Copy
Nieuwsbrief voor actieve leraren

WETENSCHAP EN TECHNIEK

kinderen in het industriemuseum

TECHNIEK

Over mensen en machines

Drukken, vilten, tinkeren, weven, letterzetten … Met de geur van machineolie in de neus ontdekken je leerlingen het verhaal van mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons hebben veranderd.

Industriemuseum (Gent) • korting met je Lerarenkaart

kinderen fietsen op de tentoonstelling 'belexpo'

AVONTUUR

Klimaat en de stad van morgen

Files, vervuiling, verspilling. In de interactieve tentoonstelling ‘BELEXPO’ leer je met je gezin of met je klas via opdrachten hoe je duurzamer kan leven in de stad: minder afval, anders eten, nieuwe jobs ...

BELEXPO (Brussel) • gratis met je Lerarenkaart

vitrine met fossielen

EVOLUTIE

Het ei van een dinosaurus

40 vitrines vol fossielen nemen je mee terug in de tijd, helemaal tot de eerste levensvormen. Zo krijg je een beeld van de evolutie van het leven op aarde. Snel nog even het ei van een dinosaurus uitbroeden?

Huis van de Evolutie (Sint-Gillis-Waas) • korting met je Lerarenkaart
advertorial havencentrum

Programmeer onze LEGO® Haven

Havencentrum daagt jongeren uit om een LEGO® containerterminal te automatiseren. Elk leerlingenteam programmeert een kraan, straddle carrier … met Mindstorms EV3. Ontdek deze STEM-activiteit in een havenjasje tijdens de gratis infosessie op 22/1!

mensen in expo Op losse schroeven

EXPO

Op losse schroeven

Zenuwpezen, zwartkijkers en zielenknijpers ... De expo ‘Op losse schroeven’ tast de grenzen af van het normale. Een verhaal over psychisch welzijn in een complexer wordende maatschappij.

Dr. Guislainmuseum (Gent) • korting met je Lerarenkaart

boot vaart naar de scheepslift van Strépy-Thieu

SCHEEPVAART

Met de boot de lift in

In de grootste bootlift van Europa leer je meer over de binnenscheepvaart vroeger en nu. Bezoek het interpretatiecentrum of bewonder dit industriële kunstwerk vanuit een bootje op het Centrumkanaal.

Kabellift van Strépy-Thieu • gratis met je Lerarenkaart

MOET JE WETEN

 

Koningin Paolaprijs Onderwijs 2020

Wekt je pedagogische project bij de leerlingen interesse voor wetenschappelijke vakken? Zet het jongeren aan om in het hoger onderwijs te kiezen voor wetenschappelijke en technologische studiegebieden? Neem dan deel aan de prijs ‘Natuurwetenschappen, Wiskunde en Technologie: een sleutel voor onze toekomst’.
 

Bang voor A.I.?

Je leerlingen strijden tegen zombies in een zombie-apocalyps. De nieuwe interactieve EDUbox van VRT NWS neemt hen naar de wereld van artificiële intelligentie. Hoe werkt het? Moeten we er bang voor zijn of is het een verrijking? VRT NWS heeft ook EDUboxen rond democratie, data in de pers en nep nieuws.

–– WIN ––

25 duotickets voor de voorstelling ‘Improbotics’

Kan een robot ooit theater maken en zo ja, hoe zal dat er dan uit zien? Je ontdekt het in ‘Improbotics’, improvisatietheater inclusief wetenschappelijk experiment. Een echte ‘Artificial Intelligence’-chatbot treedt mee op, als robot en in menselijke gedaante, en probeert je te overtuigen van zijn 'menselijkheid'.

Improbotics • première op 19 februari om 14 uur in Theater M in Mechelen •
win 1 van 25 duotickets voor deze première

Volg de Lerarenkaart

Ga naar Lerarenkaart.be Volg Klasse op Facebook
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen