Copy
Nieuwsbrief voor actieve leraren

TAAL, CULTUUR & GESCHIEDENIS

kinderen verkleed als romeinen

MUSEUM

Walk like a Roman

Het Archeocentrum toont op een kruispunt van 2 heirbanen hoe de Romeinen leefden, woonden en werkten. Wandel ook even door de Romeinse tuin en langs de archeologische site. Ave Velzeke!

Archeocentrum (Velzeke) • gratis met je Lerarenkaart

fragment uit werk van Francis Bacon

EXPO

Be Modern

Van Klee tot Tuymans: 150 schilderijen, sculpturen en installaties gidsen je door de moderne en hedendaagse kunst. Stap mee in een wervelend avontuur en laat je vooral verwonderen.

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (Brussel) • gratis met je Lerarenkaart
campagnebeeld Gallo-Romeins Museum

Oog in oog met de Romeinen

Hoe was het écht om te leven in de Romeinse tijd, in Rome en ver daarbuiten? In deze unieke tentoonstelling met 250 topstukken van het British Museum verneem je het van de Romeinen zelf. Ontdek ons educatief aanbod op de website: leerrijk én boeiend.

campagnebeeld expo Fabeltjesland

EXPO

Op reis door Fabeltjesland

Zoefzoef! Snel met je gezin naar het Grote Dierenbos voor een stukje tv-geschiedenis tussen de originele poppen en voorwerpen uit Fabeltjesland. Oogjes dicht en snaveltjes toe, lieve kijkbuiskinderen!

Speelgoedmuseum (Mechelen) • korting met je Lerarenkaart

Congolese beeldjes in het MAS

EXPO

100 x Congo

Deze expo vertelt het verhaal achter de grote collectie Congolese kunst in het MAS. Hoe brachten wij Afrika in beeld? Hoe keken zij naar de witte mens? Denk mee over beeldvorming in verleden en toekomst.

MAS (Antwerpen) • gratis met je Lerarenkaart

Schilderij van Van Eyck

EXPO

Facing van Eyck

Met digitale technieken zoomt deze expo in op de landschappen, architectuur, voorwerpen en figuren in het werk van Jan van Eyck. Zoek mee naar de met het oog nauwelijks zichtbare fascinerende details.

Bozar (Brussel) • korting met je Lerarenkaart

MOET JE WETEN

 

‘Dilemma 44-45’ in het Vredescentrum

Dorianne Aussems vertelt in een interactieve les met historische fragmenten over de bevrijding van Antwerpen. Ze schotelt je leerlingen (secundair onderwijs) een aantal dilemma’s voor. Hoe denken zij over vrijheid, veiligheid, rouw, veerkracht, honger ...
 

‘Ziemie’ in Kortrijk

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet! Met de ‘Ziemietour’ wandel of fiets je 7 km lang door het centrum van Kortrijk. Onderweg vind je de beeldjes van kunstenaar Mie Bogaerts, met bij elk beeldje een tekst van Joris Denoo.
 

–– WIN ––

‘Aap leest een letter’

Isabelle Gielen werkt rond beginnende geletterdheid. Ze heeft nu een letterboek gemaakt gebaseerd op hoe kinderen leren lezen. ‘Aap leest een letter’ (BaeckensBooks) sluit aan bij actuele leesmethodes en begint dus niet met ‘a’, maar met ‘k’ en ‘i’. Want 'ik' is vaak het eerste woordje dat kinderen leren lezen.

Win 1 van de 10 boeken.

Volg de Lerarenkaart

Ga naar Lerarenkaart.be Volg Klasse op Facebook

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen