Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Hallo,

De voorbije dagen waren niet gemakkelijk. Je leerlingen op afstand volgen. Opvang voorzien. Je collega's missen. En ondertussen blijven waken over je eigen gezondheid en die van je familie en vrienden. Overdonderend, maar jullie zijn straf uit de hoek gekomen.

Lerarenteams over heel Vlaanderen bouwden knappe initiatieven uit. Contact houden met leerlingen én een waardevol alternatief bieden voor de geschorste lessen, was het doel. En dat is gelukt! Meer nog: dankzij de opvang op school kunnen zorgverleners hun levensnoodzakelijke werk doen.

Klasse volgt het allemaal op de voet en helpt jou de komende weken verder met informatie, tips en verhalen. Samen kunnen we dit aan!

Warme groet,
De Klasse-redactie
Tim Surma houdt een pleidooi voor realisme in tijden van corona.

Hoeveel herhalingsoefeningen zijn haalbaar?

“Herhalen is een sterke leerstrategie”, stelt onderwijswetenschapper Tim Surma. Hoe waak je over de taakbelasting voor leerling én leraar? Een pleidooi voor realisme in tijden van corona en tips voor het opstellen van goede opdrachten.


video: leraren filmen elkaar

Zeg het met een filmpje!

“Positief aan deze crisis is de verbondenheid”, vertelt directeur Sven Moens. Zijn team zet elke dag een filmpje online. “Om contact te houden met de leerlingen.” Bekijk de video.


icoontjes met creatieve oplossingen voor onderwijs op afstand

Deze leraren helpen je op weg

Hoe overbruggen leraren én leerlingen de lesweken tot aan de paasvakantie? 14 leraren delen hun creatieve oplossingen. Aan de slag met een fotochallenge of videopresentaties?

Kijktip! Tijdens de Facebook Live van Klasse beantwoordde Jan Royackers vragen over lesgeven op afstand.


kinderen aan het werk met structuurkaarten

Rust brengen in coronacrisis

Structuur brengt rust, zeker in deze crisis”, luidt het advies van Wendy Peerlings. Deel de 9 tips én de structuurkaarten. Zo wennen ouder en kind sneller aan de nieuwe situatie!


Handen in de lucht, er zijn vele vragen.

Alle corona-updates op een rij

De maatregelen tegen de opmars van het coronavirus zorgen voor heel wat vragen. Check het overzicht van de meestgestelde vragen door leraren. Regelmatig volgt een update.

MOET JE WETEN

Geef je e-mailadres op in Mijn Onderwijs
Bepaalde privacygevoelige informatie wordt door de coronamaatregelen niet met de post verstuurd, maar digitaal. Geef dus je e-mailadres in op Mijn Onderwijs: Personeel en gebruik dat mailadres om je dossierbeheerder te mailen.

Geef je geen mailadres op, dan ontvang je de informatie via je school. Documenten die je zelf naar Brussel stuurt via de post, worden nu niet verwerkt omdat je dossierbeheerder thuis werkt. Stuur ze digitaal via documenten.onderwijspersoneel@ond.vlaanderen.be.


TOOLS EN LESMATERIAAL IN CORONATIJD

Wat te doen nu de lessen niet doorgaan?
KlasCement bundelde overzichtelijk het inspirerend en concreet materiaal dat je onmiddellijk kan inzetten om je leerlingen op te vangen en op afstand les te geven.

 

IT-hulp op afstand
BEEGO werkt met informatica-studenten die IT-hulp bieden aan huis, maar nu op afstand. Geef je vraag telefonisch door en een student belt je daarna gratis terug.

 

Gratis documentaires kijken
IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) maakt 200 documentaires gratis toegankelijk. Maak een selectie volgens je doelgroep.

— WIN EEN BOEK —

Hoe creëer ik rust in mijn klas/gezin?

Druk in het gedrag, druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. In 'Rust' (Lannoo) schetst Nele De Ganseman 25 onmiddellijk toepasbare en heel concrete handvatten, eenvoudige oefeningen en technieken om je kinderen/leerlingen op een speelse manier een veilige, zekere, vertrouwde haven thuis of in je klas te bieden.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen