Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
kind met prinsessenkleed en kind met ridderkostuum

“Leerlingen kiezen zelf hoe ze zich verkleden”

‘Ridders en jonkvrouwen’ wordt ‘ridders m/v/x’, leraren delen de klas niet op in ‘jongens en meisjes’ en de klasbib zit vol met verhalen waarin diversiteit normaal is. “We profileren ons niet als 'genderbewust', maar laten vooral elke leerling zichzelf zijn”, vertelt Tine van basisschool K’Do. Wat neem jij mee?


Zorgleraar Laila over vooroordelen

Hoe clichés je weg bepalen

“Dat gaat zwaar zijn”, hoorde Laila toen ze koos voor de lerarenopleiding. “Ik werd er onzeker van, maar zette door”. Nu wapent ze haar leerlingen tegen die vooroordelen. Bekijk de video.


De Leraar van het jaar 2021 houdt geen afstand

Jouw Leraar van het Jaar?

De Leraar van het Jaar laat je niet los. En als jij het lastig krijgt, staat hij of zij voor je klaar. Nomineerde jij dat warm hart of luisterend oor in je school al? Het kan nog tot 13 juni!

Vind de geschikte nascholing

Vind de geschikte nascholing

Ben je leergierig? Of op zoek naar een antwoord op je klasprobleem? De experten van nascholingscentrum Tenz delen graag hun kennis en zoeken mee naar de juiste oplossing. Verwacht je aan concrete praktijkvoorbeelden en handige tips.

Glas water en drinkmeter

Hoeveel glaasjes per dag?

Zonnige dagen: extra water drinken! Wist je dat kleuters pas drank vragen als ze dorst hebben? Maak van water drinken een leuke activiteit met de drinkmeter. Klik, print en schol!


Vraag "Hoe organiseer je een proclamatie met of zonder ouders?"

Prangende coronavragen

Hoe organiseer je een proclamatie? Ouders welkom? Deliberaties op school of niet? Wat met uitstappen? Lees het antwoord op de meest gestelde vragen van leraren op dit moment.

Klasse Magazine juni 2021

Klasse Magazine juni is er

Buikpijn bij het woord ‘functioneringsgesprek’? Kramp bij feedback aan collega’s? Train je evaluatiespieren met het juni-dossier. Verder vertelt juf Corine hoe haar kleuters de thema’s bepalen, toont Kim hoe hoogbegaafde leerlingen in het secundair aan de bak komen en tippen 10 leraren hun zomertoppers. Check je lerarenkamer of brievenbus! P.S. Al een plekje voor de kalender?

Met het Havencentrum ontdekken je leerlingen de haven van Antwerpen op maat van hun profiel en de eindtermen.

Gezocht: directeur GBS De Stap

Het gemeentebestuur van Berlaar zoekt een voltijdse directeur basisonderwijs voor de gemeentelijke basisschool De Stap, Pastorijstraat 60. Je start op 1 september 2021 met de mogelijkheid tot vaste benoeming. Solliciteer uiterlijk op vrijdag 18 juni 2021.

MOET JE WETEN

Warme, zonnige dagen voorspeld
Staat er een klasuitstap op de agenda? Voorzie je buitenactiviteiten? Bereid je voor op zon en warmte. Check warmedagen.be en vind inspiratie via de campagnetoolkit.


OPROEP

Coachingtraject Antwerpse leraren met migratie-achtergrond
Antwerpse scholieren hebben nood aan leraren met een migratie-achtergrond. Gedurende 1,5 jaar krijg je de nodige begeleiding rond diversiteit en inclusie in je klas, pedagogische vaardigheden, klasmanagement ... individueel of met andere starters (tot 5 jaar ervaring). Stel je kandidaat voor 15 juli. Vragen stel je aan Maya.

 

Bevraging: wat na een jaar on- en offline leren en lesgeven?
Corona zette blended learning op de agenda. Professor Jo Tondeur (VUB) onderzoekt hoe leraren daar een jaar later over denken. Deel je ideeën en ervaringen in 10 minuten via deze vragenlijst.


VORMING EN ACTIE

No Cap: online training
Tijdens 3 online leermodules ontdekken leraren op eigen tempo meer over polarisering en het voorkomen van radicalisering, over identiteit in een diverse samenleving en over fake news versus manipulatie. Schrijf je team in. De modules zijn gratis beschikbaar vanaf half augustus. Bekijk de teaser.

 

Kiss the ground: webinar met gratis online film
De documentaire geeft een simpele oplossing voor het klimaatverhaal: zorg dragen voor onze bodem. Na de gratis filmavond op 24 juni, aangeboden door de Helix, kan je vragen stellen aan experten. Laat je inspireren en schrijf je in.

— WIN EEN BOEK —

James Bond in de klas

Ben jij een superman in je klas? Waarom is groeien in leren belangrijker dan presteren? In ‘De O van Onderwijs’ (LannooCampus) krijg je tips voor krachtiger lesgeven en evalueren. Het brengt je dichter bij je leerlingen, leert je kritisch kijken naar feedback- en evaluatievormen en helpt je de doelen effectiever te realiseren.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen