Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Illustratie van schoolgebouw dat ook een laptop is.

Na corona: 6 groeikansen voor onderwijs

Alles snel bij het oude? Of pak je het voortaan anders aan? Een dilemma voor veel leraren en scholen. Klasse-redacteurs Bart en Seppe vroegen het aan leraren en specialisten. Deze 6 inzichten helpen je verder op weg. Never waste a good crisis?


Wandelcoaching / wandelgesprek met leraar Jeroen

Wandelgesprek met leerlingen

Tijd maken voor leerlingen die nood hebben aan een babbel? Dat doe jij zeker! Ook leraar Jeroen, maar net iets anders. Hij wandelt met zijn leerlingen. “Zo valt de gêne weg. Ook bij jou als leraar.” Check de video!


Illustratie van leerlingen die klas binnenlopen

Meer dan een kennisfabriek

Corona maakte duidelijker wat we al langer wisten. School is meer dan leren. 5 experts over de rollen die een school vervult. “Kinderen ervaren op school dat de wereld anders kan zijn.”

Holidayline.be, citytrips, weekendjes, charmehotels en rondreizen

Op reis met Lerarenkorting?

Autovakantie Benelux, Duitsland of Frankrijk? Op www.holidayline.be/klasse vind je promoties (korting al verrekend) of boek via de zoekmodule en geniet 5% hotelkorting. Je kunt ook naar info@holidayline.be mailen, met codewoord Klasse voor de korting.

Wouter Bourbon en Laurens Jansen. Campus het Spoor, Mol

Nieuwe tandems door corona

Een kleuterleraar en een juf van de eerste graad. Een zorgleraar en een ICT’er. Met z’n tweeën maakten ze hét verschil. Verrassende duo’s over hun nieuwe samenwerking. “Het lukt enkel als je elkaar blindelings vertrouwt.”


Illustratie: Ouder helpt kind fietsen

Zelfstandiger na corona?

“Als leraar wil je steeds helpen, maar soms moet je dat onderdrukken.” Herkenbaar? Afstandsleren maakte leerlingen zelfstandiger. Deze lessen over zelfsturing nemen leraren, ouders én leerlingen mee naar de toekomst!


psychiater Dirk De Wachter

Klasse Magazine juni komt eraan!

In het nieuwste Klasse Magazine klapt psychiater Dirk De Wachter voor het onderwijs. In coronatijd ziet hij verbondenheid, mildheid én waardering voor leraren: "Als de samenleving respect toont voor het onderwijs, voelt elke leraar dat tot in zijn klas." Deze week in de brievenbus van abonnees.

Nog geen abonnee? Maak er nu nog werk van en start bruisend in september.

logo BLO OASE

Gezocht: directeur BLO

Stad Vilvoorde zoekt een voltijdse directeur voor het stedelijk BLO OASE (basisaanbod en type 9). Je start op 1 september 2020 in een modern schoolgebouw, gelegen in een OASE van groen. Er is mogelijkheid tot vaste benoeming. Solliciteer uiterlijk 24 juni.

OPROEP

2 vacatures (detacheringen) bij de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR)
De VLOR zoekt een beleidsmedewerker hoger onderwijs en een beleidsmedewerker onderwijs-arbeidsmarkt en levenslang leren. Solliciteer uiterlijk 23/7.


MOET JE WETEN

Mijn Onderwijs: Personeel tijdelijk niet beschikbaar
In het weekend van 20-21 juni is de website tijdelijk niet beschikbaar door onderhoudswerkzaamheden. Hou daar rekening mee als je documenten wil raadplegen voor het invullen van je belastingsaangifte.


VORMING EN ACTIE

‘Iedereen wint!’: online vorming
Ontdek hoe je via spel als vormingsmethode diverse groepen kan aanspreken: leerlingen met verschillende achtergrond, andere moedertaal, met mentale of fysieke handicap … Na de vorming kan je de bijhorende visienota over spel en diversiteit gratis downloaden. Bekijk meer info, de mogelijke data en schrijf je in vóór 1/7.

— WIN EEN BOEK —

Bekijk lesgeven eens door een andere bril!

In 'Lesson Study' (Acco) maak je kennis met de gelijknamige methode en volg je zes Vlaamse lerarenteams die hiermee aan de slag gingen. Hun praktijkervaringen leren hoe je je onderwijs nog beter kan afstemmen op je leerlingen. Dit boek zit bovendien vol tips en tools om zelf een 'Lesson Study' uit te voeren.

Klasse geeft 6 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen