Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
perfectionisme faalangst leerlingen

“Faalangst kan perfectionisme voeden”

Mooie prestaties betekenen natuurlijk niet per se dat een leerling ongezond perfectionistisch is. “Maar wel als die zich geen fouten permitteert”, zegt Ard Nieuwenbroek. “Alle ‘prima gewerkts’ op het rapport geven dan extra munitie.” Zijn tips? Kijk verder dan prachtprestaties, geef taakgerichte feedback en durf zélf fouten te maken.

Neem wat druk weg

Vergaderen om te vergaderen?

Vergadering rond tafel

Te veel gelanterfant, altijd dezelfde collega’s die praten, geen knopen die worden doorgehakt. Dat soort vergaderlast voorkomen? Bereid goed voor, duid een timekeeper aan en durf eens overslaan.

7 x vergaderlust

Zo voorkom je leesproblemen in de kleuterklas

Illustraties letters woord uit oren trekken - Leesproblemen

Een kleuter die geen rijm herkent, weinig letterkennis heeft of een broer met dyslexie? Ontdek hier de 10 voorspellers van leesproblemen en leer hoe je risicolezers op jonge leeftijd al kan opvangen.

Op naar een vlotte leesstart
Gratis lesmateriaal: Wat komt er op je bord

Wat komt er op je bord?

Lekker lesmateriaal, als het van Oog voor Lekkers afhangt. Want de gratis app ‘Wat komt er op je bord?’ brengt kinderen van de tweede en derde graad heel wat bij over seizoensgebonden voeding van bij ons. Tast gerust toe!

Geef leerlingen inzicht in jouw evaluatiecriteria

evaluatiecriteria

Werken aan kwaliteitsbesef bij je leerlingen? Leraren Li’s en Bert laten hen in 5 stappen zelf een rubric opstellen. “Door ze te laten reflecteren op een evaluatietool zien ze ook beter hun eigen groeikansen.”

Kijk mee in hun klas

Klasuitstap: Kazerne Dossin

De holocaust toelichten op maat van je leerlingen? In Kazerne Dossin - Mechelen ontdekken ze hoe onverdraagzaamheid uit de hand kan lopen en wat hun rol is in de verdediging van mensenrechten.

Volg een klas zevendejaars
Gratis kranten en tijdschriften doorzoeken via het krantenarchief
van de bib

Het digitale krantenarchief van de bib

Met je Mijn Bibliotheek-profiel doorzoek en download je miljoenen artikels uit Belgische media, waar je ook bent en zonder betaalmuur. Ideaal voor jouw lessen, huistaken en lesvoorbereidingen. Ontdek het krantenarchief van de bib.

OPROEP

Vraag bij het Leesfonds een gratis boekenpakket aan
Kinderen die boeken lezen, verbeteren hun onderwijskansen. Het Leesfonds schenkt daarom boekenpakketten aan scholen. Je stelt zelf een lijst op maat samen of vraagt dat aan experten. Het Leesfonds betaalt de rekening en geeft tips. Dien uiterlijk 30/11 een aanvraag in.


VORMING EN ACTIE

Rebels, radicaal of extremist? basisvorming
Hoe komen radicale ideeën tot stand? Wanneer is er sprake van extremisme? Hoe reageer je erop? Ontdek het in Gent (13/12) en maak kennis met de verschillende vormen van extremisme en hun kenmerken. Schrijf gratis in.

 

Eurydice conference: online-event
De Europese Commissie stelt online (25/11) het rapport voor over digitaal onderwijs in Europa en België. De 3 gemeenschappen schetsen hun beleid hierover en delen praktijkvoorbeelden. In de paneldiscussie op het einde kan je interageren met de sprekers. Schrijf je in.

— WIN EEN BOEK —

Samen gaat het beter

In de praktijkgids ‘Team Teach’ (Pelckmans) toont Lisa Verhelst hoe teamteaching (2 of meer onderwijsprofessionals in één klas) kan werken. Stap voor stap vertelt ze over een team samenstellen, acties plannen, uitvoeren en evalueren én over de (mogelijke) effecten op de betrokken leraren.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Jouw mening maakt deze nieuwsbrief beter!
Wat vond je ervan?

 

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen