Copy
Nieuwsbrief over schoolbeleid en regelgeving
Icoontjes big data in onderwijs

ZO DOEN ZIJ HET

“Zonder data vaar je blind of met 1 oog”

Welke leerlingen zitten in de ‘gevarenzone’? Strookt ons studieadvies met de attesten? Het Atlascollege voert schoolbeleid met de data van het digitaal platform. “Je buikgevoel zegt het misschien ook, maar die voelsprieten kloppen niet altijd”, ervaart directeur Ronny Vrijsen.


SPECIALIST

Positief onderwijs in de klas én de lerarenkamer

Wist je dat positive education óók voor leraren bedoeld is? “Door schoolbreed te werken aan veerkracht zorg je via je team voor je leerlingen”, stelt Rinka Van Zundert. “Leerlingen vinden de klassfeer veiliger, benoemen beter hun sterke kanten en keren belemmerende gedachten makkelijker om.”


Uitnodigingskaartje voor brainstorm

GESPREKSTIPS

Elke brainstorm een succes?

Op zoek naar een fris en origineel concept voor het grootouderfeest of de opendeurdag? Je vergaderingen verzanden steevast in een eindeloze discussie? Met deze tips en tools verlaat je elke brainstorm mét een plan.


OMZENDBRIEVEN

Taalscreening: de KOALA-helpdesk is er voor je
Wijziging aan BaO/2014/01. Tot 16/12/21 kunnen scholen met vragen over de afname of verwerking van de KOALA‑taalscreening terecht bij de KOALA‑helpdesk. Die is bereikbaar van maandag tot donderdag van 8.30-11 uur (behalve op 1/11, 11/11 en 15/11), telefonisch op 016/32 00 24 of via mail.

Je kan de laatste wijzigingen van omzendbrieven steeds online raadplegen.


MOET JE WETEN

Vraag je nieuwe programmatie voor ’22-’23 aan
Heb je in een studierichting uit je aanbod geen leerling op 1/10/20 en 1/10/21? Heb je in een studierichting waarvoor je een programmatie kreeg in ’20-’21 geen leerling op 1/10/21? Vraag vanaf 30/10 en uiterlijk op 30/11 via e-formulieren een nieuwe programmatie aan voor ’22-’23. Opgelet: in het SO geldt deze regel per vestigingsplaats; in het buso (duaal) worden de kwalificatie- en integratiefase als aparte opleidingen beschouwd. Meer info in omzendbrieven SO 61 en SO/2006/03(BuSO).

 

Vlaams actieplan ter bestrijding van seksueel geweld ’20-’24
‘Het werken aan relationele en seksuele opvoeding start al in de kleuterklas’, vermeldt het Vlaams actieplan. Alle kleuterscholen in Vlaanderen kregen in dat kader een prentenboek en vertelplaten. Ontdek bijkomende lestips of start een schoolbreed beleid rond grensoverschrijdend gedrag.


OPROEP

De Grote Voorleesdag voor ouders 2021
De 3 ouderkoepels steken De Grote Voorleesdag in een nieuw jasje. Schrijf je school nu in, ontvang digitaal promotiemateriaal voor je voorleesdag tussen 22 en 26/11 en maak kans op een boekenpakket.


STUDIEDAGEN EN NAVORMINGEN

ABC opleiding voor nieuwe secretariaatsmedewerkers: webinars
Net gestart als secretariaatsmedewerker BaO of even de regelgeving opfrissen? Schrijf je dan in voor de webinars op 21/10 over regelgeving voor scholen en leerlingen (10.30-12 u.) en over personeelsregelgeving (13-16 u.) van de AGODI‑academie. Nieuwe secretariaatsmedewerkers SO vinden vanaf 22/10 een update van de bestaande online ABC opleiding op de website van de AGODI-academie.

 

Lancering OiRA-tool voor het BaO: webinar — 8 november
Schrijf je in en maak kennis met de Online interactive Risk Assessment-tool. Met dit gratis softwareprogramma voer je op een kosteneffectieve en eenvoudige manier risicoanalyses uit in het kader van welzijn op het werk.

 

ICT-coördinator in het DKO: webinar — 9 november
Hoe de ICT‑puntenenveloppe aanwenden? Welke bekwaamheidsbewijzen en salarisschalen? Wanneer een vaste benoeming in dit nieuwe ambt? Schrijf je in voor de webinar van de AGODI‑academie en krijg antwoord op al je vragen.

— WIN —

Over de kwaliteit van kleuteronderwijs

In ‘De kleutervriendelijke school’ (Onderwijs Maak Je Samen) reikt Betsy van de Grift praktijkkennis en theorie aan om een goed onderbouwde discussie over de kwaliteit van het kleuteronderwijs op gang te brengen. Gastauteurs beantwoorden een aantal vragen, maar roepen ook weer nieuwe vragen op.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen