Copy
Nieuwsbrief mei 2018 | Economie & Privacy | www.dielemanfv.nl


"Samen een financieel stabiele toekomst vormgeven."
 
<<Aanhef>> <<Tussenvoegsel>> <<Achternaam>>,
Met deze nieuwsbrief willen wij graag de laatste ontwikkelingen op het gebied van uw privacy, de hypotheekruimte, ondernemen & economische groei en het verduurzamen van uw woning onder de aandacht brengen. Voor vragen staan wij uiteraard klaar voor u!

Privacy - uw persoonsgegevens

We hebben recent onze Dienstenwijzer bijgewerkt met een paragraaf 'Uw persoonsgegevens' om uit te leggen hoe we uw persoonlijke gegevens beschermen in overeenstemming met de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU.
 
De nieuwe wet verplicht ons u te vragen of wij u onze nieuwsbrieven mogen sturen. Wilt u onze nieuwsbrieven blijven ontvangen, klikt u dan a.u.b. op onderstaande button 'profiel bijwerken'. Deze actie neemt niet meer dan een minuut van uw tijd in beslag.
 
Profiel bijwerken

Ontwikkeling hypotheekruimte: is het omslagpunt nu bereikt?

Van veel relaties krijgen wij de vraag of ze nu de bestaande hypotheek naar een gunstigere rente moeten oversluiten. Natuurlijk klinkt het heel aantrekkelijk om de hypotheekrente te kunnen verlagen, soms wel te halveren!
Wel is het zo dat er behoorlijke kosten, zoals boeterente, notariskosten, taxatiekosten en advieskosten, in rekening worden gebracht. Het is dan van belang dat deze kosten minimaal binnen de looptijd van de oude hypotheekrente worden terugverdiend. 
Ook als er de komende jaren verhuisplannen zijn, is even wachten vaak verstandig. Immers bij bijna alle geldverstrekkers kan de hypotheek dan boetevrij worden afgelost.
Bij hypotheekvormen, zoals spaarhypotheken en bankspaarhypotheken, pakt soms een lagere rente nadelig uit.
Oversluiten kán dus zeer voordelig zijn; echter de timing van het moment van oversluiten is van groot belang.
De belangrijkste factor is de ontwikkeling van de hypotheekrente. Op dit moment is deze al langere tijd redelijk stabiel. Vaak is het dan ook verstandig om even de kat uit de boom te kijken. Door te wachten met oversluiten zal de boete dalen en kan er mogelijk later een betere deal worden gemaakt.
Het is wel belangrijk om de uitgangspunten goed te bepalen en bij een rentestijging snel te anticiperen. Hier zijn wij graag behulpzaam bij. Samen kunnen we dan bepalen wanneer het beste moment is om de oversluiting in gang te zetten. Vervolgens maken we afspraken om gezamenlijk de renteontwikkeling te volgen.

 

Ondernemen & economische groei in 2018

Vanuit de overheid klinken al maanden de berichten over de stijgende economische groei. En ook de recente cijfers van het CBS over de groei en de ontwikkeling van de staatsschuld zijn positief.

Ondernemingen zijn weer fors aan het investeren en ook de consumentenbestedingen nemen toe. De werkloosheid daalt fors en de vraag naar personeel stijgt. Met name de mensen die gespecialiseerd zijn in een technisch of sociaal vakgebied worden steeds schaarser. Daarmee zullen niet alleen de salarissen hoger worden, maar ook ontstaat er meer concurrentie op (verzekerbare) arbeidsvoorwaarden. Hierbij kan worden gedacht aan een goede pensioenvoorziening, aanvullende verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid/ongevallen, maar ook aan niet financiële voorwaarden zoals een goede werkomgeving, aan de mogelijkheid om flexibel werk en privé te combineren en aan de mogelijkheden voor uw werknemers om zich te ontwikkelen. Al deze zaken kosten geld en worden door verschillende partijen aangeboden. Het is dus voor u van belang dat u goede keuzes maakt.

Door de snelle ontwikkeling van de digitale wereld ontstaan er ook nieuwe risico’s. Denk bijvoorbeeld aan een datalek of internetcriminaliteit. Inmiddels zijn er passende en betaalbare oplossingen om deze risico’s af te dekken door het afsluiten van een cyberverzekering. 

Een ondernemer wil ondernemen. Wij adviseren u bij risicomanagement en helpen u zo om de financiële risico’s in kaart te brengen. Ook adviseren wij u over hoe u deze risico’s kunt afdekken door een passende verzekering. Zodat u zich kunt wijden aan waar het om gaat: uw bedrijf!

Voor MKB ondernemers zijn we daarnaast ook sparringpartner en regisseur. Over zaken als bedrijfsstrategie, personeelsbeleid en pensioenvraagstukken gaan we graag met u in gesprek. In onze rol als regisseur kunnen we u in contact brengen met andere specialisten.

Verduurzamen van uw eigen woning

Het verduurzamen van de woning leeft steeds meer onder eigenwoningbezitters. De belangrijkste redenen om hierin te investeren zijn kostenbesparing, wooncomfort en uiteraard het milieu.

Geldverstrekkers willen hun klanten ook stimuleren om hun woning te verduurzamen. Op dit moment zijn er al mogelijkheden voor een hogere maximale hypothecaire lening voor het treffen van Energiebesparende voorzieningen. Dit geldt ook wanneer u uw woning financiert met Nationale Hypotheek Garantie.


Lees hier verder.
Dieleman financiële vormgevers kan u van dienst zijn op verschillende financiële terreinen, zowel particulier als ook zakelijk.

Koprol Running Dinner 2 juni a.s.

Dieleman financiële vormgevers steunt het initiatief van Stichting Koprol om met een aantal toprestaurants in Nijmegen en omstreken het 'Koprol Running Dinner' te organiseren. Een avond volledig in de watten worden gelegd en tegelijkertijd een mooi bedrag voor stichting Koprol inzamelen! 

Lees hier verder.

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dieleman financiële vormgevers · Bijsterhuizen 30-07 H · Wijchen, CT 6604 LP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp