Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Leraar Josfien vangt de aandacht van haar leerlingen.

Zo geef jij je lessen een upgrade

Zinsleer met Snapchat of levende memory. Leraar Josfien vangt zo de aandacht van haar leerlingen: “Ik pik ideetjes uit blogs, LinkedIn of de lerarenkamer. Kleine dingen die je les een andere draai geven, zonder de leerstof te versimpelen. Daar groei ik zelf ook van, al is het soms met pionierspijn.


De leerlingen printen kakjes in 3D!

“Hier máken we echt dingen”

Je leerlingen prikkelen voor techniek en wetenschap, maar zelf geen techneut? Evert trekt met zijn klas naar een fablab. “Er kan veel meer dan op school. Kakjes printen bijvoorbeeld!”


Logo Expeditie Klasse

Klasse doorbreekt de routine

Even stilstaan, iets nieuws testen en leren, dat doen niet alleen leraren Evert en Josfien hogerop in deze nieuwsbrief. Ook de redactie van Klasse drukt even op pauze; en gaat op Expeditie Klasse.

Daarom verschijnt deze nieuwsbrief volgende week uitzonderlijk niet.
Teach Forward – Uitgeverij VAN IN

Infosessies Uitgeverij VAN IN

Ben jij al ingeschreven voor de infosessies van Uitgeverij VAN IN? In maart passeren ze op 8 locaties verspreid over heel Vlaanderen om hun nieuwste lesmateriaal aan je voor te stellen. Dat belooft interessant te worden! Lees er nu alles over.

Dirk Bicker, directeur De Wereldreiziger: “Ik was gemotiveerd om het helemaal anders aan te pakken want ik investeerde veel in opleiding vooraleer een nieuwe leraar rendeert.”

Stagiair wordt collega

Studenten van de lerarenopleiding een heel jaar op school? Jawel, door stages radicaal anders te organiseren. “Die ervaringsvoorsprong rendeert ook voor de school.”


Leraar Ewout gelooft dat zijn buitengewone leerlingen meer sociale kennis opdoen.

Vlaamse Primitieven in buo?

“Afspraken, structuur en eerlijke feedback verhogen de lat.” Leraar Ewout gelooft dat zijn buitengewone leerlingen op die manier meer sociale vaardigheden en kennis opdoen.

Logo Triuna. Het abc van behoefte hantering: zelfregulering en verantwoordelijkheid.

Zelfregulatie bij leerzorg

Verzacht alle stress. Verwijder druk en oude emoties in elke leersituatie. Wacht niet langer, want waar je aandacht is, is je energie. Kies voor verantwoordelijkheid en zelfregulering a.d.h.v. een eenvoudig oplossingsgericht denkkader en hartcoherentie.

OPROEP

3 vacatures voor onderwijsinspecteurs
De onderwijsinspectie zoekt een inspecteur basisonderwijs, een inspecteur buitengewoon basisonderwijs en een inspecteur CLB. Solliciteer uiterlijk 4/3, 12 uur.

 

Vacature toetsontwikkelaars peiling Nederlands
Het Steunpunt Toetsontwikkeling en Peilingen (KU Leuven) zoekt voor het schooljaar 2020-2021 toetsontwikkelaars voor de peiling Nederlands (1e graad secundair onderwijs, A‑ en B‑stroom). Solliciteren kan tot 23/2.


VORMING EN ACTIE

PeaceJam 2020: conferentie
Ontmoet in Brussel (7-8/3) met je leerlingen (15-25 jaar) Rigoberta Menchú, Nobelprijswinnaar voor de Vrede. Jongeren bespreken er thema’s als het begrijpen van wereldproblemen en hoe acties opzetten rond duurzame verandering. Schrijf in.

Vlaams ICT-coördinatoren Congres
Jouw input en die van experten is van belang in Hasselt (6/3). Kom samen tot aanbevelingen en oplossingen om de ICT‑coördinatie op school te verbeteren. Wie wordt ICT‑coördinator van het jaar 2020? Meer info en inschrijven.

 

eNSPIRED: internationale leerweek over meertaligheid
Ontdek in Brussel (18-19/3) meer over de context van onderwijs en de uitdagingen van meertaligheid in Vietnam, Zuid-Afrika en België. Welke onderwijspraktijken hanteren die landen op vlak van begrijpend lezen, materiaalontwikkeling en professionele ontwikkeling van leraren? Meer info en inschrijven.

 

Mystery on stage: gespreksavond
Tijdens Mystery on Stage delen 10 Toekomstmakers hun vernieuwende ideeën voor onderwijs. Nieuwsgierig? Kom dan naar Kortrijk (25/03), luister aandachtig en kom tijdens rondetafelgesprekken tot nieuwe ideeën. Meer info en inschrijven.

— WIN EEN BOEK —

Appelmoes en geroezemoes

De Appelmoes-band geeft schoolvoorstellingen (3 tot 8 jaar) met kinderliedjes, poppenspel en veel meezingers. Workshops met je leerlingen of vorming voor leraren zijn mogelijk. Op de nieuwe cd ‘Geroezemoes’ vind je een selectie van liedjes, met een boekje met de liedjesteksten, spelletjes en tekeningen om in te kleuren.

Klasse geeft 10 ex. weg van de cd ‘Geroezemoes’! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen