Copy
Nieuwsbrief over schoolbeleid en regelgeving
Wim Hanssens schaft de straffen af.

ZO DOEN ZIJ HET

“Straffen leidt enkel tot nog meer straffen”

“Vroeger was agressie hier dagelijkse kost en kon een piramide aan straffen niet voorkomen dat leraren uitvielen”, vertelt directeur Wim. Vandaag is Don Bosco Groenveld een school zónder sancties. Mét een team dat opvangt, praat en luistert bij conflicten.


ZO DOEN ZIJ HET

Pesten voorkomen met pingpong en panna

In Het Leercentrum gebeurt pesten amper. “Door de volwassen aanpak, intensieve leerlingenparticipatie en klasdoorbrekende activiteiten komen zelfs schoolmoeë leerlingen weer graag”, ondervinden trajectbegeleiders Saskia en Adinda.


mama leest schoolbrief

SCHOOLTIPS

Schrijf betere brieven aan ouders

1 boodschap per brief. Korte zinnen. Geen beeldspraak. Denk jij nu: daar hou ik me niet altijd aan in communicatie met ouders? Neem dan deze checklist erbij. Sterk voor laaggeletterde én andere ouders.

Hoe kan je laaggeletterde ouders herkennen en versterken? Kom naar de inspiratiedag Tijd voor Geletterdheid op 28/4 in Brussel. Schrijf je gratis in.

OMZENDBRIEVEN

Je kan de laatste wijzigingen van omzendbrieven altijd online raadplegen.


STUDIEDAGEN EN NAVORMINGEN

Onderwijs Vlaams en Nederlands Limburg: 3e ontmoetingsdag — 20/3
Op de afsluitdag van het driejarenproject ga je dieper in op de mogelijkheden en moeilijkheden om over de grens heen samen te werken rond onderwijsthema’s voor personeel en leerlingen/studenten. Meer informatie en inschrijven.

 

Omgaan met tolken in een schoolcontext: vorming — 24 april (nam.)
Wanneer schakel je een sociaal tolk in als ouders geen voldoende basis Nederlands hebben om een goed gesprek aan te gaan over hun kind? Wat mag je dan (niet) verwachten? Waar vind je die sociaal tolken? Meer informatie en inschrijven.

 

SOK-congres — 5 juni
‘Het belang van zelfzorg in het kwaliteitsbeleid van een school’. Met dit thema als uitgangspunt wordt het een beetje een verwencongres. Ontdek hoe je in onderwijs beter voor jezelf, je team en/of je medewerkers kan zorgen. Meer info en inschrijven.

— WIN —

Bruggen bouwen tegen racisme

‘Ik ben het beu om te doen alsof het allemaal wel meevalt’, schreef Dalilla Hermans zes jaar geleden. De voorbije jaren vat ze nu samen in ‘Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme’ (Borgerhoff & Lamberigts). Het is een aanmoediging voor wie mee het probleem ‘racisme’ in de ogen durft te kijken en bruggen wil bouwen.

Klasse geeft 6 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen