Copy
Nieuwsbrief over schoolbeleid en regelgeving
2 kinderen lezen een boek

ZO DOEN ZIJ HET

Na KOALA: hoe maak je kleuters taalsterk?

Met taaldozen, troostlijsten en open klasdeuren zet basisschool De Puzzel in op een sterke talige start voor elke kleuter. “Als je taalstimulering over de schoolmuren heen kan tillen, is dat een enorme troef”, vertelt directeur Saskia. Ontdek haar 7 tips én de nieuwe praktijkgids voor taalondersteuning.


ACTUEEL

“Terugkeren naar de kern van het leraar zijn”

Expert-leraren, oefenscholen en meer waardering. Met 58 adviezen wil de commissie Beter Onderwijs de dalende leerprestaties opkrikken. “Vandaag zijn leraren manusjes-van-alles. Door terug te keren naar de kern van de job, zal de maatschappelijke waardering toenemen”, stelt voorzitter Philip Brinckman.


leerlingen in een creatieve leeromgeving

VIDEO

Als architectuur het leren helpt

De prikkelvrije grot, het kampvuur om samen te werken of de berg? “De omgeving heeft impact over hoe leerlingen tot leren komen”, stelt ontwerper Rosan Bosch. Ontdek in deze 360°-video welke 6 leeromgevingen essentieel zijn.


OMZENDBRIEVEN

Stelsel van leren en werken
Wijziging aan SO/2008/08. voor CDO en Syntra vzw: toevoeging formulier voor melding van concordanties voor opleidingen die opstarten vanaf 1/9/2022 (bijlage 17). De voorgaande wijzigingen (26/10/2021) aan deze omzendbrief blijven in het groen aangeduid.

Je kan de laatste wijzigingen van omzendbrieven steeds online raadplegen.


MOET JE WETEN

Rondleiding Mijn Onderwijs: Personeel
Wie zich aanmeldt op Mijn Onderwijs: Personeel krijgt een digitale rondleiding en vindt zo zijn weg op het portaal. Verwijs je nieuwe personeelsleden er ook naar? Zij krijgen bij hun eerste aanmelding een welkomstwoordje.

 

Lancering publieke Dataloeptoepassing rond Afwezigheden
De toepassing bevat het aantal leerlingen BaO en SO ingedeeld in categorieën van het aantal halve dagen dat ze afwezig waren wegens: ongewettigd afwezig, afwezig wegens ziekte, afwezig om persoonlijke redenen, afwezig van rechtswege, afwezig wegens nog geen werkplek beschikbaar. Je ziet ook hoeveel leerlingen 30 (of meer) halve dagen per schooljaar ongewettigd afwezig zijn.

 

Dien je aanmeldingsdossiers uiterlijk 15 november in
Verwacht je kampeerrijen voor de inschrijvingen 2022-2023 en wil je een aanmeldingsprocedure organiseren? Dien je aanmeldingsdossier tijdig in bij de Commissie inzake Leerlingenrechten.


OPROEP

Vacature: beleidsmedewerker Edusprong/Regioscan (detachering)
Het Departement Onderwijs en Vorming zoekt een beleidsmedewerker Edusprong/Regioscan (detachering) voor de Afdeling Hoger Onderwijs en Volwassenenonderwijs. Solliciteer uiterlijk 21 november.

 

‘Je kind veilig online’: nodig ouders uit voor een vorming
Tijdens de vorming van de Gezinsbond en Child Focus met videogetuigenissen, tips en weetjes, delen ouders hun ervaringen en bezorgdheden rond het digitale leven van hun kinderen. Bekijk de 6 thema’s en vraag een vorming aan.


STUDIEDAGEN EN NAVORMINGEN

Voorstelling Game(L)over: online seminarie — 23 november
Maak kennis met de online vroeginterventietool voor jongeren met riskant tot beginnend problematisch gamegedrag en hun ouders. Jongeren en ouders gaan alleen of met een begeleider aan de slag met de tool. Schrijf in voor 16/11.

— WIN —

Gezonde lucht in de klas

Kandidaten voor 'Woord van het jaar': luchtkwaliteit, CO2-meter, ventileren. Expert Alexandra Lybaert vertelt in ‘Ventileer’ (Academia Press) uitgebreid over soorten luchtvervuiling en hoe je je huis of de klas optimaal kan ventileren en verluchten om de kans op allerlei ziektes te verkleinen.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen