Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen

Collega’s beoordelen moeilijk? Nee hoor!

Pluimen uitdelen, een kritische vriend zoeken of een collega laten spieken. Elkaar evalueren kan gewoon tussendoor, op maat en heerlijk eerlijk. In het begin misschien wat onwennig, maar je groeit er alleen maar door! HR-expert Peggy De Prins selecteerde enkele makkelijke methodes.

7 frisse feedbackvormen

“De leerlingen zijn onze experten”

Directeur Patricia Hanegreefs en leraar Gert Goyens van Wico Campus Overpelt

Inspraak van leerlingen? Dat gaat in Wico verder dan de drankautomaat en de 100 dagen. “De directeur vroeg de leerlingenraad zelfs om het evaluatiebeleid voor taal onder de loep te nemen.”

Hoe inspraak versterkt

9 stresszakkers voor in je klas

Stress: Illustratie van gestresseerde leerling met reptielenhoofd (reptielenbrein)

Wat als stress zich bij je leerlingen uit in buikpijn, spijbelgedrag of huilbuien? Hun klachten krijg je in de klas klein(er) met scheve complimenten, mindfulness en spiekbriefjes.

Stress de baas blijven
Ontdek en beleef de natuur in het Provinciaal Natuurcentrum!

Ontdek en beleef de natuur!

Hoe bespreek je natuur, klimaat en duurzaamheid op school? Het Provinciaal Natuurcentrum Limburg helpt je met advies, educatieve materialen en begeleide programma’s. Mét de nodige expertise en onderbouw, afgestemd op de eindtermen. Bekijk het aanbod.

“Kapotte potlood waar doen?”

onderzoeker Heleen Leysen

Een meertalige leerling blijft kromme zinnen maken? “Misschien is het een taalontwikkelingsstoornis (TOS), en dan is logopedie nodig”, zegt onderzoeker Heleen Leysen. Haar tool en tips helpen je op weg.

Zo herken je een TOS

Vaste benoeming: wat is veranderd?

leraar en leerling aan bord

“Hoe word je vastbenoemd? En waarom heeft de ene collega snel een vaste benoeming en de andere niet”, vraagt starter Evelien zich af. Ontdek samen met haar de vernieuwde regelgeving sinds 1 september.

Vast benoemd in 3 stappen

Geef je klasmanagement een boost

illustratie met leerlingen als bowlingballen die leraar omver rollen

Een moeilijke leerling? Die ene klas waar het niet lukt? Met de tipreeks over klasmanagement ontdek je in 8 mails wat werkt, en hoe jij de klik met de klas maakt.

Schrijf je in
Workshops rond kinderrechten in je klas

Workshops rond kinderrechten in je klas

Wil je leerlingen van het 4de, 5de of 6de leerjaar laten kennismaken met de kinderrechten? Vrijwilligers van UNICEF België leren hen aan de hand van spelletjes en interactieve video’s alles over hun eigen rechten en die van kinderen wereldwijd. Meer informatie.

LESMATERIAAL

Educatief materiaal over gezonde voeding
Met het aangepast en vernieuwd aanbod van Gezond Leven ontdekken je leerlingen meer over gezonde én milieuverantwoorde voeding. Van spelletjes over de voedingsdriehoek over de leerlijn voeding tot infografieken.


VORMING EN ACTIE

researchED België 2021: conferentie
Schrijf je in voor de eerste researchED België in Mechelen (23/10). Ontdek via experten hoe onderzoek een verschil kan maken in je dagelijkse lespraktijk en het onderscheid tussen zinnige en onzinnige innovaties en onderzoek.

— WIN EEN BOEK —

In je blootje ... maar niet echt

Open met je leerlingen communiceren, hoe doe je dat? Griet Severeyns vertelt in ‘In je blootje voor de klas’ over kwetsbaarheid, een positief klasklimaat en verbinding zoeken met je leerlingen. Uitgever LannooCampus organiseert een online ‘BootCampus’ met de auteur. Wie inschrijft, krijgt meteen ook het boek.

Klasse geeft 5 tickets weg voor deze ‘BootCampus’! Vul het wedstrijdformulier in.

Jouw mening maakt deze nieuwsbrief beter!
Wat vond je ervan?

 

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen