Copy
Nieuwsbrief november 2017 | Wijzigingen 2018 | www.dielemanfv.nl


"Samen een financieel stabiele toekomst vormgeven."
 
<<Aanhef>> <<Tussenvoegsel>> <<Achternaam>>,
Met deze nieuwsbrief willen wij graag de laatste ontwikkelingen op het gebied van de belastingen, financiering van de woning en de pensioenleeftijd onder de aandacht brengen en de veranderingen die dat met zich meebrengt. Voor vragen staan wij uiteraard klaar voor u!

Wijzigingen in 2018

In het komende jaar zijn er wat wijzigingen in de belastingtarieven. Voor de nieuwe tarieven 2018 voor:
 
- Inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen
- Heffingskortingen
- Rendementspercentages (box 3)

klikt u hier voor de overzichten. 

Wat zijn de nieuwe kabinetsplannen inzake de belastingen?

Het nieuwe kabinet wil het belastingstelsel flink vereenvoudigen. Twee van de vier belastingschijven gaan verdwijnen. Hierdoor zal de belastingdruk op inkomen uit werken behoorlijk dalen. Daar staat wel tegenover dat aftrekposten zoals de hypotheekrenteaftrek ook zullen dalen. Voor de midden en hogere inkomens zal dit een behoorlijke een koopkrachtverbetering inhouden. Lees hier verder.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Om de kostengrens voor NHG in het jaar 2018 te bepalen kijkt men naar de gemiddelde huizenprijs over de periode juni 2017 t/m augustus 2017, volgens registratie bij het Kadaster (af te ronden op hele bedragen van € 5.000,-). 
De kostengrens stijgt per 1 januari 2018 naar € 265.000,-, dit jaar lag de grens nog op € 245.000,-. Voor woningen waarin energiebesparende voorzieningen worden aangebracht stijgt de kostengrens komend jaar naar maximaal € 280.900,-. 

Per 2018 is het niet langer verplicht om bij een hypotheek met NHG een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. 

De eenmalige ‘borgtochtprovisie’ blijft in 2018 1% van het totale hypotheekbedrag. Deze kosten betaal je aan de geldverstrekker zodra je de hypotheek afsluit. 
Dieleman financiële vormgevers kan u van dienst zijn op verschillende financiële terreinen, zowel particulier als ook zakelijk.

Wijziging restschuldregeling

De huidige restschuldregeling wordt niet verlengd, deze komt per 1 januari 2018 te vervallen. Dat betekent dat per deze datum de betaalde rente van een nieuwe restschuldfinanciering niet langer fiscaal aftrekbaar is. Heeft u een restschuldfinanciering afgesloten tussen 29 oktober 2012 en 
31 december 2017, dan blijft de rente voor de maximaal 15 jaar aftrekbaar. Hierbij geldt geen aflossingsverplichting.

De restschuldregeling was tijdelijk van aard; deze is geïntroduceerd als crisismaatregel om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Deze zou inmiddels zijn hersteld en daarom wordt de regeling niet verlengd. 

Leennorm 2018

In 2018 mag er tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning een hypotheek afgesloten worden. Hierdoor zullen de bijkomende kosten voor aankoop geheel uit eigen middelen gefinancierd moeten worden. 

Ook dit jaar daalt de beperking van de hypotheekrenteaftrek met 0,5% in de hoogste schijf, het nieuwe percentage voor aftrek bedraagt 49,5%. 

Voor tweeverdieners geldt dat in 2018 het tweede inkomen voor 70% meegeteld mag worden om de financieringslast te bepalen. In 2017 was deze factor nog 60%. 

In 2018 geldt dat voor meer zeer energiezuinige woningen € 25.000,- extra geleend kan worden. Deze woningen dienen dan gegarandeerd geen gebouwgebonden energieverbruik meer te hebben. Alle woningen met een energie-index of een energieprestatiecoëfficiënt onder de 0 gaan hier nu onder vallen. Tevens blijft het mogelijk voor andere energiezuinige woningen (voormalig A++-woningen) of voor het treffen van energiezuinige maatregelen een iets hogere hypotheek (maximaal € 9.000,-) te verstrekken.

Wijzigen pensioenleeftijd

De AOW-leeftijd gaat in stappen omhoog naar 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. Vanaf 2022 is de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. In 2022 wordt de AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden. U ontvangt uw eerste AOW-pensioen vanaf de dag waarop u uw AOW-leeftijd bereikt. Uw AOW-leeftijd hangt af van uw geboortedatum.

Lees hier verder.
Onze dienstverlening: Persoonlijke aandacht,
maatwerk, samenhang en kwaliteit.

Geselecteerd en geïmporteerd ...

In oktober zijn wij op pad geweest in de Champagne streek. Na het bezoek aan een paar champagne huizen en proeverijen, zijn wij niet alleen wijzer geworden over het maken van champagne volgens de 'méthode traditionelle' en de geschiedenis, maar hebben wij ook een lekkere champagne geselecteerd als huis-champagne.  Wij verrassen u hier graag mee in toekomst!

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dieleman financiële vormgevers · Bijsterhuizen 30-07 H · Wijchen, CT 6604 LP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp