Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
https://www.klasse.be/252878/woord-en-beeld-combineren-in-je-les-5-fouten-bij-dual-coding/

Zo blijft leerstof beter plakken

Meer leerwinst door oren én ogen te stimuleren? Da’s dual coding! “Je moet het wel op een slimme manier doen, want het kan ook fout gaan”, stelt specialist Jan Royackers. Laat het beeld groeien, geef een basisschema mee en vermijd overbelasting. 5x woord en beeld goed combineren in je (online) les!


kleuters op de speelplaats

Kleuters in de mix: het werkt!

“Onze gemengde kleuterklassen zijn als een groot gezin. Iedereen helpt en leert van elkaar”, vertelt juf Elke. “Ze genieten enorm van het ‘grote kiesuur’.” Wat er dan gebeurt, zie je in de video.


10 ideeën voor inspraak in de klas: icoontjes

Hoe écht inspraak geven?

De leermotivatie van je leerlingen in een dip? Luisteren naar hun mening helpt. Probeer jij de pechstrook bij toetsen, ‘sollicileren’ of stemmen met alcoholgel? 10 frisse participatietips.

Infosessies Pelckmans

Nieuw materiaal voor jouw vak

In september start de onderwijsvernieuwing voor de tweede graad. Pelckmans presenteert heel wat nieuw lesmateriaal tijdens haar online infosessies en blijft leerkrachten ook dit keer weer maximaal ondersteunen. Schrijf je hier in voor jouw vak.

Meisje volgt les houtbewerking met mondmasker

Nieuwe eindtermen: 5 vragen

De eindtermen voor de 2de en 3de graad secundair zijn goedgekeurd. Wat betekent dat voor jou? Hogere kwaliteit? Verdwijnen er vakken? Minder ruimte? 5 prangende vragen!


Roy Lichtenstein - Kussende mensen

Op stap in de krokusvakantie?

Kies voor een extra portie liefde! De Blind Date-expo, popart van Andy Warhol of even herademen in de romantische tuinen van Hastière? Ontdek de tips van de Lerarenkaart!

Enkele covers uit het kinderboekenaanbod

Een boek voor elke leerling

Kinderen omringen met boeken, maakt sterke lezers. Maak van elke leerling een kei in lezen en koop nu kinder‑ en jeugdboeken met kortingen tot 80%. Vind voor elke leerling een uniek boek vanaf € 2. Plaats je bestelling op www.geschenkboeken.be.

OPROEP

Euroguidance Survey 2021: ook jouw input is van belang!
Begeleid jij leerlingen bij hun (onderwijs)loopbaankeuzes? Werk je beleidsmatig rond (onderwijs)loopbaanbegeleiding? Bouw dan mee aan de toekomst van Euroguidance Vlaanderen. Vul uiterlijk 19/2 de Euroguidance Survey 2021 in en maak kans op een uniek verrassingspakket.

 

Impact coronamaatregelen: anonieme bevraging
Om meer op maat te werken, lanceerde de Staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Gendergelijkheid een onderzoek naar ‘Relaties, Stress en Agressie in tijden van COVID-19 in België’. Er worden nog mannen en jongeren (16-21 jaar) gezocht om de anonieme bevraging in te vullen. Jij en/of je leerlingen/studenten?


VORMING EN ACTIE

Dag van de Cultuureducatie ‘Erfgoed is’: online event
Vind jij cultuureducatie ook zo belangrijk en heb je een passie voor erfgoed en leren? Keysprekers geven hun blik op het thema (11/3). Ga in gesprek met o.a. filosofen, kunstenaars, psychologen, leraren, medewerkers van cultuur- en erfgoedorganisaties over wat erfgoed voor hen en hun praktijk betekent. Schrijf uiterlijk 7/3 in.

 

Vlaamse CLIL-studiedag
Heb je al CLIL-ervaring of wil je weten wat CLIL voor je school kan betekenen? Je luistert naar internationale sprekers en krijgt praktische tips (10/3). Inspiratie voor je CLIL-vak of -beleid vind je in de daaropvolgende sessies. Schrijf je in.

 

Boost for CLIL in VET: online event
Een Erasmus+ -samenwerking voor CLIL resulteerde in een gratis online platform voor CLIL voor technisch en beroepsonderwijs. Het platform bevat een online CLIL-opleiding, een databank die leraren kunnen aanvullen met materiaal en een tool om buitenlandse collega’s te contacteren. Volg gratis de projectvoorstelling (3/3).

Teach Up! 2030: inspiratiedag
Wat leren verhalen over massageweld ons over vraagstukken van nu? Welke meerwaarde hebben de nieuwe website ‘SDGs@school’ en de bijbehorende tools? Wat doet de bank écht met ons geld? Ontdek dat en nog meer tijdens de online inspiratiedag voor duurzame wereldburgers (4/3). Schrijf je in.

— WIN EEN BOEK —

Verdiepend leren in de praktijk

De idee achter 'Deep Learning' is dat alle leerlingen (beter) kunnen leren als het onderwijssysteem de talenten van alle leerlingen helpt ontwikkelen. In ‘Deep Learning in de praktijk’ (Onderwijs Maak Je Samen) krijg je concrete tips, tools, protocollen en voorbeelden om de theorie in de praktijk te brengen.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Instagram Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen