Copy
Nieuwsbrief over schoolbeleid en regelgeving
Portret Karen Vermeir

SPECIALIST

Zo komt vernieuwing je school binnen

“De manier waarop je als directeur nieuwe maatregelen invoert, is bepalend. Als je geïntegreerd werkt, realiseer je met 1 actie meer agenda’s. Verkoop je ze als ‘ook dát nog’, krijg je een stapeleffect.” Karen Vermeir (KULeuven) onderzocht de mechanismen achter de implementatie van vernieuwing op school.


ZO DOEN ZIJ HET

Kennen je leraren de schoolbuurt niet? Ga wandelen!

Wonen veel van je leerlingen dicht bij de school, maar de meeste leraren niet? Dan kent je team de schoolbuurt waarschijnlijk niet zo goed. Een gemiste kans om de leefwereld van de leerlingen te ontdekken én ideeën te rapen voor activiteiten. Basisschool Ket & Co in Molenbeek doet er wat aan.


VIDEO

De directeur deelt kaartjes uit

Wie jarig is in basisschool Zavelput, mag bij directeur An langs voor een verjaardagskaartje. “Kinderen kijken echt uit naar dat momentje persoonlijke, positieve aandacht. En ik leer ze zo ook in een andere context kennen.” Bekijk de video.


vrouw met lerarenkaart

SCHOOLTIPS

De Lerarenkaart 2020 is er. Informeer je team!

In 2020 krijgen onderwijsprofessionals - ook jij! - opnieuw een Lerarenkaart. Omdat ze dat verdienen. En ervan groeien. Laat je team weten waar ze hun rode exemplaar te pakken krijgen. Hoe? Hang de poster op die je vond bij het laatste Klasse Magazine en speel de link naar de zoektool door.


OMZENDBRIEVEN

Vlottere overstap van gewone LBO naar specifiek LBO-stelsel
Wijziging aan PERS/2017/04, PERS/2017/05, PERS/2017/06 en PERS/2017/07. Personeelsleden hoeven het werk niet meer eerst te hervatten om over te stappen van een loopbaanonderbreking naar een specifiek stelsel van loopbaanonderbreking (ouderschapsverlof, medische bijstand, palliatieve zorgen, gedeeltelijke LBO 50/55). Het formulier van voortijdige stopzetting is niet meer nodig. Verwittig je personeel.

 

Formulier vakbondspremie: wanneer wel/niet automatisch bezorgd?
Wijziging aan PERS/2012/01. In de bijlage lees je aan welke personeelsleden je zélf in de loop van januari het aanvraagformulier voor de vakbondspremie moet bezorgen. Personeelsleden die rechtstreeks betaald worden door AGODI ontvangen later het formulier rechtstreeks. Breng je personeel op de hoogte.

 

Facturen speciale onderwijsleermiddelen SOL 
Wijziging aan OND/II/2.3/TM, NO/2012/03 en NO/2009/02 en VWO/2009/01. Vanaf 1/1/2020 bezorgt de leverancier de facturen voor de Cel Speciale Onderwijsleermiddelen niet langer aan de school/het centrum, maar meteen aan AGODI via het digitale Mercuriusportaal.

 

Je kan de laatste wijzigingen van omzendbrieven altijd online raadplegen.


MOET JE WETEN

Gratis fototentoonstelling ‘Huiswerkplekken’ te leen
Van je schoolhal een tijdelijke kunstgalerij maken? Vraag gratis de reizende fototentoonstelling aan. Kevin Faignaert fotografeerde 8 huiswerkplekken voor Klasse : de achterbank, het café ... Een eyeopener!

 

Bestel je gratis signalisatiemateriaal ‘Hier leer ik rookvrij’
Maak leerlingen, personeel, bezoekers duidelijk dat je school rookvrij is en bestel vóór 10/2 een gratis signalisatiebord en sticker met de boodschap ‘Hier leer ik rookvrij’ en de folder ‘Gezonde School’.

 

STUDIEDAGEN EN NAVORMINGEN

Start to toolbox: workshop — 16 januari en 6 maart
Maak tijdens de workshop kennis met de tips en gebruiksklare sjablonen van de internationaliseringstoolbox. Ze helpen je van aanvraag tot uitvoering bij je internationaliseringsproject op je school. Schrijf je in voor de sessie van 16/1 of 6/3.

 

— WIN —

Samenwerken met ouders

Leerlingen hebben er baat bij dat hun leefwerelden (huis, school, buurt ...) overlappen. In ‘School en thuis’ (Pica) geeft Mariëtte Lusse handvatten en tips om met ouders in contact te komen en te blijven. Na elk hoofdstuk vertelt een school hoe ze dat in de praktijk waarmaakt.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen