Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Nathalie van GBS De Letterbijter toont een prentenboek aan haar kleuters

“Schoolrijpheid evalueren start in de peuterklas”

“We werden ongelukkig van dat strakke oordeel ‘ze beheersen de doelen niet’. In ons nieuwe systeem is meer ruimte voor nuance”, vertellen leraren Nathalie en Silvia van GBS De Letterbijter. Over groeipaden, virtuele roadtrips maar vooral voldoende tijd nemen om in interactie te gaan. 5 handige tips om kleuters te evalueren.


Video Leerstrategieleerstrategie actief verwerken

Hoe studeren met effect?

Markeren, herlezen en overschrijven ... “Goed bezig toch, mevrouw”, denken je leerlingen. Expert Tine Hoof legt in 3 min. uit hoe ze wél goed studeren. Bekijk met je klas de animatievideo.


Portret Nathalie Heurckmans examenstress

Zo verlaag je examenstress

Extra oefeningen, buddy’s, samen stoom afblazen ... brengt rust in de examens, zeker nu de coronadruk sluimert, tipt leerlingbegeleider Nathalie. Minder stress en meer connectie?

Advertentie voor Boek je reis – Stadsklassen Brussel met drie postzegels met daarop een schilderij van Magritte, muziek en het Atomium

Stadsklassen Brussel

Wil je jouw leerlingen een verrassende kant van Brussel laten zien? Brik organiseert jouw meerdaagse uitstap naar onze hoofdstad! Dankzij steun van de Vlaamse Overheid kunnen we de Stadsklassen voor de 3e graad SO aan een voordelige prijs aanbieden.

2 leerlingen werken aan elektrische schakeling

“Inspraak geeft leerhonger”

Je school volledig in handen van de leerlingen? Met kindgesprekken en een uitgebouwde talentwerking op vrijdag zet basisschool Ursulinen inspraak centraal. Wat neem jij mee?

De Leraar van het Jaar 2021 houdt geen afstand

Wie is jouw Leraar van het Jaar?

De Leraar van het Jaar houdt geen afstand. Hoezo, geen afstand? Ja, anderhalve meter en zo, dat wel. Maar de Leraar van het Jaar laat zijn leerlingen niet los. En ook als jij het lastig krijgt, staat hij of zij voor je klaar. Ken je zo’n warm hart of luisterend oor in jouw school? Nomineer nu jouw topper!

Met het Havencentrum ontdekken je leerlingen de haven van Antwerpen op maat van hun profiel en de eindtermen.

Duik de haven van Antwerpen in

… en breng je lessen tot leven! Kies je uitdagende Havencentrum-excursie voor het SO of de 3e graad LO: vaar op de dokken, programmeer de legohaven of verken de vele activiteiten, bedrijven en jobs. Coronaveilig en kosteloos te annuleren bij overmacht.

OPROEP

Vacatures


LESMATERIAAL

Problemen met studie- of beroepskeuze?
Maak leerlingen wegwijs op Onderwijskiezer. De interessevragenlijst voor het einde van de 1e graad SO werd afgestemd op de modernisering van de 2e graad. Voor elke stap naar een andere graad/onderwijsniveau helpen belangstellingsvragenlijsten zoals ‘I like Basic’ en ‘I like Junior’ bij de keuze. Ook schoolverlaters vinden er info.

— WIN EEN BOEK —

Red de bijen!

Kennen je leerlingen het verschil tussen een bij en een wesp? Wist je dat bijen ruiken met hun voelsprieten? In ‘Britt bij de bijen’ (Horizon) neemt presentator Britt Van Marsenille je mee in de bijzondere wereld van de honingbij. En krijg je het antwoord op de belangrijkste vraag: hoe kunnen we de bedreigde bij redden?

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen