Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
leerlingen tijdens de turnles

Als bewegen én leren hand in hand gaan

Kinderen zitten bijna 40% van de dag op een stoel. Niet zo in basisschool TipTop, waar bewegend leren de standaard is. “Gezonder, maar ook de motivatie en concentratie maken een grote sprong”, vertelt leraar Tibo. Over rekensommen in sneeuwballen of herhaling aan de bewegingsmuur van de turnzaal? Bekijk de video.


Mondmaskers in het Lager Onderwijs: illustratie met jongen en meisje met mondmasker

Maskers verplicht! Wat nu?

Tot de paasvakantie zijn mondmaskers verplicht voor 5 en 6. “Wennen aan die nieuwe regel kan lastig zijn”, aldus psycholoog Katelijne. 3 klastips én posters helpen je op weg.


Leerachterstand corona remediëren

SOS leerachterstand

“Zet in op remediëring”, stelt expert Kristof De Witte. “Ook voor wie het wel goed deed in de lockdown.”Hoe pak jij het aan? Deze cijfers, oorzaken en oplossingen geven extra inzichten.

Infosessies - VAN IN

Virtuele infosessie - 24 maart

Wat stelt Uitgeverij VAN IN voor? Maar liefst 27 methodesessies, een diddit-kamer waar je uitgebreid kunt kennismaken met hun onlineleerplatform diddit en 4 plenaire sessies rond het veranderende onderwijs, gemodereerd door Wim De Vilder. Schrijf je hier in.

Leen Deweirdt geeft gesprekstips voor schoolmoeë leerlingen

9 tips tegen schoolmoeheid

Demotivatie of vertrouwensbreuk? Hoe help jij de verbinding te herstellen? 9 concrete gesprekstips van CLB-medewerker Leen: “Ondersteun een gesprek visueel met tekenen of kleien.”


Leesslinger hangt aan de muur

Slingerlezen doe je zo!

Vlot leren lezen, dat is ‘leeskilometers’ afleggen. Maak er een feest van, zeker in deze 50ste jeugdboekenmaand. Met de leesslinger motiveer je de klas. Tip: deel dit ook met je ouders.

Klasse Magazine komt eraan, echt waar!

Slikken je leerlingen gretig complottheorieën? Breng ze in ‘kritische’ toestand met het maartdossier van Klasse Magazine. De Lerarenkaart helpt ook mee! Verder lees je in dit nummer hoe je feedback niet schimmelt, hoe je taalachterstand vermijdt en hoe je onderzoeker wordt in je klas. Geloof je het niet? Check dan deze week je lerarenkamer of brievenbus!

Infosessies Pelckmans

Nieuw materiaal voor jouw vak

In september start de onderwijsvernieuwing voor de tweede graad. Pelckmans presenteert heel wat nieuw lesmateriaal tijdens haar online infosessies en blijft leerkrachten ook dit keer weer maximaal ondersteunen. Schrijf je hier in voor jouw vak.

MOET JE WETEN

Heb je als schoolverlater recht op aanvullend vakantiegeld?
Studeerde je af in 2020, was je jonger dan 25 jaar op 31/12/2020 en voldoe je aan de volgende voorwaarden? Dan heb je recht op het aanvullend vakantiegeld voor schoolverlaters. Stuur het ingevulde aanvraagformulier snel naar je werkstation.


OPROEP

Vacature inspecteur ICT‑expert bij de onderwijsinspectie
De onderwijsinspectie zoekt een inspecteur ICT‑expert. Bekijk meer informatie over de inhoud van de functie en solliciteer uiterlijk 19/4.

 

Vacature voor een pedagogisch begeleider wiskunde bij POV
Provinciaal Onderwijs Vlaanderen zoekt een pedagogisch begeleider wiskunde 2e of 3e graad SO doorstroom en dubbele finaliteit (detachering) vanaf 1/9/2021. Solliciteer uiterlijk 1/4.

 

#noknokisfier: deel je heldenverhaal van jongeren
Fier op de kracht en inspanningen van jongeren tijdens corona? Deel je verhaal bv. via deze afbeelding op sociale media en tag @gezondlevenvzw en 3 anderen om hetzelfde te doen. Noknok.be versterkt de mentale veerkracht van 12-16 jarigen.

 

Maak je m² of meer biodiversiteit, voor een gezonde planeet
De biodiversiteit gaat achteruit, maar wij kunnen het tij keren. Zoek een plekje van m² of meer en ga met je leerlingen aan de slag met een voorgestelde of andere actie. Registreer je actie(s) uiterlijk 22/5, de internationale dag van de biodiversiteit.

— WIN EEN BOEK —

Kleine tips voor grote problemen

In ‘Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs’ (LannooCampus) toont leraar en gedragsspecialist Anton Horeweg hoe je met verrassend kleine ingrepen leerlingen met gedragsproblemen goed kan ondersteunen. Van AD(H)D tot pestgedrag: je krijgt heldere en praktische tips die je meteen kan toepassen.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen