Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Leraar van het Jaar Arvid De Muyck

En de Leraar van het Jaar is ...

Maak kennis met Arvid De Muyck van College ten Doorn uit Eeklo! Zijn zesdejaars nomineerden hem als Leraar van het Jaar. De jury koos hem uit 18.000 inzendingen, omdat hij zijn leerlingen niet losliet in dit coronajaar. “Het welbevinden van je leerlingen is deel van je opdracht. Durf vragen hoe het gaat. Niet iedereen wil praten, maar het helpt als ze weten dat iemand wil luisteren.” In deze video vertellen Arvid en zijn leerlingen hoe hij het verschil maakte.


evaluatiegesprek

5 vragen over jouw evaluatie

Vanaf september krijg je regelmatig (informele) gesprekken over je functioneren. Enkel bij ernstige tekorten een evaluatiegesprek met coachingtraject. Dit moet je weten over de bijgestuurde evaluatieregels.


leerlingen met rugzak

Zomerverlies beperken kan zo

Muziek, boeken, spelletjes en zelfs een pot choco! Zorgleraar Kathleen verrast haar leerlingen met een rugzakje vol vakantieprikkels. “Ze zijn trots op hun buit.” Wat geef jij mee?

Anderstalige gezinnen op weg helpen naar een zomerschool in je buurt? De fiche ‘Wat is een zomerschool?’ legt het uit in 10 talen. Handig tijdens het oudercontact!
Altijd het grootste voordeel bij DreamLand en Dreambaby met de Businesskaart

Voordelig de zomer in!

Staan je kindjes ook te trappelen om buiten te spelen? Bij DreamLand krijgt u met de Businesskaart 5% korting op buitenspeelgoed. Fijne vakantie.
Vraag uw Businesskaart aan. Schrijf u in op de nieuwsbrief en krijg een geschenkkaart t.w.v. € 5.

Leraar geeft opleiding

Verlof om te leren. Kan dat?

Zelf terug naar de schoolbanken? Je lesopdracht combineren met een opleiding is niet evident. Hoe pak je dat aan? Halftijds werken of een verlofstelstel? Al je opties op een rij.


Illustratie

Jeukwoorden? Weg ermee!

Even schakelen in je bubbel? Met mondmasker toch? Zo veel nieuwe coronawoorden. Al té vaak vlogen ze je om de oren. Check de top 6. Welke verban jij definitief na de zomer?

Altijd het grootste voordeel bij DreamLand en Dreambaby met de Businesskaart

Geef les met duidelijk nieuws!

Zoek je duidelijk of eenvoudig nieuws voor in de klas? Neem dan een onbeperkt schoolabonnement op Wablieft. Scholen krijgen de krant op papier, als pdf en via nieuws.wablieft.be. Je ontvangt ook inspirerend lesmateriaal bij artikels.

OPROEP

Scholen Switch: uitwisselingsproject Prins Filipfonds
De talenkennis, cultuur en achtergrond van een andere Ggmeenschap beter leren kennen en omgekeerd? Via het project Scholen Switch krijg je financiële ondersteuning bij virtuele uitwisselingen tussen leerlingen, uitwisselingen tussen leerlingen met ontmoetingsmomenten of tussen leraren en directies lager en secundair onderwijs. Bekijk de info en dien je dossier uiterlijk 18/10 in.


VORMING EN ACTIE

Begrijpend lezen een topsport?! - gratis studievoormiddag
Hoe leer je begrijpend lezen aan? Maak op 29/9 tijdens hands-on workshops kennis met ‘ProjectExpert’, een begrijpende leesmethode voor (B)SO, en ‘Iedereen leesatleet’, voor 5de- en 6de-klas BaO. Meer info en inschrijven.

 

Case4EU@school: gratis workshops
Tijdens een gratis workshop van Case4EU@school ontdek je hoe je op een aantrekkelijk en concrete manier lesgeeft over de EU. Schrijf je in voor Gent, Mechelen, Hasselt of Brussel en de eindconferentie in Leuven.

 

Biodiversiteit en Klimaat: online spoedcursus
6 Vlaamse experten (UA, U Gent, Vito, Natuurpunt Studie) tonen op locatie de link tussen water, bos, fauna en klimaat. Ontdek meer over de beleidscontext en hoe je de natuur zelf als oplossing kan inzetten. Meer info en inschrijven.

— WIN EEN BOEK —

Druk in de klas

Drukke leerlingen hebben het vaak lastig, want de schoolomgeving stelt hoge eisen. En leerlingen met ADHD vragen extra aandacht. Anton Horeweg schreef met ‘ADHD in de klas’ (LannooCampus) een praktische gids, met praktijkverhalen en tips om ook leerlingen met aandachtsproblemen voldoende kansen te geven.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen