Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Portret Charlotte De Cooman

“Veel emoties, werk en onzekerheid”

“Collega’s, dat is stukjes miserie en geluk met elkaar delen.” De aftrap van dit bijzondere schooljaar is gegeven. “Samen lukt het wel”, blogt leraar Charlotte. “Samen geraken we sterker door het schooljaar. We zijn maar mensen”. Herkenbaar?


Portret Kobe Vanroy

Ga jij voor autivriendelijk?

“Een leraar moet niet autideskundig zijn, wel autismevriendelijk”, stelt Kobe Vanroy van Autisme Centraal. Hoe pak je dit aan op school? Deze 10 weetjes helpen je op weg.


Checklist huiswerk

Huiswerk! Doe je het goed?

Is je huiswerk zinvol én haalbaar? Kan elke leerling zelfstandig aan de slag? Wat verwacht je van de ouders? Ontdek snel en eenvoudig hoe goed jij het doet. Doe de huiswerk‑check!


VAKOVERSCHRIJDEND ARMOEDEPROJECT POLA

Pola en het armoedeweb

De educatieve lessenreeks over de armoedeproblematiek is op maat van álle leerlingen van het secundair onderwijs. De bundels bevatten talrijke lesmethodieken gedifferentieerd per graad en vakoverschrijdend. Nieuwsgierig? Ga naar www.ikbenpola.be.


Juf Himsha in haar klas

Vlot differentiëren doe je zo!

Laat leerlingen een eigen weg kiezen, ook in je klas. Juf Himsha differentieert met een 4‑sporenbeleid. Een meerwaarde voor leerling én leraar. En vooral: start rustig. Begin met 1 vak: wiskunde is perfect! Bekijk de video!


Mijlpalenslinger tegen een muur

Zo vier je successen in de klas

Alle letters onder de knie? Boek gelezen? Zelf een powerpoint gemaakt? Met de mijlpalenslinger zet je kleine successen van je leerlingen in de spotlights. Dat verdienen ze! Klik, print en laat ze stralen!


Klasse magazine

Klasse Magazine september komt eraan!

Uitstapjes, huiswerk in de klas … Juf Barbara en Marleen zetten in op informele leerkansen voor kwetsbare leerlingen. Lees hun verhaal in het armoededossier van Klasse Magazine, deze week op school of in je bus. Verderop legt juf Lente uit wat ze doet in haar ‘tussenklas’.

Stickervel bij Klasse magazine
En lerarenopleiders Maai en Sofie roepen op tot meer verbinding met je leerlingen. De stickers die je krijgt voor de Dag van de Leraar versterken die band alvast!
Logo Sett Gent

Sett Connect komt eraan!

Vandaag werd de 2de editie van Sett Gent, die was voorzien voor 28 & 29 oktober 2020, verplaatst naar 3 & 4 maart 2021. Vol trots lanceert Sett meteen ook de online editie Sett Connect, op 28 oktober 2020. Alle info: www.sett-gent.be.

OPROEP

Wereldanticonceptiedag: 26 september
Jongeren hebben heel wat anticonceptiemiddelen ter beschikking. Maar hoe help je hen om het anticonceptiemiddel te kiezen dat het best bij hen past? Je vindt bij Sensoa het gepaste lesmateriaal voor jouw leerlingen.

 

51 taaluitdagingen: Wat durf jij in een vreemde taal?
De Raad van Europa daagt ook jongeren uit voor de ‘51 challenges’. Nemen jouw leerlingen de handschoen op? Ze kiezen zelf de uitdagingen of laten het rad beslissen. Wie minstens 10 uitdagingen aangaat, krijgt een certificaat. Meer info en inschrijven.

 

Wordt jouw school de Te Gekke school ’20-‘21!?
Voel jij je geroepen om geestelijke gezondheid op je school extra in de verf te zetten? Super! Breng het thema onder de aandacht en maak kans op een exclusief concert van onze ambassadeur IBE in september 2021. Meer informatie en inspiratie.


LESMATERIAAL

Het Archief voor Onderwijs is vernieuwd
Op de online beeldbank van Het Archief voor Onderwijs vind je nu nog vlotter beeld- en geluidsfragmenten, op maat van de eindtermen en leerplandoelen. Bovendien kan je kijk- en luisteropdrachten maken voor je leerlingen SO, voor thuis en in de klas. Registreren is nog steeds gratis.


VORMING EN ACTIE

Wetenschapscafé in je woonkamer
Tot eind 2020 gaan de wetenschapscafés via livestream door. Een moderator legt 2 wetenschappers het vuur aan de schenen. Op 29/9 wordt het startschot gegeven met het thema ‘Water. Waar blijven we het halen?’. Bekijk hoe jij van thuis uit mee volgt.

 

Verkeer op school: digitaal congres
Verneem online (15/10) meer over verkeerseducatie met online filmpjes, infosessies, lesmateriaal, een kennismarkt, inspiratiegroepen en een uiteenzetting van traumapsycholoog Erik De Soir. Inschrijven is gratis maar wel verplicht. Meer info.

— WIN EEN BOEK —

Meer magie in je klas

Hoe praat je met je leerlingen over blijheid, verdriet, angst, successen, spanningen ... In ‘Start met cirkelen’ (Ligand) geeft Daan Heye tips en tricks om het hele schooljaar via cirkelgesprekken misverstanden, frustraties, conflicten enz. te voorkomen of op te lossen. Zo breng je ook meer harmonie in je klas.

Klasse geeft 10 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen