Nyhedsbrev fra Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur
Ser mailen forkert ud?
Se den i en browser
Nyhedsbrev  | 5. december 2016

Vind en bog! 

Du kan stadig nå at være med i lodtrækningen og hjælpe Landsforeningen.

Landsforeningens økonomi er afhængig af tips- og lottomidler. Det er et krav, at vi modtager 100 gaver af 200 kr. fra 100 forskellige personer. Vi mangler stadig 50 gaver for at kunne søge midler i år.

Så giv en gave til Landsforeningen og få et lod i puljen, hvor vi trækker lod om Søren Vadstrups seneste bog Byhuset.

Du kan give en gave ved at sende 200 kr. med mobile pay på 22944151 eller på en bankoverførsel til vores konto i Danske Bank, reg. nr. 3121, konto nr. 5095700. Angiv venligst navn og adresse samt teksten 'gave'. 

Vi trækker en vinder den 9. december og sender bogen, så den er fremme inden jul.

De der allerede har givet os en gave i år, er selvfølgelig med i lodtrækningen. 

Nykøbing Falster fejrer 50 år

Den 14. november udgav Kulturmindeforeningen Nykøbing Falster årbogen 'At passe på sin by' og fejrede samtidig sit 50 års jubilæum.

Kulturmindeforeningen arbejder for, at Nykøbing Falster er en by i udvikling med respekt for byens historie og bygningsarv. Udviklingen skal ske inden for en overordnet ramme og have et perspektiv, der er længere end de 4 år mellem kommunalvalgene.

Foreningen ser frem til at Slots- og Kulturstyrelsen flytter til byen og håber, at det kan være med til at sætte yderligere fokus på byens bevaringsværdige, fredede huse og kulturmiljøer.

Landsforeningen ønsker tillykke med de 50 år.

Læs hele formand Anita U. Sørensens tale fra receptionen her.

Synet sagde ja, Styrelsen siger nej

I december 2014 foreslog Landsforeningen plejehjemmet Ringbo i Bagsværd fredet. Det Særlige Bygningssyn er enige i, at anlægget har de arkitektoniske, kulturhistoriske og miljømæssige værdier, der kan begrunde en fredning. Derfor anbefalede Synet, at bygningerne fredes med henblik på at sikre værdierne i bygningens videre udvikling.

Den 8. november 2016 afgjorde Slots- og Kulturstyrelsen, at Ringbo ikke skal fredes. Afslaget er blandet andet begrundet i, at bygningens ejere Københavns Kommune har modsat sig fredningen.

Læs referatet fra Det Særlige Bygningssynsmøde den 17. marts (punkt 7.1) her.
Læs referatet fra Det Særlige Bygningssynmøde den 3. november (punkt 2.4) her.
Læs afgørelsen om ikke at frede Ringbo her.
Læs Landsforeningens klage til daværende Kulturminister Bertel Haarder her.

To nye ministre for Landsforeningens arbejdsområder

Mandag den 28. november præsenterede Statsminister Lars Løkke Rasmussen Danmarks nye regering. 

Mette Bock fra Liberal Alliance er den nye kirke- og kulturminister og Brian Mikkelsen fra de Konservative er ny erhvervsminister. De to ministre skal varetage henholdsvis Bygningsfredningsloven og Planloven.

Vi ønsker tillykke med posterne og ser frem til samarbejdet om de fredede og bevaringsværdiger bygninger.

Nyt hjem til to kakkelovne

Lindved Hovedgård i udkanten af Odense er under restaurering, og vores bestyrelsesmedlem Torben Lindegaard kom forbi en dag sidst i oktober. Han var så heldig at møde bygherren og få en lille rundvisning.

Han fortæller selv historien herunder:

'I slutningen af oktober omkring kl. 15:00 kørte jeg forbi den fredede Lindved Hovedgård, som p.t. er midt i en omfattende restaureringsproces. Min nysgerrighed fik mig til at gå ind på byggepladsen med mit kamera, hvor jeg var så heldig at træffe bygherren. Han tog venligt imod mig og bød mig indenfor i det smukke 1600-talshus. 

På vores tur gennem huset viste ejeren mig 2 smukke kakkelovne i fineste stand  fra midten af 1800`tallet. Han sagde, at de desværre måtte lade livet i forbindelse med restaureringen. De var væsentligt nyere end huset, og han havde andre planer. Hvis jeg kunne finde nogle, der ville pille dem ned inden for ca 1 - 1½ måned, ville han afstå dem uden nogen form for betaling.

Kl. 22:45 samme dags aften sendte jeg en mail herom til 20 personer som restaureringsarkitekter, håndværkere og relevante husejere - og gik så i seng.

Den  første reagerede pr. mail omkring kl. 01:00, den næste kl. 03:20, og fra kl 07:30 næste morgen strømmede mails og telefonopkald ind. Kl. 10:00 var sagen lukket, og ovnene havde fundet et nyt smukt hjem, hvor de kommer til at passe perfekt.'   

Konklusionen på denne historie er, at et godt netværk kan bruges til mange ting, og at man skal være hurtigt, hvis man gerne vil redde eller have fingrene

Lad dig inspirere af dem, der får tingene til at ske.

Den 19. november holdt vi et rigtigt spændende inspirationsmøde i Horsens med fokus på at få nyt liv i fredede og bevaringsværdige bygninger.

Alle oplægsholderne har fingrene dybt begravet i projekter, der er med til at sikre bevaringsværdige bygninger.

Gik du glip af dagen, kan du se power points og få et par vigtige pointer her.

Om Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur arbejder for at bevare og forbedre bygninger, landskaber og bymiljøer i Danmark – for at værne om det værdifulde der eksisterer, og for at nyt integreres med omtanke og kvalitet. Vi er fællesorganisation for knap 100 lokalforeninger, dækkende hele landet. Landsforeningen er oprettet i 1966, kan foreslå bygningsfredningssager direkte for Det Særlige Bygningssyn, udgiver bladet By & Land, og afholder årligt en række møder, udflugter og arrangementer. Læs mere her.
Facebook
Twitter
Instagram

Bliv medlem | Find lokalforening | Videresend denne mail

© 2016 Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur.


Skriv til os på denne adresse:
Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur
Borgergade 111
København 1300
Denmark

Add us to your address book
 

Frameld nyheder fra Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur    Opdater din profil 

Email Marketing Powered by Mailchimp