Copy
Dé nieuwsbrief voor leraren in Vlaanderen
Illustraties over coachen

Hoe breng jij je leerlingen nóg verder?

Leraar én coach: niet altijd een makkelijke combinatie. Hoe stel je coachende vragen en vis je snel uit wat er speelt? Waarom breng je leerlingen verder met vragen dan met antwoorden? En hoe vier je successen en smeed je een sterke groep? Sta scherp aan de zijlijn: deze 10 tips zetten je klas in groei.


Illustratie van een juf aan het lezen in een boek

Élke kleuter boekenfan

Kookboeken in je keukenhoek. Een plakboek over de schooluitstap. Een boekenjury, leestentjes of een voorleesapp. Meer leesplezier in je kleuterklas? 8 concrete ideetjes!

Meisje maak huiswerk in de keuken.

Huiswerktips voor ouders

Infoavond of oudercontact voor de boeg? Deze video vertelt ouders wat hún rol bij huiswerk is. Maak van bij de start goede afspraken met onze vertaalfiches en dit filmpje.

Schrijf je klas nu in op www.deschaalvanm.be

De Schaal van M in jouw klas

In de week van 4 november dagen Ketnet en Mediawijs 10- tot 12-jarigen uit met ‘De Schaal van M’, het online spel over cyberpesten, veilig online, reclame en meer. Schrijf je klas nu in voor de reeks webisodes en leuke uitdagingen. Ook voor thuis!

professor Mark van Achter

Wat je van bordspellen leert

Professor economie opent café met bordspellen: Mark vertelt wat je opsteekt over samenwerken en strategisch denken. Ontdek zijn favoriete coöps van kleuter tot tiener.

Illustratie van meisje met veel namen rond haar hoofd

Zo ken je elke leerling bij naam

Was het nu Warre, Redouan of Jasper? Nieuw schooljaar en heel wat nieuwe namen. Die allemaal onthouden is een stevige uitdaging. Met deze tips ken je ze meteen.

Vorming leerkrachten: geef de juiste feedback

Hoe geef ik goede feedback?

Heeft jouw feedback impact? Volg deze vorming en leer hoe je goede feedback geeft en zo het meeste impact hebt op het leren van je leerlingen. We staan ook stil bij de feedback die je krijgt van je leerlingen. Schrijf je hier in.

Illustratie

Kom jij bij Klasse werken?

Spreekt onderwijsbeleid en -nieuws je aan? Heb je een vlotte pen, creatieve geest en curieuze neus? Wil je met relevante artikels leraren en directeurs steunen in hun job? Heb je minstens een bachelordiploma én een voltijdse betrekking? Solliciteer dan tot en met 15 september voor de functie van redacteur (detachering).

NIEUW! Vanaf dit schooljaar krijg je enkel vormingen, acties en oproepen op jouw maat te zien. Duid snel aan in welk onderwijsniveau je interesse hebt en mis geen enkel bericht!

 

MOET JE WETEN

Vlaams opleidingsverlof (VOV) vervangt Betaald educatief verlof (BEV)
Vanaf 1 september hebben werknemers jaarlijks recht op 125 uren VOV. Het VOV vervangt het BEV, maar voorwaarden en procedure verschillen. Je cursisten vinden online meer informatie. Met de simulator berekenen ze zelf hoeveel uren ze maximaal mogen opnemen in een schooljaar of voor een bepaalde opleiding.

VORMING EN ACTIE

Kom meepraten: Dag van de Meertaligheid (28 september)
Heb je een passie voor talen? Ontdek hoe het Europees Parlement werkt in 24 talen. Test je taalvaardigheid in de tolkencabines, maak je eigen podcast of neem deel aan conferenties, workshops, spelletjes en veel meer. Allemaal gratis! Meer informatie.

— WIN EEN SPEL —

Schep ruimte voor rouw- en verliesverwerking

Hoe ga je om met een leerling die net een dierbare verloor? Hoe leer je je leerlingen spreken over gevoelens, verlies en verdriet? Missing You vzw en de Aanstokerij ontwierpen daarvoor 'Vaar wel', een bordspel voor de tweede graad secundair onderwijs. Schrijf in voor een van de gratis vormingen en ga meteen aan de slag.

Klasse geeft 10 ex. weg!
Vul het wedstrijdformulier in en schrijf meteen ook in voor de vorming.

Volg Klasse

Volg Klasse op Facebook Volg Klasse op Twitter Volg Klasse op Youtube Volg Klasse op Pinterest
Abonneer je op Klasse Magazine

Klasse, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, België

Deze mail werd verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wijzig je interesse door je profiel aan te passen.
Geen mail van Klasse meer ontvangen