Copy
Nieuwsbrief voor actieve leraren

BASISONDERWIJS

kunstwerk in Z33

EXPO

In the eye of the storm

Wat als de wind alles omverblaast? Kunstenaars uit de Caraïben verkennen de impact van stormen. Volg het interactief familieparcours en schep orde in de chaos met creatieve puzzels en opdrachten.

Z33 (Hasselt) • korting met je Lerarenkaart

Campagnebeeld van de expo 'luister'

EXPO

Luister

Reuzen, liefdesavonturen, demonen en helden spelen de hoofdrol in een luisterspel van Dimitri Leue. Verdwaal met je gezin in Antwerpse mythes, legenden en verhalen. Meezingen en dansen mag!

MAS (Antwerpen) • gratis met je Lerarenkaart

gebouw van het Bakkerijmuseum

ERFGOED

Wie zoet is ...

... krijgt lekkers. Krikke de kruimeldief geeft via opdrachten de geheimen van het Bakkerijmuseum prijs. Trek met je kinderen door de gebouwen en ontdek de mooiste objecten met een gezinszoektocht.

Bakkerijmuseum (Veurne) • korting met je Lerarenkaart.
Ga op zoek naar de gouden vogel

Een geschenk voor je klas?

Ben je als school op zoek naar een geschikt geschenk voor de klas of bibliotheek? Op onze website vind je ons ruime aanbod van kinder- en jeugdboeken aan scherpe prijzen. www.geschenkboeken.be

ondergrondse speurtocht

MUSEUM

Onder de grond

Duik in Brussel onder het Koningsplein en verken er middeleeuwse gebouwen en straten. Met je kinderen zoek je er de ketting van het Gulden Vlies. Wie wil, kan het bezoek virtueel doen, thuis of in de klas.

Coudenbergpaleis (Brussel) • gratis met je Lerarenkaart

speelgoed in Speelgoedmuseum

MUSEUM

Reis naar je kindertijd

Toon jouw ridders en prinsessen het speelgoed van vroeger. Meisjes speelden met poppen, jongens met soldaatjes. Gelden die stereotiepen ook vandaag nog in de videospelletjes van je kinderen?

Speelgoedmuseum (Mechelen) • korting met je Lerarenkaart

de sint in zijn bureau

EVENEMENT

Ten huize van ... de Sint

Waar woont de Sint nu hij weer in het land is? In Antwerpen tonen Hoofdpiet en de andere Pieten je alle kamers van zijn kasteel. Op het voorplein tonen je kinderen zelf hun kunsten op het Pietenparcours.

Sinterklaaskasteel (Deurne) • korting met je Lerarenkaart

MOET JE WETEN

 

Elke dag Kinderrechtendag

Filosoferen rond kinderrechten, de Kinderrechtenrap voor kleuters, het Krekelboek, NEE tegen geweld, de Kinderrechtenboot … Met het kant-en-klaar lesmateriaal van ‘School for rights’ werk je elke dag met je leerlingen rond kinderrechten.
 

Omgaan met stress in de basisschool: navorming

Ontdek op 22/2 tijdens een gratis webinar van UCLL hoe je best kan omgaan met stress, bij je leerlingen en bij jezelf. Inschrijven is verplicht. Verdiep je verder in het thema en volg de driedaagse module vanaf 15/3 in Heverlee en Diest (of online).

–– WIN ––

10 x ‘Geroezemoes’

De kracht en het genot van verzinsels en geruchten zijn het onderwerp van ‘Geroezemoes’ (De Eenhoorn), een meeslepend verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Een wereldberoemde diva komt in het dorp wonen. Meteen brengen gefluisterde vermoedens en roddels iedereen in beroering. In dit boek vind je een QR-code waarmee je een hoorspel in 10 korte afleveringen kan downloaden.

Vul hier het wedstrijdformulier in.

Volg de Lerarenkaart

Ga naar Lerarenkaart.be Volg Klasse op Facebook
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen