Copy
Wordt deze email niet goed weergegeven? Klik hier om het bericht in je browser te bekijken.
Stichting Bach-Comite Aardenburg
Opening nieuwe concertseizoen Bachstad Aardenburg met BachPlus.

Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,
 

Bachplus opent het nieuwe concertseizoen met… een requiem. Geen angst, Bachplus is nog steeds in goede doen en welgezind.
Op de cantatezondag van 11 september (nine eleven) staat het Cimarosa's requiem geprogrammeerd. Dit doet ons nog even stilstaan bij de aanslagen van 15 jaar geleden, jammer genoeg nog steeds een actueel gegeven. 

 
De Italiaan Cimarosa, die één jaar voor Bachs dood, in 1749, geboren werd, is de complete tegenpool van Bach: een rondreizend operacomponist, vol politiek engagement die als revolutionair ternauwernood aan de doodstraf zal ontsnappen. Cimarosa’s muziek is doordrongen van het laat-barokke Napolitaanse belcanto dat ook Bach best kon smaken. Hij componeerde zijn “Requiem” in alle haast in 1787. Verwacht geen angstaanjagende passages à la Mozart, maar wel een ingetogen droefheid verklankt in oorstrelende melodieën. Het hoboconcerto van Cimarosa behoort, samen met dat van Bach tot de hoogtepunten van het repertoire voor dit instrument. Dat is meteen ook de reden waarom Cimarosa en Bach op cd’s met “the best of oboe-concerto’s” vaak naast mekaar opduiken.


In BWV 138 “Warum betrübst du dich mein Herz” geeft Bach een staaltje van zijn grenzeloze fantasie in het verwerken van koraalmelodieën. In het openingskoor combineert hij een koraal met een aria én een recitatief in dialoogvorm. 

Ook in cantate BWV 13 “Meine Seufzer, meine Tränen” speelt het koraal een cruciale rol. Dit werk is een smeekbede om de troost van God die, voorlopig nog, uitblijft. De bezetting is wel heel apart: naast de strijkers en een oboe da caccia ook twee blokfluiten. De slotaria’s “Ächzen und erbärmlich Weinen” is met zijn vreemde melodie van een haast ondraaglijke intensiteit.

Klik hier voor meer concertinfo en ticketverkoop 

Programma

– Requiem aeternam – Domenico Cimarosa

– BWV 138 – Warum betrübst du dich mein Herz

– Concerto in C-dur – Domenico Cimarosa

– BWV 13 – Meine Seufzer, meine Tränenxt

Concertticket €20,-
Toegang voor jongeren tot en met 18 jaar gratis

Aanvang concert: 16:00u
Kerkdeuren open: 15:30u
Receptie na afloop concert


Kaartverkoop Matthäus-Passion Aardenburg
Op zaterdag 12 november 2016 starten wij de online kaartverkoop voor de Matthäus-Passion.

Wilt u verzekerd zijn van een plaats dan kunt u vriend worden van Bachstad, voor 350 euro krijgt u vrije toegang tot al onze concerten en eerste rang plaats bij de Matthäus-Passion.
Eerste rang Matthäus-sponsorkaarten zijn beperkt beschikbaar voor 200 euro per kaart. Rang 2+ 250 euro voor 3 opeenvolgende jaren.  Neem voor deze arrangementen contact op met onze klantenservice.


 

Klantenservice
Heeft u vragen of wenst u aanvullende informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Steun Bachstad Aardenburg 

U als particulier of bedrijf kunt Stichting Bach-Comité Aardenburg steunen met een eenmalige of periodieke gift en gebruik maken van onze arrangementen. Neem hiervoor contact met ons op. Met uw steun draagt u bij aan:

  • Het in stand houden van de Aardenburgse Matthäus-Passion traditie in de monumentale Sint-Baafskerk.
  • Het tot stand brengen van Bachstad Aardenburg met extra concerten en activiteiten.
  • Het gratis toegankelijk maken van concerten voor jongeren tot 18 jaar.
Namens het bestuur van Stichting Bach-Comité Aardenburg hopen wij u te mogen begroeten.
 

www.BachComite.nl
Volg BachComite op Twitter Wordt Fan van onze Facebook page en maak kans op twee gratis tickets voor Cantateconcert van BachPlus

U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u zich heeft opgegeven via onze website http://www.bachcomite.nl of omdat u zich hebt aangemeld voor een van de evenementen in BachStad Aardenburg.

Afmelden <<Email adres>> van deze lijst | Stuur dit bericht door | Update je profiel

Bach-Comité Aardenburg postadres:
Stichting Bach-Comité Aardenburg
Sint Bavostraat 3
Aardenburg, Zeeland 4527CJ
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek

Copyright (C) 2011 Stichting Bach-Comité Aardenburg Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp