Nyhedsbrev fra Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur
Ser mailen forkert ud?
Se den i en browser
Nyhedsbrev  |  27.  februar 2017
Facebook
Twitter
Instagram

Udstilling om bevaringsværdige huse på Frederiksberg

Vi inviterer alle med interesse i bygningskulturen til åbning af en foto-udstilling om Frederiksbergs bevaringsværdige bygninger. Borgmester Jørgen Glenthøj klipper snoren og åbner udstillingen torsdag d. 2. marts kl.16.00 på Biblioteket Frederiksberg, Falkoner Plads 3, Frederiksberg. Vi serverer et glas bobler og en lille kage.

Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur på Frederiksberg (FBLF) og Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur står bag udstillingen. Vi sætter fokus på bygningskulturen, hvor lokale frivillige har taget fotos af de bevaringsværdige bygninger. Fotoklubben Zoom har også været med.

Læs mere om arrangementet, fortæl om du kommer og del begivenheden med dine venner på facebook

Fotokonkurrence i Nakskov - Vind 5000,- kr.


Hvem kan bedst skildre Nakskovs middelalderlige charme i et fotografi?

Nakskovs gamle bykerne har en unik og uspoleret skønhed. Vejnettet, baggårdene og matriklernes form er næsten uændret siden middelalderen. Byens huse er vokset frem i en organisk knopskydning, som stadig præger bybilledet: Det er broget, fuldt af sære detaljer og alligevel med et harmonisk helhedsindtryk.

Hvis du kan tage et billede, der fanger alt det bedste ved Nakskov, kan du vinde 5000,- kr.

Motivvalget er frit, bare fotografiet er taget i Nakskovs gamle bykerne inden for det tidligere voldforløb Nybrogade- Nygade-Jernbanegade-Nørrevold. Du må fokusere på en detalje i en murstensvæg, kravle i tårne, fotografere i baggårde eller lave opstillinger med personer. Du må tage natfoto og bruge blitz for at fremhæve detaljer. 

Læg dine fotos på sociale medier, Instagram og relevante Facebooksider, fx Nakskovsiden og Lolland Falster Lovestorm. Det skal ske i perioden 1/3-1/4 2017. 

Du kan læse mere om konkurrencens regler på Nakskov Bevaringsforenings facebookside

Bindingsværk

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond Til Almene Formaal har givet en million kroner til ’Netværk for Bindingsværk’. Pengene skal bruges til ny forskning, videndeling og undervisning i bindingsværk.

Bindingsværksbygninger og træhuse er blandt de ældste bygningstyper i Norden. De er under stort pres: Nedrivning og skæmmende ombygninger, der mindsker eller ødelægger de historiske og arkitektoniske værdier, er desværre hverdag for denne del af vores bygningskultur.

Pengene er givet til projektet ’Netværk For Bindingsværk’, hvis formål er at udveksle erfaringer og formidle ny forskningsbaseret viden om træhuse og bindingsværk til brug i kommunerne, for husejere og håndværkere. Netværket skal, sammen med det nordiske samarbejde ’Den Nordiske Træby’, bidrage til en bedre forståelse for og bedre bevaring af disse meget værdifulde bygninger.

Læs mere på vores hjemmeside

Formandsmødet i Odense

Lørdag den 4. februar var mere end 35 aktive fra lokalforeninger i hele landet samlet i Odense, for at forberede sig på kommunalvalget 2017 og udveksle erfaringer og Idéer.

Fire oplagte foredragsholdere gav hver deres bud på, hvordan vi får sat bygnings- og landskabskulturen på programmet i efterårets valgkamp.

Bo Manderup-Jensen fra kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune satte tingene på spidsen med sætningen: 'Kommunalpolitikere kan ikke lide problemer, de vil have løsninger!'. Han fortalte også, hvordan sådan en løsning kan se ud.

Gik du glip af dagen, kan du læse mere om, hvad der skete og se dias-showene på vores hjemmeside.

Kulturministeren lægger op til forandringer

Kulturminister Mette Bock fra Liberal Alliance har annonceret, at der skal mere balance ind i Bygningsfredningsloven, så man undgår unødvendige regler og administration.

Den viden som Slots- og Kulturstyrelsen har fået af fredningsgennemgangen skal bruges til at lave konkrete ændringsforslag. Mette Bock åbner for, at relevante interessenter kan være med i arbejdet. Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur har selvfølgelig henvendt sig til ministeren og tilbudt at være med til arbejdet med loven. 

Læs hele ministerens pressemeddelelse her
Læs Landsforeningens brev til kulturministeren her

Om Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur arbejder for at bevare og forbedre bygninger, landskaber og bymiljøer i Danmark – for at værne om det værdifulde der eksisterer, og for at nyt integreres med omtanke og kvalitet. Vi er fællesorganisation for knap 100 lokalforeninger, dækkende hele landet. Landsforeningen er oprettet i 1966, kan foreslå bygningsfredningssager direkte for Det Særlige Bygningssyn, udgiver bladet By & Land, og afholder årligt en række møder, udflugter og arrangementer. Læs mere her.

Bliv medlem | Find lokalforening | Videresend denne mail

© 2017 Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur.


Skriv til os på denne adresse:
Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur
Borgergade 111
København 1300
Denmark

Add us to your address book
 

Frameld nyheder fra Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur    Opdater din profil 

Email Marketing Powered by Mailchimp