Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Leerlingen spelen toneel op podium

Kijktip: drama als leermiddel

Leerlingen actiever betrekken bij thema’s in de les geschiedenis, taal of wiskunde? Zorgleraar Barbara slaagt erin via ‘Mantle of the expert’, een dramatechniek waarbij de hele klas ondergedompeld wordt in een fictieve wereld. “Dat verhaal wordt het raamwerk van je leerstof.” Bekijk de video.

Duik mee de middeleeuwen in

Ouders meekrijgen in studieadvies: 8 tips

Zo krijg je ouders mee in je studieadvies: icoontjes

KVS De Warande nodigt ouders uit op de oriënterende klassenraden. Hoe komen zij tot een gedragen studiekeuze? Directeur Greet: “Ga regelmatig in gesprek en denk vanuit talent, dan eindig je sneller op 1 lijn.”

Samen toekomst bepalen

“Talent bestaat alleen als iemand het ziet”

Portret Luk Dewulf

Talenten opsporen en inzetten in de klas: volgens expert Luk Dewulf helpt dat leerlingen hun toekomst uit te stippelen. “Benoemen wat je oprecht bijzonder vindt, dat kost je slechts 10 seconden per leerling.”

Zet talent in actie
Nieuws in de Klas

Aanbod Nieuws in de Klas

Volgend schooljaar kan je opnieuw deelnemen aan de challenges van Nieuws in de Klas: van nieuwsmakers, feitencheckers tot opiniemakers. Ook nieuw lesmateriaal over de verkiezingen komt aan bod. Op 12 oktober organiseren we hierover een studiedag.

Verslingerd aan lezen

leesslinger hangt aan de muur

Leesmotivatie versterken in je klas? Op deze vlaggetjes promoten je leerlingen hun eigen boekentips. Klik, print en maak er een feest van! Het juiste boek kiezen? Leesexpert Jona tipt: “Doe de vijfvingertest.”

Hang de slinger op

Waar staan mijn leerlingen?

12 activerende werkvormen: icoontjes

Scharniervragen, wisbordjes of exit-tickets: met deze 12 activerende werkvormen spoor je op waar je leerlingen in hun leerproces staan. Expert Michiel Wils: “Je hoeft geen toets te doen om dat te achterhalen.”

3 x 4 slimme werkvormen
Holidayline.be, weekendjes, charmehotels en rondreizen, citytrips

Op reis met Lerarenkorting?

Zomer- of herfstvakantie ? Geniet 5% hotelkorting via de zoekmodule op www.holidayline.be/klasse of boek een van de voorgestelde promoties. Je kunt ook mailen naar info@holidayline.be met codewoord Klasse voor de korting.

MOET JE WETEN

Volgend schooljaar start op vrijdag 1 september
Als 1 september op een vrijdag valt, begint het schooljaar op die vrijdag. Dat is in het schooljaar 2023-2024 het geval.

 

Levenslang Leren met Continue
Op zoek naar opleidingen om je bij te scholen, te heroriënteren of te verdiepen in je job? KU Leuven, Luca School of Arts, Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES bundelen hun professioneel, praktijkgericht aanbod op Continue, het vroegere ikblijfleren.be. Zowel voor beginnende als ervaren leraren.


OPROEP

Vacatures

 

VORMING EN ACTIE

Focus op OKAN: studiedag
Inspireren, motiveren en leren van elkaar zijn de sleutelwoorden van de studiedag van CNO Antwerpen (2/6). Je krijgt input van experten en praktijkvoorbeelden van verschillende scholen. Kies je workshops en schrijf in.

 

— WIN EEN BOEK —

Mentaal welbevinden in het basisonderwijs

Hoe werk je aan mentaal welbevinden in je lagere klas en leer je je leerlingen omgaan met hun emoties? In ‘Hoe is jouw weertje?’ (LannooCampus) krijg je concrete handvaten, praktische oefeningen en kunstzinnige activiteiten. Kies wat past, verwerk ze in je klaspraktijk en groei samen met je leerlingen.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Jouw mening maakt deze nieuwsbrief beter!
Wat vond je ervan?

 

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen