Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Professor informaticawetenschappen Frank Neven over computationeel denken

Leerlingen leren denken als een computer

Computationeel denken is de toekomst. En staat in de nieuwe eindtermen. Computa-wát? Professor Frank Neven over de noodzaak van computationeel denken in basis- en secundair onderwijs: “Zelfs Jeroen Meus schrijft unplugged algoritmen.”


Meisje zit voor boekenrek en leest boek

Pimp je boekenhoek

Een leesvriendje voor elke leerling? Een kleurrijke leesslinger door de klas? Begin 2020 met een goed voornemen: je boekenhoek aantrekkelijker maken. Slim en eenvoudig: 8 tips.


Marijke Van der Steen, leraar 2 e en 3e kleuterklas De Speurneus, op Klasdate

Daten, da’s leren van elkaar!

Richard en Marijke gingen op klasdate. Wat bleef plakken? “Zijn stappenplannen”. “Hoe zij kleuters durft uitdagen”. STEM in de kleuterklas en in het buitengewoon: leer mee.

Ook binnenkijken in een klas op een andere school? Grijp nog snel je kans om zelf op klasdate te gaan. Schrijf je vóór 12 januari in en Klasse zoekt voor jou een match!
Spelkoffer Land van Calcimus

Spelkoffer Land van Calcimus

Met deze educatieve spelkoffer voor het basisonderwijs ga je boeiend aan de slag rond gezonde voeding, melkproducten, groenten en fruit.
Reserveer nu gratis je koffer en een mand met melk, groenten en fruit voor je leerlingen.

Veerle Van Vlaenderen en Kristien Lefebvre over straffen en belonen

Zonder straffen en belonen?

Het kan! Met minder regels en positieve afspraken die je leerlingen zelf opstellen. Leraren Veerle en Kristien bewijzen het in hun klas. Ontdek hun 7 praktische tips.


Meisje snuit neus

Grip op griep

De grieppiek is op komst. Hoe verlaag je de kans op besmetting op school? Goede hygiëne, gezonde lucht en heldere communicatie: zo hou je alles onder controle.


vrouw met lerarenkaart in de hand

Slimme leraren komen overal

Met hun Lerarenkaart, ah ja! Je 2020-exemplaar ligt nu klaar. Je beleeft zó veel dat je lessen straffer maakt én komt het hele jaar voordelig uit je kot. Check snel waar ze op je wacht.

Activerend leren bij jonge kinderen

Activerend leren bij kinderen

Els Menu verwelkomt je graag op deze inspiratiedag. Tijdens meerdere workshops leer je leerlingen spelenderwijs stappen zetten in hun socio‑emotionele en cognitieve ontwikkeling. Je gaat naar huis met praktisch materiaal en leuke (voor)leesboekjes!

VORMING EN ACTIE

Taaldag 2020: studiedag
Kies in Antwerpen (6/2) uit sessies met info die je onmiddellijk kan toepassen of toekomstgerichte sessies (omgaan met games, visual harvesting, werken met VR). Voor leraren Nederlands, NT2 en vreemde talen. Meer info en inschrijven.

— WIN EEN BOEK —

Turen in het donker

Sterren en planeten. Kometen en meteoren. Venus zoeft door de Plejaden. Mars nadert de Aarde. Jupiter en Saturnus zoeken elkaars gezelschap. De 'Hemelkalender 2020' van de Vereniging voor Sterrenkunde gidst je door het hemelgebeuren.

Klasse geeft 10 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen