Copy
Nieuwsbrief voor actieve leraren
twee meisjes bij een kunstwerk in Verbeke Foundation

OP KLASBEZOEK

Ceci est un arbre

Leerkrachten Anneke en Anne’tje bestelden voor hun secundaire klas een Franstalige rondleiding door de nieuwe expo ‘Natura Naturata’. Een knoop in een tak, een pompoen met een broeksriem of slapen in een endeldarm. Verbeke Foundation is een vrijplaats voor kunstenaars waar fantasie en vrij denken heersen.

Loop mee in het spoor van Klasse-redacteur Klara


Zicht op de expozaal

EXPO

Verdwenen Zwinhavens

Augmented reality (AR) en virtual reality (VR) brengen de middeleeuwse zeehavens in de Zwingeul in beeld en geluid weer tot leven. Daarna trek je het Zwin zelf in, waar anno 2021 de vogels baas zijn.

Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) • korting met je Lerarenkaart

beeld uit de expo 'the world of Steve McCurry'

EXPO

The World of Steve McCurry

40 jaar fotograferen gevat in 200 foto’s op groot formaat. Je volgt Steve McCurry van Afghanistan tot India, van Brazilië tot ex-Joegoslavië. Telkens zocht en vond zijn lens de mens achter de strijdtonelen.

Waagnatie (Antwerpen) • korting met je Lerarenkaart

beeldhouwwerk van Anne Curry

EXPO

The curves of life

Tussen de klaterende fonteinen vind je deze zomer de monumentale beeldhouwwerken van Anne Curry. Rondingen, spiralen, openbarstende zaadpeulen: elk beeld beklemtoont de schoonheid van de natuur.

Watertuinen van Annevoie • korting met je Lerarenkaart

Inzoomen op chipstechnologie

Inzoomen op chiptechnologie

Brightlab en imec presenteren de gratis online cursus: Inzoomen op chiptechnologie! Ontdek de werking en de mogelijkheden van computerchips, en hoe je dit onderwerp makkelijk in je klas introduceert.

De Leraar van het jaar 2021 houdt geen afstand

NOMINEER

Wie is jouw Leraar van het Jaar?

De Leraar van het Jaar houdt geen afstand. Hoezo, geen afstand? Ja, anderhalve meter en zo, dat wel. Maar de Leraar van het Jaar laat je niet los. En als jij het lastig krijgt, staat hij voor je klaar. Ken je zo’n warm hart of luisterend oor in jouw school?

Nomineer nu jouw topper

2 jongens op de expo 'dag Jan'

EXPO

Skatend door het museum

De 12-jarige skater Jan Van Eyck gaat op zoek naar zijn voorvader met dezelfde naam. Kamer na kamer ontdek je tot eind juni meer over zijn portretten, zijn atelier, zijn reizen en natuurlijk ook zijn ‘Lam Gods’.

De Wereld van Kina (Gent) • korting met je Lerarenkaart

zaal in het Mudia

MUSEUM

Kunst brengt je in beweging

Reis met je gezin door 7 eeuwen kunst en bewonder meer dan 300 originele kunstwerken. Het is een unieke én ludieke ervaring met ook film, attracties, quizzen, uitdagingen, bizarre verhalen enz.

Mudia (Redu) • korting met je Lerarenkaart

Krijtchallenge Oog voor Lekkers

Stoepkrijt in de aanslag?

En tekenen maar! Oog voor Lekkers daagt je uit met een krijtwedstrijd: geef je speelplaats een gezonde make-over. Een fruittekening, melkspreuk of hinkelbaan van groenten … Verras ons met een leuke foto en win een jaar lang gezond lekkers!

poppen van Wannes Van de Velde in Vleeshuis

EXPO

Het lied van de Neus

De Neus, de bekendste pop van de Poesje, is gastheer voor de poppen, decors, teksten en muziek van Wannes Van de Velde. In deze expo ontdek je de speciale band tussen Wannes en het poppentheater.

Museum Vleeshuis (Antwerpen) • gratis met je Lerarenkaart

kinderen en een raket in Fort Napoleon

DOE-EXPO

De waanzinnige boomhut

Nog gekker terug van weggeweest! Dit keer moeten je kinderen in de boomhut het ruimteschip weer aan de praat krijgen. Dat lukt pas na een waanzinnig doe-parcours met opdrachten en spelletjes.

Fort Napoleon (Oostende) • korting met je Lerarenkaart

KLASSE ZOEKT

Coördinator publiciteit / redacteur Lerarenkaart

Zot van cijfers én letters? Een sterke netwerker die mensen in beweging zet? De Lerarenkaart zoekt voor volgend schooljaar een onderwijsmens (detachering) met vlotte pen die ook het advertentiebeleid van Klasse enthousiast coördineert. Solliciteer tot en met 8 juni en bouw mee aan de warmste redactie van Vlaanderen.


Volg de Lerarenkaart

Ga naar Lerarenkaart.be Volg Klasse op Facebook
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen