Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen

“Besef hoe groot je impact als leraar is”

Zit ons onderwijs in een crisis? Onderwijswetenschapper Tim Surma roept op om niet mee te gaan in pessimisme. “Als leraar strooi je kansen. Jonge mensen groeien daarvan, elke dag.” Trots zijn op je impact mag écht en helpt – naast andere ingrepen – om de waardering voor de job op te krikken.

Gezocht: ook jouw trots

Wordt jouw favoriet Leraar van het jaar 2022?

Google maps met 50 topkandidaten

Liefst 18.000 leerlingen, leraren en ouders nomineerden hun topleraar die ferme kansen geeft. Zit jouw kanjer in de shortlist van 50? Als die wint, ontdek je dat 28 juni in je school! Spanneuuuuuhnd!

Zoek jouw genomineerde

Zo vangen we nu samen het lerarentekort op

Filip Van Droogenbroeck en Jan Royackers

Peil bij ervaren leraren wat essentie is, verminder contacturen van 60-plussers, tank energie uit de vakgroep. Jan Royackers en Filip Van Droogenbroeck geven je deze en nog meer handvatten.

Hoe het haalbaar blijft
Kies vanuit talent voor een techn(olog)ische opleiding

Er zit toekomst in talent

Stimuleer je leerlingen om vanuit hun talenten te kiezen voor een techn(olog)ische opleiding. Want de arbeidsmarkt hunkert naar technische profielen.
Maak ook de klik van punten naar talenten!
Download het klik pakket hier.

Vakantieklussen op school: moet dat?

man verft muur

“Mag mijn directeur mij verplichten om tijdens de vakantie mijn klas te schilderen?” vraagt Robin zich af. Check of er voor jouw school een lijst bestaat van taken die de school niet verplicht mag opleggen.

To klus or not to klus?

Wuif je leerlingen uit met een vakantiekaart

ingevulde vakantiekaart

Je leerlingen de vakantie in sturen met 3 zomertips? Kies uit een lijst van frisse ideeën wat elke leerling leuk vindt, waar die goed in is, waar nog groei zit. Schrijf ze neer en geef je kaartje mee. Met het rapport?

Kies uit 3 vakantiekaarten
Altijd voordeel bij DreamLand en Dreambaby met de Businesskaart

5% korting, bovenop de solden!

Staan je kindjes ook te trappelen om buiten te spelen? Ontdek in de DreamLand-winkels een breed aanbod buitenspeelgoed en zoveel meer. Schrijf je in op de nieuwsbrief en krijg steeds de nieuwste acties door. Nog geen Businesskaart? Vraag ze hier aan.

OPROEP

Geef je feedback over Cultuurkuur
Cultuurkuur, platform waar onderwijs en cultuur elkaar versterken, is benieuwd naar jouw feedback. Heb je 15 minuten? Vul uiterlijk 10 juli de bevraging in en maak kans op een boekenbon van 50 euro.

 

Gezocht: leraren die lesgeven aan (klein)kind
Klasse zoekt voor een fotoreportage leraren die dit of volgend schooljaar lesgeven aan hun (klein)kind. Doe jij dat? Ken je een collega? Laat het weten via bart.dewilde@klasse.be


MOET JE WETEN

Toepassing lagere bijzondere bijdrage voor de sociale zekerheid
De federale regering verlaagde vanaf april 2022 de bijzondere bijdrage voor de sociale zekerheid (BBSZ) voor lage en middeninkomens. De eerder ingehouden BBSZ voor april en mei wordt in de salarisberekening van juni opnieuw berekend volgens de nieuwe inkomensgrenzen. Werd er volgens de nieuwe inkomensgrenzen te veel BBSZ ingehouden, dan krijg je die terug. Meer info.


VORMING EN ACTIE

Chemicaliën op school: gratis studienamiddag
Chemische stoffen die je gebruikt in de les chemie, natuurwetenschappen, STEM … moet je correct inventariseren en opslaan. Sommige hebben voor leerlingenexperimenten een risicoanalyse nodig. De COS‑werkgroep licht haar nieuwe, gebruiksvriendelijke brochure toe in Brugge (14/9). Schrijf je in.

 

Art for Democracy (Art4DEM): slotevent
Kunnen artistieke methodes bijdragen aan burgerschapseducatie? Een team van de AP Hogeschool onderzocht het met leraren en leerlingen uit 6 scholen. Schrijf in en ontdek op 16/9 de resultaten van dit experiment in Antwerpen.

— WIN EEN BOEK —

Het mooiste beroep ter wereld

Brigitte Vermeersch en Greet Decin spraken met honderden collega’s. In ‘100 redenen om leraar te worden’ (LannooCampus) wisselen harverwarmende getuigenissen af met talloze interessante weetjes. Zonder de valkuilen te negeren, legt dit boek de nadruk op de positieve werking van het onderwijs.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Jouw mening maakt deze nieuwsbrief beter!
Wat vond je ervan?

 

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen