Copy
Nieuwsbrief voor actieve leraren

BASISONDERWIJS

foto uit natuurpark Raversyde

NATUUR

Een groene long

In Natuurpark Raversyde kan je een frisse neus halen, genieten van flora en fauna, bunkers spotten, wandelen en lopen. Een verborgen parel van 50 ha op enkele stappen van het zeetje.

Natuurpark Raversyde (Oostende) • gratis voor iedereen

boeken in boekenwinkel pardoes

KINDERBOEKHANDEL

Lectuur voor alle leeftijden

Handpoppen, educatief speelgoed ... Je vindt het allemaal bij Pardoes, maar vooral ook het betere kinder- en jeugdboek voor alle leeftijden. Die kan je zelfs bestellen in voordelige pakketjes.

Pardoes (Mechelen) • educatief aanbod vanaf 1 jaar • 10 procent korting met je Lerarenkaart

mist over de Kaaimeersen

NATUUREDUCATIE

Tuinieren in een fruitkist

De tuin, het blotevoetenpad, de speeldernis en de Kaaimeersen nodigen uit om met het hele gezin te wandelen en spelen. In de ecologische proeftuin ontdek je hoe je kan tuinieren in een fruitkistje.

De Kaaihoeve (Zwalm) • educatief aanbod vanaf 3 jaar • gratis voor iedereen
Spelende kinderen

Gezonde kinderopvang

Gezondekinderopvang.be biedt voor- en naschoolse opvang, concrete info over gezonde voeding, beweging en minder lang stilzitten. Ontdek onze tips over dranken, tussendoortjes, communicatie met ouders, buiten spelen, spelmateriaal en veel meer!

gezelschapspellen in speciaalzaak Adriaensen

WEBWINKEL

Grabbelton met 5000 spellen

Wat gebeurt er als een stel bordspelfanaten een winkel opent? Dan kan je je keuze maken uit meer dan 5000 kinder- en familiespellen, van bekend en eenvoudig tot nieuw en uitdagend.

Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen (Antwerpen) • korting met je Lerarenkaart

2 mensen op een bank in wandelgebied Pietersheim

NATUUR

In de Stille Kempen

Wandel met je kinderen door de kinderboerderij, waar ze geitjes knuffelen, zich uitleven in de speeltuin en kabouters zoeken. Pietersheim is trouwens ook de toegang tot 6000 ha wandelgebied!

Pietersheim (Lanaken) • educatief aanbod vanaf 5 jaar • gratis voor iedereen

kind bouwt met bouwpakket Heliwi

TECHNIEK

Bouwen in 3D

Een helikopter, een molen ... Met een vaste set van 100 onderdelen en meer dan 60 bouwplannen trainen je kinderen hun technisch én visueel ruimtelijk inzicht. Maar wat is een wormwiel?

Webshop Heliwi • educatief aanbod vanaf 6 jaar • korting met je Lerarenkaart

MOET JE WETEN

 

S.M.A.K.: tekenen in lockdown

Het museum is gesloten, de zalen zijn leeg. Het S.M.A.K. roept iedereen op om zelf kunst te maken. Maak een zwart-wit tekening (portret, landschap, stilleven) en misschien hangt jouw werk binnenkort in Gent in het museum.

 

J.E.F.: DIY-filmworkshop stop motion

Via instructievideo's krijgen je leerlingen inzicht in hoe animatie werkt. Met stop-motiontechnieken, animatieframes, iPads en animatiefiguren maken ze daarna hun eigen verhaal. Er is een DIY-workshop pakket voor 4-7-jarigen en voor 7-12-jarigen, telkens met instructievideo’s en online coaching voor de leraar.

–– WIN ––

10 x ‘Mol helpt muis’ en 10 x ‘Mol viert kerst’

Marieke van Hooff (tekst) en Henk van der Gugten (tekeningen) creëren voorleesboekjes voor peuters en kleuters, vol kleurrijke personages met een hoge aaibaarheidsfactor. In ‘Mol helpt Muis’ zoekt Mol huisgenoten en helpt vriend Muis uit de nood. In ‘Mol viert kerst’ nodigt Mol zijn vrienden uit en gaat er van alles mis.

Vul hier het wedstrijdformulier in.

Volg de Lerarenkaart

Ga naar Lerarenkaart.be Volg Klasse op Facebook

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen