Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen

Zo helpt een podcast je leerlingen met studeren

Je leerlingen thuis ondersteunen bij het leren? Met een zelfgemaakte podcast help je ze op weg. Eenvoudig te maken en weinig tijdrovend. Leraar Jeroen: “Het is een aanvulling op mijn les die leerlingen gericht leert studeren.” Bekijk de video.


Hoofdredacteur Hans ziet vooral passie en vakmanschap.

Leraar geen echte job?!

“Al 30 jaar laat Klasse je binnenkijken bij leraren met verhalen waar iederéén kippenvel van krijgt. Zelfs wie vooroordelen heeft over de job.” Hoofdredacteur Hans ziet vooral veel passie en vakmanschap.


Sfeerfoto van Londen met Big Ben

Zonder zorgen naar Londen

Trek je binnenkort met leerlingen naar het Verenigd Koninkrijk? Lukt dat na de brexit nog met een gewone identiteitskaart? En welke documenten heb je nodig? Alle regels op een rijtje.

Melk4Kids

Ga met je klas de boer op

Op zoek naar een leuke en boeiende uitstap? Ga met Melk4Kids op bezoek bij een melkveeboerderij in je buurt en proef van het leven op het platteland. Via Melk4Kids krijgt je klas een tegemoetkoming van € 50 per bezoek. Alle info lees je hier.

Collegiale visitatie kijkwijzer.

Daten maakt je betere leraar

100 lerarenduo’s gaan in februari op klasdate om te leren van elkaar. Ook iets voor jou? Nodig jezelf uit bij een collega en bereid je voor met deze kijkwijzer en tips.


Leerling Hafsa en haar mini-onderneming.

Leerlingen raken met plastic

“We gaan thuis nu anders om met plastic”, merkt leerling Hafsa. Dingen in beweging zetten met een maatschappelijk verhaal. Dat is wat een sterke mini-onderneming doet.

Holidayline.be, citytrips, weekendjes, charmehotels en rondreizen

Op reis met Lerarenkorting?

Krokus-, paas- of zomervakantie? Boek een van de voorgestelde promoties op www.holidayline.be/klasse of geniet 5% hotelkorting via de zoekmodule. Je kunt ook mailen naar info@holidayline.be, met codewoord Klasse voor de korting.

MOET JE WETEN

Nieuw op Mijn Onderwijs: Personeel
Je ontvangt een mail zodra een nieuwe document beschikbaar is, als je je mailadres ingeeft in je profiel. Je vindt er nu ook de afschriften elektronische aangifte sociaal risico. Meer informatie op de website.


OPROEP

Kies Kleur tegen Pesten
Morgen start de Vlaamse Week tegen Pesten. Ketnet heeft een nieuwe ‘Move tegen pesten’. Met de STIP IT-actie kan iedereen tonen dat pesten echt niet kan. Je vindt online nog meer ideeën en materiaal om in de klas mee te werken.

 

Geniepig meisjesgedrag in je klas?
“Meisjes schoppen en slaan meestal niet, maar doden met blikken”, zegt Anke Visser, Nederlandse onderwijsspecialist. “Meisjes pesten geniepig, non-verbaal én buiten het zicht van leraren.” Heb jij te maken met ‘meisjesvenijn’ in je klas? Mail je verhaal naar Leen. Het kan gebruikt worden in een artikel, maar niet zonder je toestemming.


VORMING EN ACTIE

COSMO voor scholen: demonstratie en workshop
Ontdek in Gits (4/3) het Light Guide System dat leerlingen met een beperking via Augmented Reality begeleidt. In Mariasteen zie je hoe het systeem op de toekomstige werkplek van leerlingen wordt ingezet. Meer info en inschrijven of mail Kim.

 

Case4EU@school: workshops in elke provincie
Hoe geef je op een aantrekkelijke en concrete manier les over de EU? Door te werken met storytelling en EU-casusonderwijs leer je leerlingen het DNA van de EU kennen door verhalen van mensen. Meer info en inschrijven in jouw provincie.

 

Pi- en Pi(en)dag: studiedag wiskunde
Wereldwijd wordt op 14/3 (3/14 voor Amerikanen), π-dag gevierd. De studiedag op de internationale dag van de wiskunde benadrukt in Brussel het belang van het vak wiskunde als belangrijke schakel in het klimaatdebat. Meer info en inschrijven.

— WIN EEN BOEK —

Rosalie wil een kus

Jef wil niet kussen. Hij is een ridder, die zitten trouwens te hoog op hun paard om te kunnen kussen, zelfs al vraagt een prinses om een kus. ‘Ridders kussen niet’ (De Eenhoorn) van Jan De Kinder is een grappig en fantasierijk prentenboek over verliefd zijn voor ridders en prinsessen vanaf 4 jaar.

Klasse geeft 5 ex. weg! Vul het wedstrijdformulier in.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen