Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen

Vlammen tegen kansarmoede? Jij weet maar al te goed wat dat is. Niet enkel tijdens De Warmste Week, maar elke week van het schooljaar. Niet enkel met een vlammetje opgespeld, maar ook wanneer niemand kijkt. Als je tijdens een springuur extra uitleg geeft, als je een leerling stiekem warme handschoenen toestopt of een moeilijk oudergesprek voert. Op een grijze maandagochtend, op een te zonnige vrijdagmiddag.

Want dat drijft leraren: het verschil maken. Zeker voor wie hen het hardst nodig heeft. De strijd voor gelijke kansen is een moeilijk gevecht. Omdat je niet altijd weet van welk hout pijlen maken. Vaak is het ook een eenzaam gevecht. Omdat de strijd op zoveel fronten tegelijk woedt: onbetaalde schoolfacturen, woelige thuissituaties, geblutst vertrouwen.

Dan helpt het om je blik op ongelijkheid even scherp te krijgen. Met deze teamtool ontdek je hoe armoedebewust jij en je school zijn. En zoek je uit wat jullie al goed doen, wat beter kan en welke concrete acties haalbaar zijn.

Gedownload? Klap dan je laptop dicht en sluit 2022 af. Deze kerstvakantie is dik verdiend. Warm je aan vrienden, familie, gezelligheid. Dan vlammen we in het nieuwe jaar verder tegen ongelijkheid en kansarmoede.

Hans Vanderspikken
Hoofdredacteur Klasse


Jouw mening maakt deze nieuwsbrief beter!
Wat vond je ervan?

 

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen