Nyhedsbrev fra Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur
Ser mailen forkert ud?
Se den i en browser
Nyhedsbrev  |  18. december 2015

Billedet har vi lånt fra Flickr.

Rejs med til Friulien

Vi har endnu en gang overtalt Thomas Roland til at være rejseguide på Landsforeningens kulturhistoriske rejse, som går til Friulien. Området, som i dag er en del af Italien, ligger i landets nordøstlige del.

Friulien har i perioder været under østrigsk herredømme, men den romerske påvirkning er mest markant. Vi skal opleve et vigtigt område i europæisk kulturhistorie. I byen Aquileia er mange fantastiske bygninger og bevarede antikke anlæg. Blandt andet er den middelalderlige domkirke på UNESCO´s verdensarvsliste.

Læs det detaljerede program og tilmeld dig her

Gode Byer

Landsforeningen har netop lanceret hjemmesiden GodeByer.dk, hvor du kan få et overblik over bevaringen af bymiljøerne i købstædernes historiske bymidter.

Gode byer’ vurderer købstædernes centre uden filter. Tommelfinger op eller ned. Formålet er at sætte fokus på bybevaringen og starte en debat om kvaliteten. Nogle bliver sikkert glade ved besøget på hjemmesiden, mange givetvis provokerede.

Der er på ingen måde tale om objektive betragtninger, snarere reflekser fra besøg i de senere år. Vurderingerne er først og fremmest lavet at bestyrelsesmedlem Jep Loft, men lokalforeningerne har også været inddraget. 

I er velkommen til at kontakte Jep Loft, hvis I vil snakke om hjemmesiden, jeres bys karakter og projektet generelt.

Kontakt Jep Loft på jeploft@yahoo.dk eller tlf.: 5378 0123

50 års jubilæum

31. januar 2016 bliver Landsforeningen 50 år og det skal fejres. Derfor holder vi reception den 29 januar.

Vi har sat et program sammen og fejrer begivenheden med en festlig eftermiddag i Bygningskulturens Hus.

Vi sender en invitation ud i starten af det nye år, men sæt allerede nu X i kalenderen, så du kan være med til at fejre 50 års arbejde og måske får et indblik i, hvad vi skal bruge de næste 50 år på. 

Glædelig jul og godt nytår

Landsforeningen ønske alle en glædelig jul og et godt nytår.

Sekretariatet holder lukket fra den 18. december til den 4. januar. Har du henvendelser, der ikke kan vente kan du kontakter formand Peter Hee på peterhee@byogland.dk eller 2671 2613

Vi glæder os til at vende tilbage i 2016, hvor vi endnu engang skal smøge ærmerne op og arbejde hårdt for bygnings- og landskabskulturen.

Om Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur arbejder for at bevare og forbedre bygninger, landskaber og bymiljøer i Danmark – for at værne om det værdifulde der eksisterer, og for at nyt integreres med omtanke og kvalitet. Vi er fællesorganisation for knap 100 lokalforeninger, dækkende hele landet. Landsforeningen er oprettet i 1966, kan foreslå bygningsfredningssager direkte for Det Særlige Bygningssyn, udgiver bladet By & Land, og afholder årligt en række møder, udflugter og arrangementer. Læs mere her.

Bliv medlem | Find lokalforening | Videresend denne mail

© 2015 Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur.


Skriv til os på denne adresse:
Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur
Borgergade 111
København 1300
Denmark

Add us to your address book
 

Frameld nyheder fra Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur    Opdater din profil 

Email Marketing Powered by Mailchimp