Copy
Nieuwsbrief voor wie werkt aan gelijke kansen in onderwijs

Wat kan jij leren van een boer, een politie-agent, een imam, een sportcoach en een journalist? Professionals in andere sectoren werken ook met kinderen en jongeren uit kansengroepen. Welke tips hebben zij voor leraren?

Tussen het witloof van boer Koen vinden leerlingen rust

Op de boerderij van Koen Van Haesendonck kunnen jongeren terecht voor een time-out. “Voor landbouwfamilies is zorg een evidentie, net als voor leraren. In een klas van 20 verdient iedereen aandacht. 1 op 1 maak je sneller contact.” Bekijk het time-outtraject van Maxim (16).

Fabio, "schoolinspecteur", een soort wijkagent die alle scholen bezoekt.

Schoolinspecteur Fabio is toegankelijk én autoritair

“Deze is niet zoals andere agenten”, zeggen jongeren over Fabio Cardezza. De schoolinspecteur bezoekt elke ochtend de hangplekjes van Genkse scholieren. “Ik sla er een praatje, maak een grapje. Met sommige leerlingen leg ik een lang traject af. Dan kan je niet enkel repressief optreden.” Stap jij mee in de patrouillewagen?

Doe als Phara: breng de wereld binnen in je klas

VRT-kanon Phara de Aguirre is begaan met kansengroepen. Ze volgde gezinnen in armoede en vluchtelingen, bezocht scholen in conflictgebieden. “Als journalist kan je geen werelden genoeg kennen.” Geldt dat ook in het onderwijs?

De 4 gouden regels van topcoach Paul

Paul Van Den Bosch stond aan de zijde van topsporters. Met zijn 4 coachingtips maak jij elke leerling de beste versie van zichzelf:

  • Luister. Alleen zo breek je door het pantser van je leerlingen.
  • Toon de weg. Je krijgt een klas enkel mee als je gelooft in wat je doet.
  • Stel doelen voorop. Leg de lat telkens iets hoger, maar nooit té hoog.
  • Geef feedback. Daag leerlingen uit om hun sterktes ten volle te ontplooien.

Imam Khalid: “Elkaar ontmoeten neemt angst weg”

“Het woord islam betekent ‘vrede’. Vandaag associëren we het met alles behalve dat.” Dus reist imam Khalid Benhaddou langs scholen in heel Vlaanderen. Zijn missie: een genuanceerder beeld geven van zijn religie. Ook aan moslimjongeren.
Volg Khalids schoolbezoeken in Waregem en Gent.

Het netwerk van islamexperten bemiddelt en geeft uitleg over levensbeschouwelijke diversiteit. Nieuw: langere trajecten en elke maand een livestream.

Logo Triuna. Het abc van behoefte hantering: zelfregulering en verantwoordelijkheid.

Veerkracht, jij ook?

Activeer je potentieel a.d.h.v. een universele en eenvoudige methode. Breng rust en coherentie in je lijf. Til zo je samenwerking op. Wees welkom. www.triuna.be

Klasse magazine

Nieuw Klasse Magazine komt eraan: volg je eigen leerlijn

Klasse Magazine landt volgende week in je lerarenkamer of brievenbus. Kijk binnen bij leraren met samen 753 jaar ervaring. Jij bepaalt de leesroute. Start je bij Ewout, die buitengewone leerkansen creëert met afspraken? Bij Tom, die een ASS-leerling structuur biedt? Of bij Kim, die differentieert als een baas?

P.S. Abonnee? Ook je Lerarenkaart 2020 sturen we mee!


— WIN —

Wat je altijd al wilde weten over meertaligheid

In ‘Hoeveel talen spreek jij?’ (SWP/EPO) nemen Marinella Orioni en de leerlingen van basisschool De Regenboog je mee naar de wondere wereld van de meertaligheid. Ze vertellen wat het is en hoe meertalige kinderen opgroeien en functioneren.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.


Jouw mening maakt deze nieuwsbrief beter!
Wat vond je ervan?

 

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen