Copy
Nieuwsbrief over schoolbeleid en regelgeving
Eva Vereecke

OPINIE

“Ik droom van school zonder leerlingenraad”

“In de grootste onderwijscrisis vergaten we jongeren te betrekken”, vreest Eva Vereecke van De Ambrassade. Ze hoopt dat leerlingenraden ooit overbodig worden omdat participatie in het DNA van scholen zal zitten. “Onderschat leerlingen niet. Zet hen nu ook in om elkaars welbevinden te bewaken.”


SPECIALIST

Wat je moet weten over de Vlaamse toetsen

Vanaf schooljaar ’23-’24 organiseert Vlaanderen centrale toetsen op scharniermomenten in de loopbaan van je leerlingen. Waarom is dat nodig? Wat zijn de gevolgen? Kan je teaching to the test voorkomen? Experten Bas Hemker en Johan Van Braak beantwoorden de 9 meest gestelde vragen.


Illustratie over de 5 werven van onderwijs

DUIDING

De 5 grote werven van onderwijs

Taalscreening, leersteun, onderwijsdoelen ... Ook tijdens corona blijven hervormingen en projecten lopen. Hoe ver staan ze na anderhalf jaar in deze legislatuur? Een stand van zaken.


OMZENDBRIEVEN

Stelsel van leren en werken
Wijziging aan SO/2008/08. De omzendbrief bevat een aanvulling over de verplichting tot invulling van voltijds engagement vanaf 1/9/2021 en verduidelijkt de prgrammatieprocedure die vanaf volgend schooljaar start.

Je kan de laatste wijzigingen van omzendbrieven steeds online raadplegen.


MOET JE WETEN

Online vragenuurtje over de Vlaamse toetsen
Vragen over de centrale toetsen? Op 1 juni geeft Onderwijs Vlaanderen meer uitleg over de nieuwe Vlaamse toetsen. Wat, waarom, wie, hoe en wanneer? Je kan live je vraag stellen. Meer informatie en inschrijven voor 28 mei.


OPROEP

Oproep zomerscholen 2021
Scholen en lokale besturen kunnen nog tot 30 mei een project indienen om een zomerschool te organiseren tussen 5 juli en 27 augustus. Een gids met concrete tips en praktijkvoorbeelden geeft de nodige inspiratie.

— WIN —

Wat doe je bij een schoolongeval?

Je wil het niet, maar het gebeurt wel en dan ben je er best klaar voor. ‘(Zelf)verzekerd naar school’ (die Keure) maakt je wegwijs in schoolongevallen en schadegevallen. Aansprakelijkheid, verzekering, vergoedingen, gerechtelijke procedures hebben via praktische voorbeelden geen geheimen meer.

Klasse geeft 10 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen