Copy
Utblick

Häftiga rondeller
I Kv. Porslinskvarteren i Gustavsberg utanför Stockholm bygger Frentab tre nya rondeller. Nivå Landskapsarkitekter har inspirerats av närheten till historien och Gustavsbergs Porslinsfabrik. Alla tre rondeller kommer att ha mönster hämtade från Gustavsbergs porslin formgivna av Stig Lindberg. 
Den första, Matros är klar. De två som kommer att byggas senare blir Domino och Adam. Arkitekten ville ha en svart och en vit granit som kunde skapa en stor kontrast utan att ge avkall på hållfasthet och kvalitet. Valet föll då på Black Rain och Pedras Salgadas.   


Tips från Naturstensexperten

Kalkstensfasad
Att sätta kalksten som fasad går alldeles utmärkt. Däremot så bör man välja en granit som sockel. I Jönköping så bygger man nu det andra huset där man har valt den vackra kalkstenen Vratza som fasad. Vratza är en bulgarisk ljusbeige kalksten som är jämn i färg och mönster. Bearbetningen som man valt till dessa projekt är slipat, men det finns fler bearbetningar att välja på. Vill man att den ska upplevas ännu jämnare och något ljusare kan man t.ex välja sandblästrad eller krysshamrad
Kv. Asken levererade vi 2012-2013 och nu håller vi på att leverera det sista till Kv. Peru.

Kalkstenen Vratza
Kv. AskenFör mer information: 
Josefine Elenius 0910-70 32 00


Nyheter

Otta frost
Minera ha hittat en ny åder i deras brott i Otta. Skiffern de bryter där kallar dom Otta Frost och karakteristisk för den är frostrosorna som ni kan se fjäderformade på höger sida av bilden nedan. Man har även börjat med en ny bearbetning av sin Offerdalsskiffer. Den kan nu som Otta och Oppdal beställas med borstad naturyta så att den blir lenare och mer lättstädad trots att den har skifferns karakteristiska klovyta.             

Du får ett nyhetsbrev från Arctic Kvartsit eftersom du finns med i vårt adressregister.
 
Avanmäl josefine.elenius@gmail.com från nyhetsbrevet| Vidarebefodra

Nyhetsbrevet ges ut av
Arctic Kvartsit AB
Fabriksvägen 12
934 41 Ersmark

0910-70 32 00
info@arctic-kvartsit.se