Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Portret leraren Priscilla Verschueren en Evy Witters

Le switch: juf Priscilla en mevrouw Witters

“Ik wil beter Frans voor mijn leerlingen.” En dus wisselt juf Priscilla enkele uren per week haar zesde klas met Evy, leraar Frans in het secundair. Hoe rijk is die uitwisseling voor leerling én leraar?


Juf Anouk in haar klas

Ziek en toch bij de les

Yaro is ziek en kan niet elke dag naar school. Juf Anouk toont hoe ze er ook voor hem kan zijn. “Al is het ‘maar’ online: contact met zijn vriendjes maakt hem gelukkig. En mij ook.”

Ook zieke leerlingen hebben recht op onderwijs. Ontdek hier initiatieven zoals Bednet waarop je een beroep kan doen.

duurzame voeding op school

Hapklare tips voor duurzaam eten

Wat verbetert leerprestaties, maakt van leerlingen actieve burgers én boost ouderbetrokkenheid? “Een duurzaam voedingsbeleid dat in álle vakken zit”, zegt Kaat (Rikolto).

Altijd voordeel bij DreamLand en Dreambaby met de Businesskaart

Geslaagd feest met de Businesskaart

Hohoho… Met uw Businesskaart geniet u tijdens de feesten het voordeligste tarief in uw DreamLand- en Dreambaby-winkel voor al uw professionele aankopen. Vraag hier uw Businesskaart aan, schrijf u in op de nieuwsbrief en krijg een geschenkkaart twv € 5!

Leerling Elisabeth spreekt met oudere in zorgcentrum

Van de klas naar het rusthuis

Elisabeth volgt het 7e jaar Personenzorg en neemt deel aan een proefproject duaal leren. “Je vindt me vaker in het rusthuis dan in de klas.” Leraar Wendy en mentor Angelique: “Straf hoe snel Elisabeth hier leert.”

Leerling doorstreept de vraag boos met potlood en schrijft HELP!

Check je toetstaal

Toetsentijd? Met sterke vragen krijg je goede antwoorden. Heldere zinsbouw, enkelvoudige vragen of de juiste woordkeuze: 5 tips nemen elke verwarring bij je leerlingen weg.

Holidayline.be, citytrips, weekendjes, charmehotels en rondreizen

Op reis met Lerarenkorting?

Krokus-, paas- of zomervakantie? Op www.holidayline.be/klasse vind je een aantal promoties (korting al verrekend) of boek via de zoekmodule en geniet 5% hotelkorting. Je kunt ook mailen naar info@holidayline.be, met codewoord Klasse voor de korting.

MOET JE WETEN

Aanvraag Vlaams Zorgkrediet vanaf januari volledig digitaal
Vanaf 1 januari 2019 kan je Vlaams Zorgkrediet enkel nog online aanvragen. De dossiers geraken zo sneller verwerkt. Een aantal gegevens zijn vooraf ingevuld zodat je minder informatie moet ingeven. Lees hier alle info.

OPROEP

Vacature voor een programmeur-systeembeheerder
De afdeling Communicatie zoekt een programmeur-systeembeheerder (detachering) voor het interne team developers bij KlasCement. Solliciteer uiterlijk 9 december.

 

Beweeg op ‘Uno, dos, tres’, de favoriete dans van de Sint
Laat je leerlingen volgende week de Sint dansend verwelkomen. Oefen nog snel Piets dansmoves uit de film ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’.

 

Vlajo Talentenstage @ Albert Heijn
Zoek tijdens 7 interactieve lessen de kwaliteiten van je leerlingen derde graad en help zo bij hun studiekeuze voor het secundair onderwijs. Op 7 juni (voormiddag) gaan ze met een coach aan het werk in een Albert Heijn-filiaal. Schrijf ze nu in. Infomoment in Leuven op 21/03.

 

Slimme educatieve technologie in je school
In de innovatieve projecten van Smart Education @ Schools bedenken en ontwikkelen leraren technologische oplossingen voor specifieke uitdagingen in het onderwijs. Ga de uitdaging aan en dien je idee uiterlijk 27/02/2019 in.

 

LEERMIDDELEN

Bereid je leerlingen voor op de maaneclips
De Vlaamse volkssterrenwachten hebben het infopakket voor scholen over de vorige maansverduistering aangepast naar de eclips van maandagochtend 21 januari 2019.

VORMING EN ACTIE

Seksuele en relationele vorming: studiedag
In Mechelen (31/01) ontdekken leraren (bao) hoe ze gender- en seksuele diversiteit bespreekbaar maken. De workshops behandelen thema’s zoals preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag en tools voor het buitengewoon onderwijs. Schrijf in.

 

Bewegen vanuit de bewegingsdriehoek: workshop in jan./febr. 2019
Ontdek wat de nieuwe actieve voedingsdriehoek concreet betekent voor je school. Tijdens de MOEV-workshop krijg je volop ideeën om meer te bewegen, meer te sporten en minder stil te zitten op school. Schrijf je in.

 

ICT-praktijkdag: studiedag
Scherp je ICT-vaardigheden aan op de studiedag in UCLL Leuven (04/02/2019). Het wordt een dag vol workshops en presentaties over ICT, STE(A)M, mediawijsheid, educatieve technologie … Bekijk het programma en schrijf in.

— WIN EEN BOEK —

GOL(L)D

In 'Leren omgaan met diversiteit in de klas' (Academia Press) krijg je meer inzicht én concrete handvatten rond omgaan met de diversiteit in je klas én toch de touwtjes in handen houden. Centraal staat het concept 'GOL(L)D': gericht ondersteunen van leraren in het leren omgaan met diversiteit.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.
Niet gewonnen? Bestel het boek met 10 procent korting!

Volg Klasse

Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen