Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
leerlingen van het VISO Gent die rappen in de klas

Rappen in de klas: neem pen, papier en een beat

Meer heeft rapper en socioloog Fatih De Vos niet nodig om leerlingen een uitlaatklep te bieden. “Over je gevoelens praten, taal ontdekken en je zelfvertrouwen boosten: met rap bereiken leerlingen zóveel.” Drop that beat: OKAN-leerlingen rappen en leren taal zonder het te beseffen. Bekijk de video.


Kaart met alle genomineerden voor Leraar van het Jaar

Waar zitten die 50 topteams?

Bijna weten we wie dé Leraar van het Jaar is. Klasse koos nu al 50 topteams. Van de Westhoek tot de Stille Kempen. Zij komen 19 juni naar de slotshow. Volg de ontknoping live vanaf 16.45 u. op de Facebook-pagina van Klasse!

kinderen vullen flesjes met gekleurd zand

Vakkenruil met collega’s

‘Wat als ik jouw crea-uur geef en jij mijn WO?’ Nele en Katrien doen de switch. “Ieder zijn talent. Je favoriete vak geef je altijd met meer liefde. Dat is fijn voor jou én voor je leerlingen!”

Hoe boost jij de werkgoesting? Werken vanuit je sterktes motiveert. Test hoe werkbaar jouw werk is en krijg tips. Meer over werkbaar werk in onderwijs.
Wikifin School | Gratis lesmateriaal op maat van jouw leerlingen

Financiële educatie in de klas

Zoek je voor de lessen financiële educatie een gevarieerd en betrouwbaar aanbod op maat van jouw leerlingen? Wikifin School biedt je heldere lesfiches, video’s, leerzame spelformules, … helemaal gratis.
Registreer je op www.WikifinSchool.be.

Jongens zitten op bankje voor schoolgebouw

Grote stap: naar het secundair

Alleen de bus op, voor elk vak een andere leraar en echte examens. Hoe bereid je je leerlingen van het zesde voor op die overstap? Bekijk samen met je klas deze video.

foto van de klik &print 'schoolbingo'

Lange busrit? Bingo!

Op uitstap met je klas en nog een lange bus- of treinreis voor de boeg? Zoek een vlag, een zwarte brievenbus, een schaap en een caravan: met dit spelletje vliegt de tijd. Klik, print en bingo.

foto van Klasse Magazine 16: 'Tien op team'
 

Dit Klasse Magazine lees je samen!

Een trio kleuterjuffen dat vonken geeft? Een vakgroep die Duits sexy maakt? In het dossier ‘Teamwerk’ ontdek je hun succesrecept. Verder: tips voor effectief lesgeven die jij al toepast. En een schop onder de kont van je onderpresterende collega. Nu lezen in de lerarenkamer! Of ben je abonnee? Dan vang je ook de kalender 2019-2020!

Holidayline.be, citytrips, weekendjes, charmehotels en rondreizen

Op reis met Lerarenkorting?

Zomervakantie, herfst- of kerstvakantie? Op www.holidayline.be/klasse vind je een aantal promoties (korting al verrekend) of boek via de zoekmodule en geniet 5% hotelkorting. Je kunt ook mailen naar info@holidayline.be, met codewoord Klasse voor de korting.

OPROEP

Vacature projectmedewerker bij Çavaria
Çavaria vzw zoekt een gedetacheerde leraar als projectmedewerker Gender en Seksuele Diversiteit in het Onderwijs. De detachering moet starten op 1 september. Solliciteer uiterlijk 23 juni. Meer info.

 

Word jij de nieuwe expert Cultuur in de Spiegel?
In de opleiding (10 modules) leer je meer over theorie, onderzoek en beleid rond cultuureducatie. Je krijgt input voor je eigen beroepspraktijk en ontmoet mensen die ook met hart en ziel met cultuureducatie bezig zijn. Info en inschrijven (tot 14/6).

 

Project Fonds Aurore Ruyffelaere 2019-2020
Plan je met je leerlingen te werken tegen extreem nationalisme, discriminatie en racisme waardoor ze zich meer actief betrokken voelen bij de thema’s? Bekijk de voorwaarden en vraag ondersteuning aan (financieel en inhoudelijk).

 

Hoe omgaan met DNA-info in samenleving: DNA-debat
Sciensano wil ook leerlingen 3e graad SO betrekken in een breed maatschappelijk debat rond het gebruik van DNA informatie in de samenleving. Zij voorzien een lesformule, online tools, discussieoefeningen, een animatievideo en verzamelen alle input van verschillende scholen in een groot online debat. Wil je met je school meestappen in het project? Lees meer info en schrijf je in.

LESMATERIAAL

Lekker Gezond: nieuw educatief pakket lager onderwijs
In het digitale lessenpakket over de voedingsdriehoek vind je lessuggesties per graad en thema. De interactieve oefeningen zetten iedereen aan het werk. De werkblaadjes kan je downloaden. Gratis op Knooppunt. Vraag hier je activatiecode.

VORMING EN ACTIE

Archief voor Onderwijs: gratis vormingsdagen najaar 2019
Na een volledige dag ga je als volleerd gebruiker van het Archief voor Onderwijs naar huis. Of kies voor een halve dag en combineer die met een sessie van KlasCement. Bekijk het aanbod en schrijf je in. Of vraag een workshop op maat van je school aan.

— WIN EEN BOEK —

Astronauten en raketten

Wist je dat ... een raket de ruimte bereikt in minder dan vier minuten? Fruitvliegjes de eerste dieren in de ruimte waren? Astronauten tot 5 cm groeien in de ruimte? In ‘Reis naar de sterren’ (Lannoo) vind je alles wat je leerlingen (en jij) willen weten over ruimtereizen, astronauten en raketten. Astronomie voor de basisschool.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen