Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Dag van de leraar - Collage van klasbak: Will Smith, Whoopi Goldberg, Mary Poppins en Emma Watson

Dag van De Leraar: doe de klasbak-test

Heb jij de sprankel van Beyoncé, de cool van Steve Jobs of ben je even prettig gestoord als Will Smith? Ontdek zoals welke klasbak jij lesgeeft. Want een superster ben jij sowieso, met je klas als podium. Doe de test!


Piekeraars in de klas: gedragstherapeut Wendy de Pree

Piekeraars in je klas?

‘Dat kan ik toch nooit’. ‘Niemand vindt mij leuk’. ‘Ik ben de domste van de klas’.Waarom peptalk niet altijd helpt en hoe je met de 4 G’s het tij kan keren: 8 tips van psycholoog Wendy.

Helpende gedachten: Positieve gedachteslinger

Positieve gedachteslinger

Blokkerende gedachten uit je klas verdrijven? Hang deze quotes op en geef je leerlingen moed. Zo vertel je dat goed genoeg óók goed is, en dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Klik & Print!

Boek een bezoek aan Joblabo Voeding

Bezoek het Joblabo Voeding

Ontdek techniek in de voedingsindustrie en stoom jouw leerlingen klaar voor een STEM-beroep. Perfect voor het 5e & 6e lj. en 1e en 2e gr. secundair: vanaf 35 €/klas en tot 50 leerlingen. Bezoek ons in het Huis van de Voeding, Roeselare. Plan je bezoek!

Illustratie over zelfsturing

Leren op eigen kracht

Wat heeft ‘hoofd, schouders, knie en teen’ met zelfsturing te maken? Hoe belangrijk is je klasindeling en wat doe je met een Kalm aan Kit? Je leerlingen aan het stuur met 10 praktische ingrepen.

jongen maakt stop-gebaar

Heb ik beroepsgeheim?

Een leerling neemt je in vertrouwen: zware problemen thuis. Moet je zwijgen of mag je anderen inlichten? Discretieplicht, beroepsgeheim én meldplicht: wat je als leraar moet weten.

Ontdek alle voordelen van de Open Monumentenkaart

Elke dag Open Monumentendag?

Ben je gefascineerd door historische plekken? Wil je gebouwen bezoeken die zelden tot nooit open zijn voor het publiek? Met de Open Monumentenkaart heb je dé sleutel in handen om op ontdekkingstocht te gaan. Ontdek jouw voordelen!

NIEUW! Vanaf dit schooljaar krijg je enkel vormingen, acties en oproepen op jouw maat te zien. Duid snel aan in welk onderwijsniveau je interesse hebt en mis geen enkel bericht!

 

MOET JE WETEN

MNM zet leraren in de kijker op de Dag van de Leraar
MNM vroeg luisteraars welke leraren het verschil maakten. Reporters Kawtar en Wanne gaan hen persoonlijk bedanken (4/10). Je hoort de hele dag inspirerende verhalen. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Word een echte influencer’.

OPROEP

Vacature Deputy Director for Financial Administration: Europese school Brussel
De Europese School Brussel (Ukkel-Berkendael) zoekt een Deputy Director for Financial Administration (detachering). Solliciteer voor 16 oktober (12 uur).

VORMING EN ACTIE

Bidden op school: onderwijsdebat
Is er vandaag ruimte voor religie in onze diverse samenleving? Is het de taak van het onderwijs om een gebeds- of bezinningsruimte te voorzien? Deze vragen leven steeds meer binnen de scholengemeenschap. Kom op 29/10 naar Brussel. Schrijf je in.

 

Lerarenopleidingen versterken doe je zo: studiedag VLHORA
Welke tendensen zullen het leven van kinderen en jongeren beïnvloeden? Hoe maak je HO toegankelijker voor jongeren met een migratieachtergrond? Denk er samen over na in Brussel (18/11) en ga aan de slag in workshops. Meer info en inschrijven.

— WIN EEN BOEK —

Met plezier fouten maken

Jan Coppieters vertaalt in 'Effectieve feedback in het onderwijs' (Acco) wetenschappelijke kennis over feedback naar de lespraktijk. Zo wordt feedback een krachtig instrument om op verschillende niveaus te corrigeren en kan je met plezier fouten maken en toch een fijne leerling-leraar-relatie behouden.

Klasse geeft 10 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen