Copy
Nieuwsbrief voor actieve leraren

WETENSCHAP EN TECHNIEK

Astronaut in de Cosmodrome in Genk

STERRENWACHT

Sterren plukken

In Cosmodrome lijkt de ruimte binnen handbereik. Je ontdekt er alles over de oerknal en maakt een tocht langs sterren en planeten. In de 360°-show waan je je een echte astronaut.

Cosmodrome (Genk) • korting met je Lerarenkaart

Ijzer smeden

WORKSHOPS

Brons gieten

Het ijzer smeden als het heet is! Je kan het letterlijk zelf doen en je eigen stukken creëren in de workshops brons gieten, ijzer smeden, letterkappen, mandenvlechten, weven of koperdrijven.

IJzer en Vuur (Vloesberg) • korting met je Lerarenkaart

Dinosaurus op Dino World

EXPO

Dino’s spotten

In ‘Dino World’ zijn ze nog niet uitgestorven. Met de stem van Michaël Pas in je oren ga je 65 miljoen jaar terug in de tijd en trek je met je gezin op avontuur langs een enorm binnen- en buitenparcours.

Brussels Expo (Gent) • korting met je Lerarenkaart
In teams van twee sturen je leerlingen robots aan met het programmeerplatform van LEGO® Education om samen een containerterminal in de haven van Antwerpen te automatiseren.

Programmeer zelf je LEGO®-haven

Daag jij je leerlingen uit in de LEGO® Haven Studio? Samen automatiseren ze er een hele containerterminal met Mindstorms EV3 van LEGO® Education! Boek deze STEM-activiteit bij het Havencentrum voor de 1e en 2e graad SO. Gratis annulatie bij overmacht.

ATTRACTIE

Robots testen

Beweging, transport en ... robots. Daarrond draait alles hier. Via interactieve opstellingen ontdekken je leerlingen spelenderwijs vernieuwende technieken. Je bewijst hen meteen hoe "cool" techniek kan zijn.

Robotland (Essen) • korting met je Lerarenkaart

APP

Grafisch ontwerpen

Geef je innerlijke designer vrij spel in de Canva Teachers Community. Je lessen zelf grafisch vormgeven of samenwerken met collega's wordt een makkie. En leraren krijgen de Pro-tools gratis!

Gratis Canva Pro met je Lerarenkaart

beeld uit de japanse tuin

TUIN

Zen zoeken

In ‘Shin Kai Tei’, vrij vertaald ‘diepzinnige zeetuin’, wandel je rond de centrale vijver door wisselende Japanse landschappen. Je vindt er exotische planten en bloemen en misschien een moment van rust.

Japanse Tuin (Oostende) • gratis voor iedereen

MOET JE WETEN

 

Overlegplatform STEM-leerkrachten

Nieuwe eindtermen vragen om nieuwe methodieken en manieren van lesgeven, bijscholing, over het (klas)muurtje kijken ... Het Overlegplatform STEM-leerkrachten speelt in op de noden van STEM-leraren en biedt ondersteuning en inspiratie.
 

Digiwijs event: gratis praktijkgerichte studiedag

Hoe breng je digitale leertools in je les? Welk aanbod past bij jouw leerdoel? En hoe kies je voor correcte en betrouwbare content? Schrijf je in voor het Digiwijs event in Mechelen (6/10).

–– WIN ––

Hoe redden we ons klimaat?

Welke landen stoten het meeste CO2 uit? Hoe ziet het poolijs er binnen 10 jaar uit? In 'Atlas van de klimaatverandering' (Van Holkema & Warendorf) onderzoekt Dan Hooke oorzaken én impact van klimaatverandering wereldwijd. Een verhaal voor kinderen van 7 tot 77 jaar over fossiele brandstoffen en mode, opwarming van de aarde en extreem weer. En over wat wij kunnen doen om die impact te verminderen.

Win 1 van de 5 exemplaren!

Volg de Lerarenkaart

Ga naar Lerarenkaart.be Volg Klasse op Facebook
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen