Copy
Nieuwsbrief over schoolbeleid en regelgeving
portret Pedro De Bruyckere

SPECIALIST

Past jouw huiswerkbeleid bij je visie?

Huiswerk als speerpunt op zich hoeft niet. Als je andere prioriteiten hebt, bijvoorbeeld feedback geven of welbevinden, moeten die wel automatisch invloed hebben op het huiswerk van je hele team”, zegt Pedro De Bruyckere.


logo Facebook live

Stel live jouw vraag over huiswerk

Leerlingen die hun huiswerk niet maken? Twijfel over hoeveel huiswerk je op welke leeftijd geeft? Teken in op de Facebook live en stel jouw vraag vooraf óf live aan directeur Karel en leraar Line, die in hun scholen vormgaven aan een nieuw huiswerkbeleid. Tot woensdag 16 oktober, om 16 uur!

SCHOOLTIPS

Minder laatkomers? Zo!

Grote bron van ergernis bij je leraren: kinderen die te laat in de klas komen. En ook voor de leerlingen zelf is het nefast. Nu is een ideaal moment voor een positieve campagne. De Klasse-poster helpt je daarbij. Klik en print!

lerarenkaart en Klasse Magzine op tafel

Nu abonneren op Klasse Magazine = Lerarenkaart thuis

4 keer per jaar je hoogsteigen exemplaar van Klasse Magazine in je brievenbus? Als je vóór 30 oktober een abonnement neemt, zit je Lerarenkaart 2020 bij je decembernummer. Hoef je niet naar de bib. Tip jij ook je team?


OMZENDBRIEVEN

TOAH, POAH en vrijstelling van leerplicht in het basisonderwijs
Wijziging BaO/97/5. De plaats waar je de aanvragen voor Permanent Onderwijs Aan Huis (POAH) en een vrijstelling van leerplicht indient, is gewijzigd. Aanvragen voor Permanent Onderwijs aan Huis dien je bij voorkeur digitaal in (bijlage 4).

Je kan de laatste wijzigingen van omzendbrieven steeds online raadplegen

OPROEP

Vacatures Vlaamse onderwijsinspecteurs
De Vlaamse onderwijsinspectie legt een specifieke wervingsreserve aan voor inspecteur aardrijkskunde, inspecteur geschiedenis en inspecteur wetenschappen. Bekijk de specifieke oproep en solliciteer uiterlijk 28 oktober om 12 u.

PUBLICATIES

Multifunctionele Onderwijsinfrastructuur: scholen van de toekomst
Met de huidige nood aan collectieve infrastructuur en publieke ruimte, is het jammer dat schoolinfrastructuur buiten de schooluren onbenut blijft. AGION onderzocht 14 nieuwe projecten van multifunctionele onderwijsinfrastructuur. Lees meer info en download het rapport met nuttige tips en informatie.

STUDIEDAGEN EN NAVORMINGEN

Opvoeden: samenspel tussen ouders en school: studiedag — 15/11
Leerlingenbegeleiders werken ook met ouders of andere opvoeders. Hoe gaan ze in gesprek met ouders met een migratiegeschiedenis? Welke uitdagingen ervaren ouders vandaag? Sta stil bij de nieuwe inzichten over opvoeding. Meer info en inschrijven.

— WIN —

ICT op school kan nóg beter!

De klassen zitten vol 'digital natives', die opgroeien in een digitaal tijdperk. Basisscholen doen veel moeite om mee te zijn, maar het kan altijd beter. Stef Van Malderen geeft in 'ICT in het Vlaamse basisonderwijs' (Acco) een stand van zaken. Mét een oproep om de kansen die ICT biedt nog meer te benutten.

Klasse geeft 6 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen