Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
ondersteuner Matthew Cooke met zijn hond

Zo krijgen je zorgleerlingen ook nu ondersteuning!

“Deze coronapauze doet een aantal leerlingen deugd. Ze bepalen nu zelf het ritme van een schooldag. Even videochatten met mijn hond erbij: een boost voor hun welbevinden”, vertelt ondersteuner Matthew. Zorgleerlingen begeleiden op afstand. Hoe pak je dat aan? Deze 5 ondersteuners delen hun ervaringen.


Icoontjes over afstandsleren

Nog straffer afstandsleren?

Op zoek naar iets extra’s om jouw online lessen nog sterker te maken? Het kan! Van breakout rooms tot digitale exit tickets! Deze tips en tools van Katrien Bernaerts helpen je op weg!


Foto van Stemcoach Aagje Dom

Hou je stem in topconditie!

Lesgeven met een mondmasker? Extra vermoeiend voor je stem, nietwaar? Stemcoach Aagje Dom geeft tips om problemen te vermijden. “Geeuwen en zuchten houden je stem gezond!”

HP x360 notebook met Pro Pen voor jouw klas

Technologie voor jou en je klas

Het beste van het beste? Kies dan voor HP die toptechnologie aanbiedt voor leerkrachten en leerlingen. Een robuuste x360 notebook met HP Pro Pen om notities te nemen en ideeën uit te tekenen. Ga naar educationpromo.be/amd/ & check de HP ProBook x360.

Dit helpt tieners met faalangst

“Als ik dit verknoei, slaag ik nooit!” Wat als leerlingen in paniek geraken bij je volgende opdracht op afstand? Help hen met deze taakplanner. Realistisch en zelfstandig plannen in 3 stappen.


beeld van een facebook live met 3 sprekers

"Evalueren meer dan toetsen"

Bijna juni! In deze coronatijden is een faire evaluatie voor elke leerling het doel. Maar hoe? Herbekijk de Facebook Live met pedagoog Pedro De Bruyckere en onderwijscoach Mariet Vrancken.


Poster over zelfsturing

Trek je plan! Ook in de klas?

Je hele klas weer op school? 20 vingers in de lucht bij zelfstandig werk. Dat wordt wennen, ook voor je leerlingen. Deze posters tonen welke stappen ze het best nemen vóór ze jouw hulp inroepen. Werkt ook bij thuistaken!

MOET JE WETEN

Enquête #jongerenovercorona: de resultaten
Leerlingen vulden massaal de online-enquête in. Bedankt! Het rapport wijst uit dat ze een zware periode ervaren en dat kwetsbaren het nog moeilijker hebben. Vanaf morgen krijg je cijfers. In dit filmpje zie je de resultaten in 2 minuten.


OPROEP

Vacatures voor vaste medewerkers (detacheringen) en correctoren
Bij de Examencommissie kan je tot 9/6 solliciteren voor de functie van vakverantwoordelijke Geschiedenis en Kunstgeschiedenis, vakverantwoordelijke Engels, examinator Engels (20%) en medewerker assessment bso Kantoor. Voor de inhaalexamens zoekt de Examencommissie tot 15/8 correctoren voor wiskunde, geschiedenis, cultuurwetenschappen, gedragswetenschappen en Frans. Meer info.

 

Word jij de nieuwe expert Cultuur in de Spiegel?
Ontdek tijdens de opleiding (10 modules) wat cultuur precies is en hoe kunst en cultuur tegenover elkaar staan. Je leert meer over het beleid rond cultuureducatie en krijgt praktische input. Schrijf je in en ontmoet mensen die met hart en ziel met cultuureducatie bezig zijn.

 

Vrijwilligers gezocht om leerlingen BaO online te helpen
Heb jij even tijd om via een gratis online leerplatform leerlingen te helpen met de vele vragen die ze hebben over leerstof en huiswerk? Je kiest zelf wanneer en voor welke vakken. Meer info over magikietsvragen.be en registreren als vrijwilliger.

— WIN EEN BOEK —

Brieven aan Vlaanderen

Schrijver/filosoof Bleri Lleshi schreef 'Wat na corona? Brief aan Vlaanderen' (epo). Hij praat over politieke keuzes en over investeren in mensen. Mensen in armoede, mensen in zorg en onderwijs ... Cultuurlab Vlaanderen vraagt jongeren vanaf 16 jaar om in een schrijf- en videowedstrijd 'hun' 'Vlaanderen na corona' te schetsen.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen