt fast i at arrangere Bygningskulturens Dag. I år er ingen undtagelse og temaet er 'Det der binder os sammen'. Her bliver der set på veje, broer, havne og vandvejen som bindemiddel mellem landets købstæder.

Foreningerne har lavet en fin folder, hvor der er informationer om flere kulturmiljøer og broer.

Læs hele folderen her

Pjece om Gydesen

BY & LAND HADERSLEV har igen udgivet en pjece om en af Haderslevs arkitekter.

Denne gang er det Mathias Gydesen og hans huse, der er i fokus. Gydesen tegnede oprindeligt i en historicistisk stil. Senere opførte han bygninger inspireret af hjemstavnsstilen. Efter 1920 tegnede han et meget stort antal villaer præget af Bedre Byggeskik. Gydesen sluttede sin karriere med at tegne funkishuse og bungalows.

Læs hele pjecen her eller gå til BY & LAND HADERSLEV's hjemmeside for at se flere plejcer

Arkitekturens Dag i Irmas Kaffetårn var en stor succes

Tirsdag den 29. september afholdt Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur Arkitekturens Dag i Irmas Kaffetårn. 

Mere end 80 interesserede var mødt op for at få en rundvisning i Kaffetårnet og høre Bjørn Nørgaard, tidligere formand for Det Særlige Bygningssyn fortælle om, hvor vigtig bygningsfredning er for fremtiden. Arne Høi kontorchef fra Kulturstyrelsen berettede om, hvordan bygningsfredning fungerer i Danmark. Anette Krarup udviklingschef i ELF, som ejer Irmas Kaffetårn, fortalte om planerne for områderne og til slut kom stadsarkitekt for Rødovre Kommune Bjarne Rickmann og fortalte om tårnet som identitets-skaber for Rødovre.

Det var en varm og smuk dag i Kaffetårnet. Da solen var gået ned var der servering af sandwich, dessert og varm kaffe fra Kalles kaffevogn.

FBB udstillingen 'Vanløses gemte skatte' er åbnet

Københavns Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen åbnede i FBB udstillingen i Vanløse.

Et samarbejde mellem Vanløse Bydelshistoriske Arkiv, Vanløse Lokaludvalg og Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur har resulteret i en flot planche-udstilling med fotos og fortællinger om bevaringsværdige bygninger, der ferniserede 6. september med champagne, mange lokale fremmødte fra Vanløse og folk med interessse i bygningskultur og vores byer i al almindelighed. Vi kunne tælle 80 personer, der i løbet af eftermiddagen kiggede forbi. Udstillingen hænger oktober måned ud og er åben for offentligheden i Vanløse Kulturstation, Frode Jakobsens Allé 4, Vanløse. 

Kulturstyrelsen flytter til Nykøbing Falster

Lars Løkke Rasmussen har netop offentliggjort sin plan: 'Bedre balance – statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder".

Som en del af planen skal en række statslige arbejdspladser flyttes fra København. Det betyder at en række styrelser helt eller delvis flyttes ud, heriblandt de dele af den nuværende Kulturstyrelse, som Landsforeningen arbejder sammen med om bygningsfredning.

Vi ønsker Nykøbing Falster tillykke med de nye arbejdspladser og håber på, at denne plan også skaber bedre vilkår for bygnings- og landskabskulturen i hele landet.

Læs mere i Jyllandsposten 

Om Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur arbejder for at bevare og forbedre bygninger, landskaber og bymiljøer i Danmark – for at værne om det værdifulde der eksisterer, og for at nyt integreres med omtanke og kvalitet. Vi er fællesorganisation for knap 100 lokalforeninger, dækkende hele landet. Landsforeningen er oprettet i 1966, kan foreslå bygningsfredningssager direkte for Det Særlige Bygningssyn, udgiver bladet By & Land, og afholder årligt en række møder, udflugter og arrangementer. Læs mere her.

Bliv medlem | Find lokalforening | Videresend denne mail

© 2015 Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur.


Skriv til os på denne adresse:
Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur
Borgergade 111
København 1300
Denmark

Add us to your address book
 

Frameld nyheder fra Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur    Opdater din profil 

Email Marketing Powered by Mailchimp