Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
leerling in de ziekenhuisschool

Binnenkijken in de ziekenhuisschool

“Zolang een kind onderwijs kán krijgen, blijven wij lesgeven. Omdat we het normale stukje in hun leven zijn, tussen het abnormale dat er gebeurt.” Geertrui over haar job als leraar in de ziekenhuisschool van UZ Leuven. Kijk mee.


Klas aan het lezen in de bibliotheek

Blik op de PISA-resultaten

Een bank achteruit voor lezen, een dalende trend voor wiskunde en wetenschappen en een grote kloof tussen sterke en zwakke leerlingen. Waar het schoentje knelt: 5 conclusies.


Illustratie over positive education

Positive education: de praktijk

De stoeloefening, weerbericht over de klassfeer of tijd voor een dagboek? Babystapjes of grote doelen: jij en je leerlingen samen voor veerkracht in je klas. 10 oefeningen!

Inspirerend lesmateriaal op oogvoorlekkers.be

Inspirerend lesmateriaal

Sympathie winnen als slimste juf/meester én je leerlingen speels iets bijbrengen over fruit, groenten en melk? Ontdek de verrassende wist-je-datjes en het leuke lesmateriaal op www.oogvoorlekkers.be.

close-up van blanke en zwarte jongen

Pak racisme aan in je klas

‘Jood! Vuile Turk!’ Soms sta je versteld van wat je leerlingen uitkramen. Hoe dring je tot hen door zonder het contact op te blazen? Gedaan met wij-zij in je klas: expert Cathy geeft tips.


Illustratie met tijger die feedback geeft

Zo haal je meer uit feedback

Laat leerlingen voorspellen. Werk op 3 sporen. Zet niet alles op papier, geef meer mondelinge feedback. Medal and mission, feed-up en vooral: iedereen fast forward met je feedback!

Wikifin School | Gratis lesmateriaal op maat van jouw leerlingen

Financiële educatie in de klas

Zoek je voor de lessen financiële educatie een gevarieerd en betrouwbaar aanbod op maat van jouw leerlingen? Wikifin School biedt je heldere lesfiches, video’s, leerzame spelformules, … Helemaal gratis materiaal.
Registreer je op www.WikifinSchool.be.

MOET JE WETEN

Eindejaarstoelage 2019
Op donderdag 19 december wordt je eindejaarstoelage uitbetaald. Heb je vragen over de berekening ervan? Je vindt online meer info en voorbeelden.


VORMING EN ACTIE

Daadkrachtig omgaan met (on)gewenst gedrag: navorming
Ontdek bij UCLL (29/1/2020) hoe je ongewenst gedrag kan voorkomen en krachtig kan ingrijpen wanneer het nodig is, zonder bestraffend of autoritair te worden (pedagogiek rond geweldloos verzet van Haim Omer). Meer info en inschrijven.

— WIN EEN BOEK —

Zó geef je les aan jongens!

In 'De jongenscode' (Pica) kijkt René Van Engelen met onderwijsogen naar jongens(gedrag) in de klas en op school: minder taakgericht, meer actie- en competitiegericht, een andere sociale en emotionele ontwikkeling ... Hij biedt daarbij tips en handvatten om het onderwijs voor jongens aantrekkelijker te maken.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen