Copy
Nieuwsbrief voor actieve leraren

WETENSCHAP & TECHNIEK

beeld uit Het Karrenmuseum

VERVOER

Krakende wagens

Meer dan 300 karren, wagens en koetsen. Hier blijven die technieken en vakkennis levend met rondleidingen, ateliers, workshops en andere activiteiten. Zin om met je klas aan de slag te gaan?

Het Karrenmuseum (Essen) • gratis met je Lerarenkaart


2 mensen met VR-bril bij The park playground

VIRTUAL REALITY

Mission Planet X

Ontdek de nieuwste technologie in spelvorm. Na een introductie in Virtual Reality verijdel je met je VR-bril een bankoverval, ontmasker je De Mol, verjaag je zombies of trek je op ruimtemissie.

The Park Playground (6 locaties) • korting met je Lerarenkaart


2 mensen ruiken aan flesje in jenevermuseum

DISTILLATIE

Wetenschap kan je proeven

Hoe geeft een aroma smaak? Wat doet alcohol met je lichaam? Jenever is wetenschap en techniek in een glaasje. Je ontdekt met je leerlingen hoe chemie en fysica samenwerken bij het distillatieproces.

Jenevermuseum (Hasselt) • korting met je Lerarenkaart

Leerlingen volgen een workshop rond wetenschap en technologie.

Workshops rond STEM bij Odisee

Op zoek naar een interactieve workshop voor je leerlingen? Odisee biedt meer dan 44 verschillende workshops aan rond wetenschap en technologie. Ontdek onze opleidingen en labo's in Gent, Aalst, Sint-Niklaas en Brussel. Klik hier voor meer info.

Jongen op ruimtewandeling met een VR-bril

RUIMTEVAART

Met je klas op missie

Na bos- en zeeklassen nu op ruimteklassen. Met je leerlingen zet je 2, 3 of 5 dagen koers naar de sterren. Op het programma: astronautentraining, raketten bouwen, gewichtloosheid en een maanwandeling.

Euro Space Center (Transinne) • gratis met je Lerarenkaart


WATER

In en rond de rivier

Ontdek met je leerlingen de fauna en flora van de grote rivieren op aarde. Via spelletjes, ludieke opdrachten of zelfs een programma op maat leer je over de samenhang tussen de mens en de rivier.

Riveo (Hotton) • korting met je Lerarenkaart


ARCHEOLOGIE

300.000 jaar handwerk

Hoe leefden en werkten onze voorouders? In Velzeke kan je het verleden letterlijk aanraken, je kleden als prehistorisch jager of de wapens van een Romein testen. En jij kan eerst gratis op verkenning gaan.

Archeocentrum (Velzeke) • gratis met je Lerarenkaart


MOET JE WETEN

 

Gezond Geweten: fake news over gezondheid

Wil je de gezondheidsgeletterdheid van je leerlingen bevorderen? Dit lespakket van Gezondheid en Wetenschap leert hen kritisch omgaan met gezondheidsinformatie die ze via de (sociale) media tegenkomen.
 

27 november: Dag van de Wetenschap

In zowat alles vind je ‘wetenschap’ terug. Op zondag 27 november worden je leerlingen ook even wetenschapper dankzij de workshops, shows, rondleidingen, podcasts … die ze gratis op locatie of online volgen.

— WIN EEN BOEK —

Smeltende ijskappen en fast fashion

Met de hulp van een honderdtal wetenschappers, leiders, activisten en publicisten onderzoekt Greta Thunberg hoe de vele crises op onze planeet samenhangen en hoe en waarom onze wereld in verandering is. In ‘Het Klimaatboek’ (Standaard Uitgeverij) vind je daarnaast ook haar eigen verhaal en haar eigen leerproces.

Klasse geeft 10 ex. weg van dit boek! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg de Lerarenkaart

Ga naar Lerarenkaart.be Volg Klasse op Facebook
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen