Copy
Nieuwsbrief voor actieve leraren

WETENSCHAP EN TECHNIEK

kinder knutselen aan tafel

WINKEL

Ga Creazi met recyclagematerialen

Hopla! Je speelterrein is een magazijn vol recyclagematerialen. Gebruik je fantasieknop en begin met upcyclen. Klaar voor een nieuwe creatie met je klas? Kom je winkelkar vullen.

De Springplank vzw - Creazi (Hasselt) • korting met je Lerarenkaart

Man met glas water ondersteboven

WETENSCHAPSPARK

Proefjes en nog eens proefjes

Boeken dicht en ga allerlei proefjes aan met je leerlingen. Een klasbezoek is momenteel uitgesloten maar gelukkig staat de website van Technopolis bomvol leuke en coole opdrachten voor alle graden.

Technopolis (Mechelen) • korting met je Lerarenkaart

Meisje kijkt met vergrootglas naar plant

NATUUR

Wetenschap in het wild

18.000 levende plantensoorten, 4 miljoen geconserveerde specimens en een uitgebreide botanische bibliotheek maken van de Plantentuin Meise 1 van de grootste botanische tuinen ter wereld.

Plantentuin Meise • gratis met je Lerarenkaart
advertorial havencentrum

Hello september!

We pikken onze dagelijkse routines weer op, laten de zomervakantie achter ons en gaan weer back to work. Ontdek de nieuwe herfstcollectie op e5mode.be én ontvang 10% korting op jouw nieuwe look t.e.m. 20/09. Promocode: CLASSY20

meisje op wetenschapskamp

VRIJE TIJD

Wetenschapskampen in je buurt

JWC daagt jongeren met een wetenschapshart uit met o.a. vraagstukken over transport, energie, ecologie, sociale verschillen en infrastructuur. Bekijk waar je eigen kinderen of leerlingen van dromen.

Wetenschapskampen (verschillende locaties) • korting met je Lerarenkaart

Jongen aan het programmeren op computer

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

Blaas STEAM door je neus

Programmeren, Robotica, Multimedia, Techniek, Engineering, Wetenschap. Het Educentrum - Fyxxilab is er voor gepassioneerden van 5 tot 99 jaar. Als het weer kan, boek dan zeker een klasbezoek!

EduCentrum – Fyxxilab (Gent) • korting met je Lerarenkaart

MOET JE WETEN

 

Digitale Dag van de Wetenschap

Vergeet corona en noteer dat de ‘Dag van de Wetenschap 2020’ één groot online feest wordt: ‘De Digitale Dag van de Wetenschap. De 10de editie staat in het teken van duurzaamheid. Een flinke lading wetenschap en technologie komt zondag 22 november rechtstreeks uit je computer. Be there or be square!
 

Maak STEM populair

Hoe? ‘Amper Slim’ doet dat met feiten, verhalen en rolmodellen die dicht bij de leefwereld van jongeren liggen. Zo bereid je leerlingen voor op een onderbouwde studie- en/of beroepskeuze in STEM. Neem meteen een kijkje op de website of volg @amperslim en deel je indrukken met je leerlingen. Wedden dat ze het cool vinden?

–– WIN ––

'Het dikke boek van onze bijzondere natuur'

Laat je omverblazen door de kleine wonderen van de natuur. Wist je dat waterlelies kevers naar zich toe lokken met hun ananasgeur? Dat regenwater massief kan worden en zo opalen vormt? Dat wombats hun tunnels met hun achterwerk blokkeren als er gevaar dreigt? Dit dikke boek geeft je rake antwoorden.

win 1 van de 10 exemplaren

Volg de Lerarenkaart

Ga naar Lerarenkaart.be Volg Klasse op Facebook
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen