Copy
Nieuwsbrief voor actieve leraren

TAAL, CULTUUR & GESCHIEDENIS

LERARENDAG

Kunst met de K van Klimt

Je wandelt in deze expo als het ware door het atelier en het leven van artnouveaukunstenaar Gustav Klimt. De modernste technieken zetten daarbij meer dan 200 kunstwerken letterlijk in de spotlights.

Lerarendag op donderdag 1 april in Galerie Horta (Brussel) • gratis met je Lerarenkaart

kinderen spelen in de zee

EXPO

Kindertijd in de belle époque

Geen smartphone, geen spelcomputer, help, met wat moeten de kinderen dan spelen? In Blankenberge ontdek je spelletjes, poppen, bordspellen enz. voor kinderen anno 1900. Laat je inspireren!

Belle Epoque Centrum (Blankenberge) • educatief aanbod vanaf 6 jaar • gratis met je Lerarenkaart
WRTS, oefen woordjes in een vreemde taal

WRTS nu ook in België!

WRTS, hét gratis leer- en oefenplatform voor woorden, begrippen en definities dat al door 10.000+ leraren wordt gebruikt, nu ook in België! Ervaar WRTS zelf.

Werk van Roger Raveel

EXPO

Roger Raveel, een retrospectieve

Raveel zou dit jaar 100 worden, maar is nog niet vergeten. Bozar brengt een ruim overzicht van zijn carrière en zijn werk, waarin hij zijn eigen stijl zocht en vond, ergens tussen figuratie en abstractie.

BOZAR (Brussel) • educatief aanbod vanaf 5 jaar • korting met je Lerarenkaart

foto van de dichtbundel 'Bezette Stad'

EXPO

BOEM PAUKESLAG

Ook al 100 jaar: de dichtbundel 'Bezette Stad'. Neem een kijkje in de wereld van Paul van Ostaijen en zijn vrienden. Leef met hen mee van Antwerpen tijdens WO I tot Berlijn in de roaring twenties.

Letterenhuis (Antwerpen) • educatief aanbod vanaf 15 jaar • gratis met je Lerarenkaart

werk van Pierre Alechinsky

EXPO

Een CoBrA in Brussel

Een van onze grootste nog levende kunstenaars, CoBrA-schilder Alechinsky (nog maar 93), krijgt binnenkort een hommage met 100 tekeningen en schilderijen uit de collectie van het museum.

Modern Museum (Brussel) • educatief aanbod vanaf 6 jaar • korting met je Lerarenkaart

MOET JE WETEN

 

Reis virtueel naar het Romeinse Rijk

Jelle De Beule gidst je leerlingen online door expo ‘Oog in oog met de Romeinen’ in het Gallo-Romeins Museum. In 5 filmpjes vertelt hij over Romulus en Remus, goden en godinnen, hippe keizers en het uitgestrekte rijk als één economische markt.
 

Schrijf een dictee

Creatief Schrijven daagt je uit om de officiële dicteetekst te schrijven voor de jaarlijkse wedstrijd ‘De Schrijfwijzen’. De opdracht: een meeslepend verhaal tussen de boeken of in de bibliotheek, 500 tot 700 woorden. Deelnemen kan tot 30 april.
 

Vertaal een liedjestekst

De vertaalwedstrijd ‘Songtekstival’ staat open voor leerlingen 3de graad secundair onderwijs. De uitdaging: maak vóór 18 april een zingbare, creatieve vertaling naar het Nederlands van een Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans of Chinees liedje.

–– WIN ––

‘2031, het einde van België?’

Na de dood van haar vader zet Sofie zijn zoektocht voort naar een document dat bij het ontstaan van België is verdwenen. ‘2031’ is een thriller, gebaseerd op historisch onderzoek van de auteurs. Leuke anekdote: tijdens dat onderzoek vonden zij de oorspronkelijke, handgeschreven versie van onze Grondwet.

Win 1 van de 10 boeken.

Volg de Lerarenkaart

Ga naar Lerarenkaart.be Volg Klasse op Facebook

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen