Copy
Nieuwsbrief over schoolbeleid en regelgeving
Startende directeur Annelies speelt met kinderen op de gang

VERHAAL

“Onzekerheid is de enige zekerheid”

Directeur worden tijdens corona. Niet vanzelfsprekend. “Het virus vergroot problemen uit. Ik kon al meer bereiken dan in een normaal startjaar”, vertelt Annelies. Met participatieve klasbezoeken en haar bureau als speelkamer creëert ze leerkuilen en zoekt ze zuurstof om beleid te maken.


SCHOOLTIPS

Hoe leraren én leerlingen steunen tegen cyberpesten

Ongewenste foto’s online? Virtuele pesterijen? Kort op de bal spelen is de boodschap. In Turnhout zijn digitale zorgleraren Bert en Hild de schakel tussen leerlingen en leraren in de strijd tegen cyberpesten: “85 procent van de gevallen lossen we zelfstandig op”. Hoe helpen zij hun leerlingen?


Glas water en drinkmeter

KLIK & PRINT

Zo leer je kinderen water drinken

Geen Tournée Minérale voor je leerlingen, wel FebruWater. Wist je dat elk kind best om de 2 uur een glas water drinkt? Een kwestie van routine, zo blijkt. Met deze drinkmeter laat je hen oefenen. Tip: deel dit ook met ouders.

campagne dwars door Oeganda

Webinar: leerlingen blijven motiveren!

Is de motivatie van je leerlingen zoek? Komen schouderklopjes nog amper aan? Krijg tips en inzichten van motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste en CLB-medewerker Leen De Weirdt of stel live je vraag. Donderdag 11 februari om 20 uur op de Facebook-pagina van Klasse. Nodig je collega’s uit!


OMZENDBRIEVEN

Je kan de laatste wijzigingen van omzendbrieven steeds online raadplegen


MOET JE WETEN

 

Aanvraagformulier vakbondspremie
AGODI bezorgt alle personeelsleden in maart het aanvraagformulier vakbondspremie. Een overzichtelijke animatie van de AGODI-academie verduidelijkt wat je met dat formulier moet doen.


OPROEP

Subsidie pilootprojecten ter versterking van de lerarenopleidingen
Wil je als lerarenopleiding, school of professionaliseringsorganisatie binnen een partnerschap de lerarenopleidingen en de samenwerking tussen het werkveld en de lerarenopleidingen versterken? Zal je een pilootproject uitwerken binnen de pijlers vakkennis en vakdidactiek, flexibele opleidingstrajecten of diversiteit? Lees alle informatie en dien je aanvraag uiterlijk 31 maart elektronisch in.

 

Toelatingsexamens arts en tandarts ook in jouw school?
De toelatingsexamens arts en tandarts (6 en 7 juli) verlopen ook dit jaar digitaal en gedecentraliseerd. Wil jouw school (Vlaanderen en Brussel) haar infrastructuur en expertise 2 dagen ter beschikking stellen? Lees meer informatie en meld je uiterlijk 28 februari aan.

 

Maak CLBch@t via Smartschool bekend bij leerlingen en ouders
CLBch@t biedt leerlingen gratis en anoniem chathulp over hoe ze zich thuis en op school voelen, hun studies, gezondheid … Ook ouders zijn welkom. Vraag je Smartschoolbeheerder om de CLBch@t te activeren via ‘Algemene configuratie => Diensten voor ondersteuning van leerlingen’ (of ouders).


STUDIEDAGEN EN NAVORMINGEN

Safer Internet Day: webinar KlasCement — 10 februari
N.a.v. de Safer Internet Day organiseert ICT op KlasCement een webinar over cybersecurity. Je ontdekt o.m. waarom hackers scholen zo graag een lesje leren en krijgt praktische tips en advies i.v.m. GDPR op school. Schrijf je in.

 

Vlaamse CLIL-studiedag — 10 maart
Heb je al CLIL-ervaring of wil je weten wat CLIL voor je school kan betekenen? Je luistert naar internationale sprekers en krijgt praktische tips. Inspiratie voor je CLIL-vak of -beleid vind je in de daaropvolgende sessies. Schrijf je in.

 

Boost for CLIL in VET: online event — 3 maart
Een Erasmus+ -samenwerking voor CLIL resulteerde in een gratis online platform voor CLIL voor technisch en beroepsonderwijs. Het platform bevat een online CLIL-opleiding, een databank die leraren kunnen aanvullen met materiaal en een tool om buitenlandse collega’s te contacteren. Volg gratis de projectvoorstelling.

— WIN —

Je organisatie heruitvinden

In 'Respond!' (LannooCampus) pleit Roland Broeckaert voor een duurzame heruitvinding van je organisatie. In plaats van op korte termijn symptomen aan te pakken wijst hij zijn boek in negen stappen de weg naar een methode die teams blijvend veerkrachtig, zelforganiserend en responsief maakt.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen